JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שי ניצן מספק פתרון סביר לפיצול סמכויות היועמ"ש | זמן ישראל
פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90

שי ניצן מספק פתרון סביר לפיצול סמכויות היועמ"ש

במחקר שכתב פרקליט המדינה לשעבר עבור המכון הישראלי לדמוקרטיה, מציע ניצן להעביר סמכויות ספציפיות בתחום העמדתם לדין של נבחרי ציבור בכירים מידיו של היועץ המשפטי לממשלה לידי פרקליט המדינה ● זו אפשרות הגיונית, גם אם לא מושלמת, שראוי כי שר המשפטים יבחן אותה ברצינות ● אם יאמץ אותה, סער יוכל לטעון לתמונת ניצחון באחד הנושאים הקרובים ביותר ללבו ● פרשנות

הצעתו של פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן להעביר סמכויות ממוקדות בתחום העמדתם לדין של נבחרי ציבור בכירים ספציפיים מידיו של היועץ המשפטי לממשלה לידי פרקליט המדינה – היא הצעה הגיונית, סבירה, גם אם אינה מושלמת.

בסוף השבוע פרסם המכון הישראלי לדמוקרטיה את המחקר שכתב ניצן בשאלה "לפצל או לא לפצל", ותמצית של המאמר פורסמה כמאמר תחת שמו של ניצן ב"ידיעות אחרונות".

בהצעתו של ניצן יש כדי לעקר את הביקורת המרכזית המושמעת מקרב תומכי פיצול תפקיד היועץ, כלפי "ניגוד העניינים" שבה מצוי כביכול היועץ, המעניק ייעוץ משפטי לשרים מצד אחד, ורשאי לפתוח נגדם בחקירות ואף להעמידם לדין מצד שני.

למה כביכול? כי זה לא באמת ניגוד עניינים. את ההסבר הטוב ביותר בעניין זה סיפק בסוף השבוע השופט בדימוס מני מזוז, ששימש כידוע בתפקיד היועץ המשפטי לממשלה בין השנים 2004-2010, בראיון לגידי וייץ ב"הארץ".

השופט בדימוס מני מזוז על שער מוסף "הארץ", 24 בדצמבר 2021
השופט בדימוס מני מזוז על שער מוסף "הארץ", 24 בדצמבר 2021

המראיין מנסה לשכנע את מזוז שהכובע הכפול על ראשו של היועץ מעניק לו עוצמה רבה מדי, כך שכאשר היועץ מנחה את ראש הממשלה בעניין משפטי כלשהו, ראש הממשלה לא יכול לומר לו לא. תשובתו של מזוז: "אז מה ההנחה? שראש הממשלה יגיד ליועץ 'לא', ואז היועץ ימציא חקירה?"

זו בדיוק הנקודה. אלה הטוענים שיש בידי היועץ כוח רב מדי על ראש הממשלה והשרים, בשל העובדה שהוא אוחז בידיו את הסמכויות הפליליות, ושלכן הוא מצוי בניגוד עניינים – טוענים למעשה שקיימת סכנה שהיועץ יתפור תיקים לפוליטיקאים, כל אימת שהם לא יקבלו את חוות דעתו המשפטית.

זוהי עמדה קיצונית אפילו בשיח הנוכחי המתנהל בעניין מערכת אכיפת החוק, והיא מופרכת מכל בחינה למי שמכיר, אפילו היכרות שטחית, את האופן שבו עובד היועץ המשפטי לממשלה בעניין תיקי חקירה של נבחרי ציבור. ליועץ אין שום אפשרות לתפור תיקים לאף פוליטיקאי. יש לו רק אפשרות למסמס תיקים ולמרוח אותם.

ניצן, המכיר מקרוב את עבודת משרד המשפטים ואת ממשקי העבודה בין פרקליטות המדינה לבין לשכת היועץ המשפטי לממשלה, יודע כמה נזקים לעבודת התביעה הכללית ולעבודת הייעוץ המשפטי ייגרמו, אם יפוצל תפקיד היועץ המשפטי לממשלה וייווצרו שתי ממלכות. לכן הוא לא מציע את זה.

ניצן יודע כמה נזקים לעבודת התביעה הכללית ולעבודת הייעוץ המשפטי ייגרמו, אם יפוצל תפקיד היועץ המשפטי לממשלה וייווצרו שתי ממלכות. לכן הוא לא מציע את זה

הנימוק: ניצן מייחס חשיבות רבה למבנה ההיררכי של מערכת אכיפת החוק, לצורך באחידות תחת גורם אחד מוסכם שהכול כפופים לו, לשילוב הזרועות בין ענפי המשפט הפלילי, האזרחי והמנהלי – כולם שיקולים המובילים להימנעות מפיצול תפקיד היועץ.

שי ניצן ואביחי מנדלבליט במסיבת הפרידה לניצן, ב-18 בדצמבר 2019 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
שי ניצן ואביחי מנדלבליט במסיבת הפרידה לניצן, ב-18 בדצמבר 2019 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

לשם דיון מושכל בנושא, ניצן ממפה את מכלול סמכויותיו של היועץ המשפטי לממשלה בתחום הפלילי, ומחלק אותן ל-14 קטגוריות הכוללות בעיקרן סמכויות לפתיחת חקירות ולהגשת כתב אישום נגד נבחרי ציבור או אנשים הממלאים תפקידים בכירים או רגישים – שרים, ראשי רשויות מקומיות, שופטים, חברי כנסת וכו'; סמכויות להגשת כתב אישום בעבירות ספציפיות, כגון עבירות הסתה וכו' או במקרים ספציפיים, כגון עבירות מסוימות של קטינים; וסמכויות פיקוח על הפרקליטות, המשטרה, הפרקליטות הצבאית, כלל רשויות התביעה.

הקטגוריה הראשונה היא זו העומדת במוקד, מאחר שבתחום סמכויות ההעמדה לדין של נבחרי ציבור בכירים מצוי מוקד הטענה בדבר ניגוד עניינים או הצטברות כוח מוגזמת. ניצן רואה את הפתרון שהוא מציע כפתרון לא-בינארי, החומק מהדיכוטומיה של "לפצל או לא לפצל".

הוא מנמק את עמדתו בכך שניגוד העניינים הפנימי בתפקודו של היועץ אמנם מעולם לא התממש, אך הפוטנציאל לניגוד עניינים עודנו קיים, ומלבד זאת הוא מייחס משקל של ממש ל"נראות הציבורית" של אותו חשש לניגוד עניינים.

ניצן מנמק את עמדתו בכך שניגוד העניינים הפנימי בתפקודו של היועץ אמנם מעולם לא התממש, אך הפוטנציאל לניגוד עניינים עודנו קיים, ומלבד זאת הוא מייחס משקל של ממש ל"נראות הציבורית"

היועמ"ש אביחי מנדלבליט מודיע על החלטתו להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. 21 בנובמבר 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט מודיע על החלטתו להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. 21 בנובמבר 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

מה ההצדקה לאותה "העברת הסמכויות החלקית" מהיועץ לפרקליט המדינה, בנוגע לסמכות להחליט על העמדתם לדין של בכירי הרשות המבצעת? ניצן מסביר:

"צעד שכזה יפתור כליל את בעיית ניגוד העניינים הפוטנציאלי, ובמקביל יקל מאוד מן העולם המוטל על היועץ. צעד זה אינו מצריך תיקוני חקיקה רבים, הוא ממוקד והוא בר ביצוע בזמן קצר באופן יחסי. לצד זאת, רוב מובהק של היתרונות הרבים הגלומים במוסד היועץ המשפטי לממשלה, כפי שעוצב לאורך עשרות שנים, יישאר על כנו".

ניצן מציע לא להסתפק בהעברת הסמכות בעניין העמדתם לדין של ראש הממשלה, השרים וסגני-השרים לידי פרקליט המדינה, אלא להעביר באותה הזדמנות גם את הסמכות הפלילית בעניינם של חברי כנסת, תוך שהוא מצדיק זאת בקשרי העבודה הקיימים במציאות בין היועץ המשפטי לממשלה לבין הכנסת וחבריה. לפרקליט המדינה אין כמעט ממשקי עבודה עם הדרג הפוליטי, ולכן בעיית ניגוד העניינים נפתרת מאליה.

כאמור, זוהי הצעה סבירה וראויה, אך היא מחייבת חידוד הנובע מכך שהמבנה ההיררכי הכללי של מערכת אכיפת החוק נותר על כנו, ומי שעומד בראש הפירמידה הוא היועץ המשפטי לממשלה.

שי ניצן (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
שי ניצן (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

אם תאומץ הצעתו של ניצן, פירוש הדבר יהיה שמצד אחד, היועץ יישאר זה המכווין את המערכת, הוא "ראש התביעה הכללית" שמכוחו ובשמו פועלים כלל גורמי התביעה בישראל לרבות הפרקליטות, הוא זה המגבש את מדיניות התביעה הכללי; ומצד שני – פרקליט המדינה יהיה התחנה האחרונה בתביעה הכללית, בכל הנוגע לתיקים של נבחרי ציבור.

הצעתו של ניצן עשויה להיות בעלת ערך רב לשר המשפטים גדעון סער. על אף מאמציו הניכרים של סער לטעון כאילו מלכתחילה לא התכוון לממש את יוזמתו לפצל את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה לפני תחילת כהונתו של היועץ הבא, אלא רק במהלכה ובשיתוף עם היועץ שייבחר – הלכה למעשה סער עשה מאמץ ניכר ליישם את היוזמה בחודשים הראשונים לכהונתו. אך משנתקל בחסמים במישור הפוליטי והקואליציוני, הרעיון נדחה לפי שעה.

הצעתו של ניצן עשויה להיות בעלת ערך רב לשר המשפטים. סער עשה מאמץ ניכר ליישם את היוזמה בחודשים הראשונים לכהונתו. אך משנתקל בחסמים במישור הפוליטי והקואליציוני, הרעיון נדחה לפי שעה

הצעתו של ניצן איננה "פיצול קטן", לעומת "הפיצול הגדול" שהציע סער אלא פתרון ממוקד להוצאת סמכויות ההעמדה לדין של נבחרי ציבור מידיו של היועץ, ולהפקדתם בידי פרקליט המדינה כסמכות עליונה. כל זאת, מבלי לייצר פונקציה חדשה של "תובע כללי" או של "תובע מיוחד", רעיונות שעלו בעבר בהקשר זה.

אם שר המשפטים יאמץ את הרעיון, הוא יוכל לראות ביישומו כתמונת ניצחון, ולהתהדר ברפורמה מבנית בצמרת מערכת אכיפת החוק.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 916 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים
אמיר בן-דוד

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.