JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המאבקים על הקמת הקואליציה הבהירו מה יעמוד במרכזה: המלחמה על העליון | זמן ישראל
איילת שקד, מרב מיכאלי (צילום: פלאש90, מונטז')
פלאש90, מונטז'

המאבקים על הקמת הקואליציה הבהירו מה יעמוד במרכזה: המלחמה על העליון

הקרב על המקום בוועדה לבחירת שופטים בין איילת שקד ומרב מיכאלי הסתיים בפשרה כואבת אך לא בלי רווחים לשני הצדדים ● אבל הקרב הזה מסמן את המאבק האידאולוגי המרכזי שילווה את ממשלה החדשה, אם תשרוד קדנציה מלאה ● שבעה שופטים ימונו לעליון - ארבעה מהם בשנה הקרובה ● יחד עם פיצול תפקיד היועמ"ש, לשוחרי שלטון החוק צפויה קדנציה סוערת במיוחד ● פרשנות

היממה האחרונה, מורטת העצבים, שעברה על ראשי גוש השינוי בטרם הודיע יאיר לפיד לנשיא המדינה ראובן ריבלין כי "עלה בידו" להרכיב ממשלה, חשפה מה חשוב באמת בעיני הפוליטיקאים: לא מו"מ מדיני עם הפלסטינים או הסכם הגרעין עם איראן, לא מדיניות החיסונים ותקצוב בתי החולים, לא נושא רפורמות במשק או הטלת מיסים. הקרב האידיאולוגי האמיתי בממשלה החדשה יהיה סביב שאלת מינוי שופטים.

לא בכדי הציבה איילת שקד, ביממות האחרונות של החזקת המנדט על ידי לפיד,  את הדרישה להיות חברה בוועדה לבחירת שופטים כדרישת ייהרג ובל יעבור.

המינוי נחוץ לשקד, כדי לנסות ולגרום לכך שפרופיל השופטים שימונו לבית המשפט עליון בשנתיים הקרובות יהיה דומה לזה ששרר בתקופתה כשרת המשפטים, בשנים 2015-2019. ומאותה סיבה בדיוק מדובר בעניין קריטי גם עבור יו"ר העבודה מרב מיכאלי ושותפה לאגף השמאלי בממשלה, יו"ר מרצ ניצן הורוביץ.

המינוי נחוץ לשקד, כדי לנסות ולגרום לכך שפרופיל השופטים שימונו לבית המשפט עליון בשנתיים הקרובות יהיה דומה לזה ששרר בתקופתה כשרת המשפטים

בשורה התחתונה: הפשרה שהושגה משקפת נכונות של אגף מיכאלי-הורוביץ לעשות ויתורים כואבים. הוויתור הוא בעצם ישיבתה הצפויה של שקד בוועדה לבחירת שופטים לאורך כל ארבע שנות הקדנציה, ככל שהממשלה אכן תחזיק מעמד ותמלא את ימיה. זו גלולה מרה משתי סיבות מרכזיות.

יאיר לפיד ונפתלי בנט במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יאיר לפיד ונפתלי בנט במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

הסיבה האחת, היא שסדר העדיפויות של שקד במינוי שופטים – לכל הערכאות, אך במיוחד לעליון – הוא שקודם כל השופט צריך להיות "שמרן" או דתי. הייתה זו חברת הוועדה לבחירת שופטים לרגע קט, הילה מארק, שהחליטה לכנות את הז'אנר הזה "שופטים ליכודניקים".

מדובר במשפטנים התומכים בגישה אנכרוניסטית שעיקרה צמצום תפקידו של בית המשפט ליישוב סכסוכים בין שני צדדים בלבד, וחלילה להם מלקיים ביקורת שיפוטית על החלטות שלטוניות.

הסיבה השנייה, היא העובדה שבתקופתה כיו"ר הוועדה לבחירת שופטים, שקד ראתה בה מעין שלוחה קדמית של אינטרסים פוליטיים, תוך שהכתימה את נורמות העבודה הממלכתיות, פחות או יותר, ששררו בוועדה לאורך השנים, והייתה שותפה ליוזמות מפוקפקות, על גבול הפלילים, של מקח וממכר לטובת קידום מועמדים כאלה ואחרים.

"אני זורם איתה, היא זורמת איתי", אמר בזמנו ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד אפי נוה, ומילים אלו ימשיכו לשמש ההגדרה הקולעת ביותר להתנהלות החרפתית של שקד בנושא מינוי שופטים. כעת היא תמשיך לעשות זאת, בממשלה שבה שותפים גם לפיד, מיכאלי והורוביץ.

מרב מיכאלי ונפתלי בנט במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
מרב מיכאלי ונפתלי בנט במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

אבל צריך לשים את הפשרה הזו בהקשר הראוי לה. ההסכמה לאפשר דריסת רגל לשקד בוועדה היא אכן קשה. במחצית הראשונה של הקדנציה, כשנפתלי בנט יכהן כראש הממשלה, שקד אמורה להיות שרת הפנים ולשמש השרה הנוספת מטעם הממשלה בוועדה.

במחצית השנייה צפויה עסקה סיבובית: בנט יהיה שר הפנים במקומה של שקד; שקד תתפוס את מקומו של גדעון סער כשרת המשפטים (ומתוקף כך תחזור גם לתפקיד יו"ר הוועדה לבחירת שופטים); ואילו סער ידלג למשרד החוץ, במקום לפיד שייכנס ללשכת ראש הממשלה.

מן הצד השני, מיכאלי עמדה על כך שלמפלגת העבודה תהיה נציגות בוועדה לבחירת שופטים לאורך כל הקדנציה. במחצית הראשונה, הקואליציה אמורה להביא לכך שאחד משני חברי הכנסת שייבחרו במליאה כנציגי הכנסת בוועדה, יהיה ח"כ (או ח"כית) מטעם העבודה. לא ברור כיצד ניתן לוודא זאת, שהרי ההצבעה היא חשאית ונתונה להפתעות; ובמחצית השנייה, מיכאלי אמורה לקבל את תפקיד השרה השנייה בוועדה.

במאמר מוסגר, חוק בתי המשפט מחייב שלפחות אחד מנציגי כל סקטור בוועדה לבחירת שופטים – השופטים, הכנסת, הממשלה ולשכת עורכי הדין – תהיה אישה. אבל המניעה אינה הפוכה: אסור לממשלה לשלוח שני שרים גברים לוועדה, אך מותר לה לשלוח שתי נשים. כך שכהונה מקבילה של שקד ומיכאלי בוועדה בחלק השני של הקדנציה היא אפשרית.

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בישיבה של הוועדה לבחירת שופטים, 22 בפברואר 2018 (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בישיבה של הוועדה לבחירת שופטים, 22 בפברואר 2018 (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)

משמעותה של הפשרה שהושגה היא שהרכב הוועדה לבחירת שופטים יהיה פחות או יותר מאוזן. החשיבות היא עצומה: שבעה שופטי עליון ימונו במהלך הקדנציה של הממשלה הזו, בהנחה שתחזיק מעמד:

  • מני מזוז וחנן מלצר פרשו לפני חודשיים;
  • ניל הנדל יפרוש באפריל 2022;
  • ג'ורג' קרא במאי 2022;
  • ענת ברון והנשיאה אסתר חיות באוקטובר 2023;
  • עוזי פוגלמן באוקטובר 2024.

פרישתו המיועדת של יוסף אלרון בספטמבר 2025 תהיה מן הסתם כבר בתוך תקופת בחירות, שבה לא ממנים שופטים.

נוכח הפרופיל של השופטים שמונו בשנים האחרונות לבית המשפט העליון, קיימת חשיבות עליונה בכך שחלק מכריע מהשופטים שימונו בקדנציה הקרובה יהיו בעלי פרופיל ליברלי. לא בהכרח אולטרה-אקטיביסטים, אבל כן כאלה הנכונים לפסוק נגד מוקדי כוח – בממשלה, בייעוץ המשפטי או בסקטור הפרטי – לטובת שמירה על זכויות אדם ושלטון החוק.

טקס הפרידה לחנן מלצר בבית המשפט העליון, 12 באפריל 2021 (צילום: צילום מסך, לע"מ)
טקס הפרידה לחנן מלצר בבית המשפט העליון, 12 באפריל 2021 (צילום: צילום מסך, לע"מ)

החלוקה לא יכולה להיות "שוויונית", כי משמעותה היא השגת רוב בעליון לפאסיביזם שיפוטי שכמוהו כביטול מגילת זכויות האדם.

זה יהיה מוקד המאבק הפנים-קואליציוני בשנים הקרובות. והוא יתחיל מיידית, שכן כיסאותיהם של מזוז ומלצר כבר ממתינים לאיוש. אי אפשר לנוח על זרי הדפנה: הסכנה להתפתחויות רעות ומסוכנות לשלטון החוק ולעצמאותה של המערכת המשפטית הן ממשיות, ויחייבו עמידה ערנית על המשמר.

זה יהיה מוקד המאבק הפנים-קואליציוני בשנים הקרובות. והוא יתחיל מיידית, שכן כיסאותיהם של מזוז ומלצר כבר ממתינים לאיוש. אי אפשר לנוח על זרי הדפנה

המאבקים הנוספים בזירה המשפטית

שני הנושאים המשפטיים המרכזיים האחרים שיעמדו על סדר יומה של הממשלה, הם סוגיית פיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ושליטה על האג'נדה החקיקתית.

מיכאלי הצליחה לקבל כפיצוי את שליטתה של מפלגת העבודה על ועדת החוקה בכנסת. זה מאחז כוח חשוב מאוד, שיש ביכולתו לסכל את סדר היום החקיקתי של הממשלה, שעליה שולט שר המשפטים בכובעו כיו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה – סער במחצית הראשונה, שקד במחצית השנייה.

גדעון סער ואיילת שקד במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
גדעון סער ואיילת שקד במליאת הכנסת, 2 ביוני 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

הצלחתו של סער להכניס את נושא פיצול תפקיד היועמ"ש לקווי היסוד של הממשלה, היא תמרור אזהרה מהבהב אל מול שוחרי שלטון החוק.

המאבק על שינוי מבני מטלטל ומסוכן שכזה, צפוי להתערבב בחודשים הקרובים עם המהלכים להקמת ועדת איתור לבחינת המועמדים לתפקיד היועץ הבא.

השאלה מיהם המועמדים שיעזו להציב את מועמדותם לתפקיד, כאשר לא ברור בכלל איזה תוכן יהיה לו, מה יהיה היקף סמכויותיו, והאם הממשלה תספור אותו או תשנמך את מעמדו לפקיד שמנפק חוות דעת בלתי מחייבות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 870 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים לפני מצעד הדגלים: מבקרים בעיר העתיקה תקפו תושבים במקום

מבקרים, שהגיעו להשתתף במצעד, תקפו עיתונאים, עוברי אורח ומתנדבים שהגיעו לשמור על הסדר ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 32 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.