JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חצי שנה קטלנית בכבישים: "אם היה מדובר באירועי טרור המדינה הייתה מזדעקת" | זמן ישראל
תאונת דרכים בדרום, 20 בפברואר 2023 (צילום: פלאש90)
פלאש90
תאונת דרכים בדרום, 20 בפברואר 2023
"אם היה מדובר באירועי טרור המדינה הייתה מזדעקת"

225 הרוגים: חצי שנה קטלנית בכבישים

למרות סגירת התנועה בצפון ובדרום, השנה מסתמנת נסיגה דרמטית בבטיחות בדרכים ● במערב אירופה הצליחו להפחית תאונות אבל שרת התחבורה – הקודמת והנוכחית – מתעלמת מהתוכנית הקיימת ● השיקולים הפוליטיים של מירי רגב, הזנחת התחבורה הציבורית וחוסר הטיפול בכבישים אדומים הופכים את כבישי ישראל לפצצה מתקתקת

עריכה

בחודשים האחרונים כבישי ישראל הפכו לפצצה מתקתקת והנתונים מבהילים: מתחילת השנה נהרגו בתאונות דרכים 225 בני אדם – זינוק של 24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בקצב הזה אפשר כבר לצפות לסביבות 450 הרוגים עד סוף השנה, שהיא הקטלנית ביותר בכבישים בשני העשורים האחרונים.

בחברה הערבית הסיכון גדול עוד יותר, שם נקטלו כבר 76 בני אדם השנה בקפיצה נחשונית של 77%. הסיכון לילדים הערבים למות בדרכים גבוה פי 3.5 מזה של ילדים יהודים, והקטינים הבדואים הם בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר. הקפיצות במספרים לא משקפות עליות של מניות בבורסה ומאחוריהם יש פנים ושמות שיצטרפו למשפחת השכול הכוללת 33 אלף הרוגים מאז קום המדינה.

בתאונה הקטלנית ביום חמישי לפנות בוקר בכביש הערבה הידוע לשמצה, למשל, נהרגו ארבעה בני אדם: באסל אבו אלעסל מרהט נסע דרומה, סטה לנתיב הנגדי והתנגש חזיתית ברכב של בני משפחה מעראבה – דיאא עאסלה והילדות שלו בנות ה־15 וה־10. כולם נקטלו אחרי שחזרו מחופשה בסיני. אם הייתה שם גדר הפרדה, הסיכוי שלהם להישאר בחיים היה גדול יותר.

כל נסיעה בכביש הזה היא רולטה רוסית ולא ברור מתי משרד התחבורה מתכוון להתחיל בשדרוג המקטעים שעדיין חשופים לפס לבן וחסר תועלת המסומן באמצעו, כמו גם מוקדי סיכון רבים אחרים שהטיפול בהם לא מתוקצב או שנמצאים רק בשלבי תכנון.

תאונת דרכים שבה מעורב הרכב של השר איתמר בן גביר ברמלה. 26 באפריל 2024 (צילום: Jamal Awad/FLASH90)
תאונת דרכים שבה מעורב הרכב של השר איתמר בן גביר ברמלה. 26 באפריל 2024 (צילום: Jamal Awad/FLASH90)

לכאורה, המלחמה הייתה אמורה למתן את היקף התאונות הקלות והקטלניות בהתאם לירידה בנסועה, בדומה למצב שהיה בקורונה. אלא שלמרות סגירת הכבישים בדרום ופינוי תושבים מהצפון – שני חבלי ארץ ענקיים שפשוט נוסעים בהם הרבה פחות – הסיכון להיהרג או להיפצע עלה השנה בשיעור מפחיד.

"מפקירים את החיים בכביש"

"המספרים קשים ואחרי סיום החציון ברור לאן זה הולך. לא מדובר בחודש חד־פעמי של עלייה. התדרדרנו 20 שנה אחורה וכל זה קורה כשהרכבים משתפרים וגם התשתיות", אומר יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק שאוספת את נתוני ההרוגים.

לכאורה המלחמה הייתה אמורה להוריד את היקף התאונות, אלא שלמרות סגירת הכבישים בדרום ובצפון שפונו ונסגרו לתנועה הסיכון להיהרג ולהיפצע עלה השנה בשיעור מפחיד

"הסיבה המרכזית היא הזנחה וסדרי עדיפויות: הממשלה הנוכחית וקודמותיה הורידו את הבטיחות בדרכים מסדר היום וזה בא לידי ביטוי בקיצוץ משאבים והתעלמות של השרים מאחריותם. לקחו את התחבורה וזרקו את הבטיחות ובאותה צורה מפקירים את החיים של האזרחים בכביש", הוסיף.

הוא מציין שמתוך כ־60 אלף תאונות בשנה, יש השנה 38 נהגים צעירים הרוגים בהשוואה ל־42 בכל השנה שעברה: "אנחנו בעלייה של עשרות אחוזים בצעירים ומצד שני הממשלה מקצצת בחינוך תעבורתי. בהצעת התקציב היו אפס שקלים למוקדי סיכון ורק אחרי מאבק שלנו החזירו ל־180 מיליון שקלים שגם זה הרבה מתחת למה שצריך".

שינוי במספר ההרוגים בתאונות דרכים בהשוואה בינלאומית (צילום: צילום מסך מדוח מבקר המדינה)
שינוי במספר ההרוגים בתאונות דרכים בהשוואה בינלאומית (צילום: צילום מסך מדוח מבקר המדינה)

האם פגשת את השרה?
"פגשתי את מנכ"ל המשרד ולצערי את השרה לא. צריך לטפל בתשתיות הכבישים, באכיפה והדברים ידועים. העיסוק במה שראינו בתחקיר המקור עולה לנו בחיי אדם.

"בקדנציה הקודמת של רגב במשרד מצאו שבאירופה הצליחו לחתוך תאונות באמצעות תוכנית רב־שנתית והשרה קיבלה אותה אבל הממשלה התפרקה. ציפיתי שעם כניסתה לתפקיד הפעם היא תיקח את התוכנית שהיא שלה לגמרי ותתקצב אותה, לא צריך לכתוב אחת חדשה.

"למה השרה לא מכנסת דיון חירום כדי לטפל בזה? אם היה מדובר באירועי טרור המדינה הייתה מזדעקת, היינו שומעים את השר לביטחון לאומי, אבל הם מתעלמים"

"למה השרה לא מכנסת דיון חירום כדי לטפל בזה? אם היה מדובר באירועי טרור המדינה הייתה מזדעקת, היינו שומעים את השר לביטחון לאומי, אבל הם מתעלמים. למה הם בורחים מהעיסוק בזה? זו תוצאה של הזנחה ארוכת טווח וזה קורה במשמרת של רגב והיא צריכה לטפל בזה".

בתשובה לשאלות בנושא, במשרד התחבורה הפנו אותנו לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. משכך וכפי שנכתב כאן לפני כמה שבועות, אולי באמת הגיע הזמן שהמשרד יגרע משמו את ה"בטיחות בדרכים" כי מבחינת אנשיו הנושא כלל לא חונה אצלם.

מחאת "אחים לנשק" מחוץ לבית השרה מירי רגב בראש העין, 27 במאי 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מחאת "אחים לנשק" מחוץ לבית השרה מירי רגב בראש העין, 27 במאי 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הבעיה היא שגם ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים כבר הרימו ידיים והיו"ר הנכנס שלו, ניצב בדימוס יורם הלוי, אמר בדיון שנערך בתחילת החודש בכנסת שמבחינתו אפשר לסגור את הגוף הזה.

הוא הבהיר שאין לו יכולת אמיתית לפעול בהיעדר סמכויות אכיפה ותקציבים ושאפילו נתונים הוא מתקשה לקבל ממשרדי הממשלה או שהוא נאלץ לשלם עבורם, ככל שזה נשמע מוזר. הוא נכנס לתפקידו לאחר שהמנכ"ל והיו"ר הקודמים שמונו בתקופת השרה הקודמת עזבו, כחלק מהנטישה ההמונית של גורמי המקצוע במשרד תחת כהונת השרה מירי רגב.

גם בתקופת קודמתה בתפקיד, מרב מיכאלי, לא אומצה התוכנית הלאומית למאבק בתאונות דרכים – והעדפת הרכב הפרטי על פני תחבורה ציבורית התחילה עוד בתקופת השר ישראל כ"ץ

עם זאת, המחדל התחיל עוד קודם, כאשר גם בתקופת קודמתה בתפקיד, מרב מיכאלי, לא אומצה התוכנית הלאומית למאבק בתאונות דרכים. העדפת הרכב הפרטי על פני תחבורה ציבורית התחילה עוד בתקופת השר ישראל כ"ץ שכיהן במשרד לאורך העשור הקודם.

נכון לכתיבת שורות אלה, רגב והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לא דפקו על שולחנו של ראש הממשלה בדרישה לקיים דיון חירום שישקף איזושהי אכפתיות לזינוק במספר ההרוגים, אפילו למראית עין. כאמור, רגב לא צריכה להמציא את הגלגל, רק לאמץ את התוכנית שכבר גובשה בכהונתה הקודמת.

דיון בוועדה לביקורת המדינה על דוח המבקר בנושא תאונות דרכים. 5 ביוני 2024 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
דיון בוועדה לביקורת המדינה על דוח המבקר בנושא תאונות דרכים, 5 ביוני 2024 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

כבישים אדומים לא מטופלים

הפצצה המתקתקת בכבישים קיבלה ביטוי בדוח מבקר המדינה שפורסם בחודש שעבר ובדק את התקופה של רגב ומיכאלי במשרד. שם נמצא שהנסיגה בתאונות בישראל היא בניגוד מוחלט למגמה הפוכה במערב אירופה: בעוד שבעשור שבין 2012 ל־2022 מספר ההרוגים בישראל עלה ב־16%, הממוצע באיחוד האירופי ירד ב־22%.

בין השאר, המבקר התריע על כך שתקציבי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מקוצצים; יש רק 120 ניידות תנועה במשמרת (במקום 450 שהוצבו כיעד לפני 20 שנה); המשטרה אוספת מידע חלקי על התאונות; אין מספיק בוחני תנועה, שתמיד מוצאים את האשמה בנהגים מבלי לרדת לשורשי הבעיה בכביש; ומספר שופטי התעבורה קפא בעשור האחרון בזמן שהיקף התיקים גדל בעשרות אחוזים.

אחד הממצאים החמורים ביותר הוא בתשתיות עצמן ומוקדי הסיכון המכונים גם "כבישים אדומים", שלפי המבקר הפיגור שלהם עדיין לא טופל מאז הביקורות הקודמות

אחד הממצאים החמורים ביותר הוא בתשתיות עצמן ובמוקדי הסיכון המכונים גם "כבישים אדומים", שלפי המבקר הפיגור שלהם עדיין לא טופל מאז הביקורות הקודמות. הפיגור התחבורתי של ישראל קיבל ביטוי בעבר בדוחות ה־OECD, שקראו להוריד את הגודש ולשפר תשתיות וכן את התחבורה הציבורית.

מחיר השיקולים הפוליטיים

גורמי המקצוע מסכימים שאחד הפתרונות להורדת העומסים וכתוצאה מכך גם להפחתת תאונות – לפחות בימי חול – היא השקעה מאסיבית בתחבורה ציבורית. לפי נייר עמדה של "15 דקות", התחום הזה חווה "ירידה דרסטית" בשנה האחרונה.

שרת התחבורה מירי רגב בטקס לרגל עבודות על כביש 561 בשרון. 9 במרץ 2023 (צילום: Flash90)
שרת התחבורה מירי רגב בטקס לרגל עבודות על כביש 561 בשרון, 9 במרץ 2023 (צילום: פלאש90)

אחת ההחלטות הבעייתיות של השרה נגעו לצמצום נתיבי התחבורה הציבורית: הנתיב של כביש 1 שונמך משלושה נוסעים לשניים בלבד על חשבון נוסעי האוטובוסים שזמן הנסיעה שלהם בנתיב הזה שוב התארך. במקביל, בוטלה האכיפה בבקרים בנתיב הציבורי בכביש החוף וגם הנתיבים האחרים בארץ בסכנת ביטול, זאת בלי לקחת בחשבון את עמדת אנשי המקצוע.

תחקיר "המקור", שהפך לחקירת משטרה, חשף את השיקולים הפוליטיים המנחים את השרה בהעדפת הטיפול בתשתיות כבישים. באופן לא מפתיע, אחרי ההתנהלות הזו משתרך שובל ארוך של דם על האספלט.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,023 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

משחק סימולציה - מבט השוואתי בין סיום מלחמת העולם השנייה להיום

ה-8 במאי שחל החודש עורר בי מחשבה מטרידה, שנולדה מתוך סימולציה דמיונית שגוללתי בתודעתי. במבט השוואתי בין אתמול להיום, אני תוהה כיצד היו נראים פני הדברים אילו המציאות ששררה אז הייתה מתרחשת בתוך האקלים הפוליטי והבינלאומי של ימינו.

במילים אחרות, מה היה עולה בגורל ההיסטוריה אילו התחביר המדיני הנוכחי היה מתקיים בתקופת מלחמת העולם השנייה, בארה"ב בפרט. להלן המשחק.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-1 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.