JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משטר הרודנות של יריב לוין: כל האמת על מינוי נשיא לעליון והרכב הוועדה לבחירת שופטים | זמן ישראל
כל האמת על מינוי נשיא לעליון והרכב הוועדה לבחירת שופטים

משטר הרודנות של לוין

קבוצת מומחים בכירים בחנה את טענותיו של שר המשפטים יריב לוין ● הקבוצה כוללת את ירום אריאב, דורית ביניש, פרופ' דוד הראל, דן חלוץ, משה יעלון, פרופ' חגי לוין, פרופ' ברק מדינה, ד"ר מירי מזרחי ראובני וערן עציון ● להלן הטענות מול העובדות הנכונות

שר המשפטים יריב לוין בישיבת הממשלה ירושלים, 7 במאי 2023 (צילום: RONEN ZVULUN / POOL / AFP)
RONEN ZVULUN / POOL / AFP
שר המשפטים יריב לוין בישיבת הממשלה ירושלים, 7 במאי 2023

1

טענת לוין: רוב העם רוצה את שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. אין ביטוי לבחירה של רוב העם.

העובדות: בבחירות לא הוצג נושא זה בקמפיין הבחירות לכל אורכו. להיפך – הנושא ממש הוסתר מהבוחרים. המנדטים ניתנו לליכוד על סמך ההבטחה לטיפול בביטחון וביוקר המחיה (עד כדי כך שכשהוצגה הרפורמה על ידי לוין, היא הפתיעה אפילו חלקים מהקואליציה). מעולם לא הועמדה טענה זו למבחן הציבור והסקרים לא מראים שזה מה שהציבור הישראלי רוצה, אלא להיפך.

חשוב לציין כי מבנה הוועדה לבחירת שופטים הוא ותיק ביותר והיה בממשלות שמאל וימין בישראל – הוא נחשב מבנה מאוזן מאוד שראוי לשמור עליו, בבחינת "חכם השביל מן ההולך בו".

2

טענת לוין: יש מיעוט (של שופטים) שכופה דעתו על הרוב, ולכן אין ביטוי דמוקרטי לרוב.

העובדות: בוועדה לבחירת שופטים יש רוב שרוצה ואף ממש מבקש לבחור נשיא לבית המשפט העליון. דווקא המיעוט בוועדה הוא זה שפועל ברודנות לא דמוקרטית ומונע בצורה לא דמוקרטית את הכרעת הרוב.

בוועדה לבחירת שופטים יש רוב שרוצה ואף ממש מבקש לבחור נשיא לבית המשפט העליון. דווקא המיעוט בוועדה הוא זה שפועל ברודנות לא דמוקרטית ומונע בצורה לא דמוקרטית את הכרעת הרוב

הימנעות מבחירת נשיא לבית המשפט העליון והימנעות מבחירת שופטים בכלל באותם מקרים שלוין נמצא בהם במיעוט (שופטים נוספים לבית המשפט העליון, שופטים נוספים לבית המשפט המחוזי בירושלים, שופט לבית הדין הארצי לעבודה) היא הטלת וטו אסורה שמשמעה לא רצון הרוב בוועדה, על פי הדין, אלא משטר רודנות יחיד של שר המשפטים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו משוחח עם שר המשפטים יריב לוין במליאת הכנסת (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
ראש הממשלה בנימין נתניהו משוחח עם שר המשפטים יריב לוין במליאת הכנסת (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

מדינת ישראל מעולם לא הפקידה בידי פוליטיקאי בודד כוח כה רב והמדובר בפרשנות שרירותית, אסורה ובלתי דמוקרטית של החוק. לוין פשוט מונע בכוח את הבחירה הדמוקרטית בוועדה לבחירת שופטים.

3

טענת לוין: השופטים שנתנו את הצו מונעים מלוין כשר משפטים למלא את תפקידו.

העובדות: השופטים קובעים בצו שמופנה כלפי לוין שעליו למלא את תפקידו (וזאת לאחר שהמתינו תקופה ארוכה שיעשה זאת בכוחות עצמו), לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולהעמיד להצבעה ובחירה כדין את המועמדים הנכונים ביחס לכל המקרים בהם חסר שופט בערכאה וביחס לנשיא בית המשפט העליון.

כל שרי המשפטים עד כה – מהימין ומהשמאל – פעלו עם הוועדה בהרכב זה. כל שרי המשפטים עד כה כינסו את הוועדה והעלו בה להצבעה את הנושאים הדחופים ובהם מינוי שופטים ומינוי נשיא לעליון

כל שרי המשפטים עד כה – גם מהימין וגם מהשמאל – פעלו עם הוועדה בהרכב זה. בין היתר, כל שרי המשפטים עד כה כינסו את הוועדה והעלו בה להצבעה את הנושאים הדחופים ובהם מינוי שופטים ומינוי נשיא לבית המשפט העליון.

חשוב לציין, שחלק מהמחלוקת כרגע נוגעת למינוי נשיא לבית המשפט העליון על פי שיטת הסניוריטי הקובעת שוותיק השופטים בערכאה הוא הנשיא. שופטי בית המשפט העליון לא מונעים מלוין למלא את תפקידו כשר, אלא קובעים כי יש לכנס את הוועדה ולהעלות את הנושאים להצבעה.

ישיבת הוועדה לבחירת שופטים. 16 בנובמבר 2023 (צילום: מיכאל דימנשטיין, לע
ישיבת הוועדה לבחירת שופטים. 16 בנובמבר 2023 (צילום: מיכאל דימנשטיין, לע"מ)

4

טענת לוין: הצו שניתן על ידי בג"ץ מפטר הלכה למעשה את לוין מתפקיד שר המשפטים.

העובדות: בית המשפט לא קבע שום דבר חדש ולא פיטר את לוין מתפקידו. להיפך, לוין לא פוטר ולא נשללה ממנו סמכות (אפילו לא נקבע כי ביזה את בית המשפט, למרות שהוא מסרב להישמע להוראתו ויוצא כנגדו).

בישראל מעולם לא מינה שר משפטים את השופטים לבדו: יש ועדה שמורכבת מנציגי הרשויות השונות, וזאת כחלק מעקרון הפרדת הרשויות. אם השופטים ימונו על ידי פוליטיקאים, לא תתקיים הפרדת רשויות ולא יוכלו לשפוט מעמדה עצמאית בלתי תלויה בפוליטיקאים.

בישראל מעולם לא מינה שר משפטים את השופטים לבדו: יש ועדה שמורכבת מנציגי הרשויות השונות, וזאת כחלק מעקרון הפרדת הרשויות. אם השופטים ימונו על ידי פוליטיקאים, לא תתקיים הפרדת רשויות

5

טענת לוין: מינוי לפי שיטת הסניוריטי מבטל את רצון הדרג הנבחר.

העובדות: עקרון הסניוריטי נועד בדיוק כדי למנוע את מינוי השופטים בפעולה פוליטית שבה כל שופט ינהל קמפיין לבחירתו, תיווצר עוינות בין השופטים ו"מרוץ" ביניהם לרצות את הפוליטיקאים.

לפי שיטת הסניוריטי, אחרי כב' השופט יצחק עמית עתיד לכהן בתפקיד נשיא העליון כב' השופט נעם סולברג –  הוודאות והסדר בעניין זה הם נכונים ומוצדקים, ומשמרים מסורת ותיקה הקיימת בישראל ומקובלת בעולם.

השופטים דוד מינץ, יצחק עמית ונעם סולברג בבית המשפט העליון (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
השופטים דוד מינץ, יצחק עמית ונעם סולברג בבית המשפט העליון (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

6

טענת לוין: שופטי העליון ובראשם יצחק עמית נמצאים בניגוד עניינים מכיוון שמדובר בבחירת השופטים עצמם.

העובדות: ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא זה שנמצא בניגוד עניינים והוא משתמש בלוין כאמצעי לקידום אינטרסים הפוגעים בישראל ובציבור בישראל.

נתניהו בפוליטיקה מאז שנות ה-90, אך עד שהפך נאשם בפלילים הוא לא התערב בהרכב הוועדה לבחירת שופטים: זה הפך חשוב רק לאחר מכן. ניגוד עניינים הוא האופן שבו ראש הממשלה בחר לשר המשפטים את האדם שהכי מזוהה עם המלחמה בשופטים, תוקף אותם ולא ממלא את התקנים החסרים במערכת.

ניגוד עניינים הוא האופן שבו ראש הממשלה בחר לשר המשפטים את האדם שהכי מזוהה עם המלחמה בשופטים, תוקף אותם ולא ממלא את התקנים החסרים במערכת

ההתערבות בהרכב הוועדה והניסיונות לחסום ישיבות של הוועדה שנועדו לבחירת נשיא לבית המשפט העליון, שופטים לבית המשפט העליון ושופטים לבתי משפט נוספים בהם חסרים שופטים, הוא ניסיון כוחני ולא דמוקרטי שפוגע מאוד בציבור בישראל.

בית המשפט העליון פועל כבר חודשים ארוכים בהרכב חסר. מכהנים בו כיום 11 שופטים מתוך 15 תקנים, והדבר עלול להאט את עבודת בית המשפט העליון ולפגוע ביעילותו – כלומר, בכל אחד מאיתנו, האזרחים והאזרחיות שנזקקים לעיתים לשירותיו של בית המשפט.

כאמור, נתניהו הוא זה שמפר באופן מתמשך וסדרתי את הסדר ניגוד העניינים המחייב אותו. זהו התנאי הבסיסי עליו הוא התחייב בפני 11 שופטי בית המשפט העליון ב-2020 – התחייבות שלא לעסוק בעניין משפטו ובעניין מערכת המשפט.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב ביום עדותו השני במשפט האלפים. 11 בדצמבר 2024 (צילום: עמית שאבי / פול)
ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב ביום עדותו השני במשפט האלפים. 11 בדצמבר 2024 (צילום: עמית שאבי / פול)

מי שלא מקיים את הסדר ניגוד העניינים שלו, לא יכול להתלונן על מי שמגן על החוק מתוקף תפקידו. ומי שהסביר לציבור שנאשם בפלילים לא יכול לכהן כראש ממשלה ומה הן הסכנות הטמונות בכך הוא לא אחר מנתניהו עצמו:

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים. כי קיים חשש אמיתי, לא בלתי מבוסס, שהוא יכריע על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות שלו ולא לפי האינטרס הלאומי".

אי אפשר להלין על אחרים, אך לעשות חוק אחר לעצמך תוך שינוי שיטת המשטר.

* * *

לסיכום, לשר המשפטים יריב לוין אין כל סמכות או זכות וגם אין לו שום סיבה עניינית למנוע בחירת נשיא לעליון או למנוע בחירת שופטים אחרים לבתי המשפט בהם חסרים שופטים, רק משום שהוא חושש להיות במיעוט.

שר המשפטים בישראל אינו שליט יחיד ומעולם לא היה מצב ששר המשפטים מונע בחירה דמוקרטית בוועדה לבחירת שופטים משום שהוא חושש להיות במיעוט. לוין פועל בניגוד לחוק ולפסיקת בג"ץ.

שר המשפטים בישראל אינו שליט יחיד ומעולם לא היה מצב ששר המשפטים מונע בחירה דמוקרטית בוועדה לבחירת שופטים משום שהוא חושש להיות במיעוט. לוין פועל בניגוד לחוק ולפסיקת בג"ץ

חברי וחברות הוועדה נדרשים להתכנס מיידית, לקיים את צו בג"ץ ולבחור נשיא לעליון כמקובל וכדרוש.

בית המשפט העליון בירושלים (צילום: פלאש90)
בית המשפט העליון בירושלים (צילום: פלאש90)

הגיע גם הזמן לבחור שופטים נוספים: לבית המשפט העליון, לבית המשפט המחוזי בירושלים ולבית הדין הארצי לעבודה, ולכל ערכאה אחרת בה נמנע הדיון בגלל שיקולים פוליטיים ובלתי ענייניים של לוין.

כל חבלה נוספת מצד לוין חייבת להימנע מראש או לרדת מסדר היום תוך כדי הדיון. זהו רצון הרוב, כך נהגו תמיד גם ממשלות ימין וגם שמאל, זהו האינטרס הלאומי.

כל חבלה נוספת מצד לוין חייבת להימנע מראש או לרדת מסדר היום תוך כדי הדיון. זהו רצון הרוב, כך נהגו תמיד גם ממשלות ימין וגם שמאל, זהו האינטרס הלאומי

כותבי המאמר:

  • ירום אריאב, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר.
  • דורית ביניש, נשיאת בית המשפט העליון בדימוס.
  • פרופ' דוד הראל, נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.
  • רא"ל (מיל') דן חלוץ, הרמטכ"ל לשעבר.
  • רא"ל (מיל') משה יעלון, שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר.
  • פרופ'  חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור.
  • פרופ' ברק מדינה, לשעבר רקטור ודיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית.
  • ד"ר מירי מזרחי ראובני, מנהלת בית ספר דינה רקנאטי לרפואה ולשעבר משנה למנכ"ל מכבי שירותי בריאות.
  • ערן עציון, לשעבר סגן ראש המל"ל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
9

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
שר המשפטים יריב לוין עושה לכם עבודה בעיניים כי מדינה שמתנהלת ב "אל תהייה פראייר" בעצם היא פראיירית של אותו ילד בן 4 שגם אם הוא גאון כולם משתחווים לרודנות שלו כולל השופט חבר קהלת אביעד ... המשך קריאה

שר המשפטים יריב לוין עושה לכם עבודה בעיניים כי מדינה שמתנהלת ב "אל תהייה פראייר" בעצם היא פראיירית של אותו ילד בן 4 שגם אם הוא גאון כולם משתחווים לרודנות שלו כולל השופט חבר קהלת אביעד בקשי.

לוין עברין הוא פוגע ברגל הצדק של הדמוקרטיה הישראלית . יום אחד הוא ישפט עי עם ישראל על החטאים שישב בתקופת ביבי המושחת .צדק צדק תרדוף במרדף רשעים עד מתי רשעים יעלוזו ושלטו בעם ישראל ללא פ... המשך קריאה

לוין עברין הוא פוגע ברגל הצדק של הדמוקרטיה הישראלית . יום אחד הוא ישפט עי עם ישראל על החטאים שישב בתקופת ביבי המושחת .צדק צדק תרדוף במרדף רשעים עד מתי רשעים יעלוזו ושלטו בעם ישראל ללא פחד יבוא יום הדין יגיע גם עם יתמהמה בו יבוא יום הדין !!!

חחחח חח ושוב חחח למה אתם חושבים שאנשים אינטיליגנטים יאמינו לחרא שלכם? ועוד איזו כותרת..לקחתם את כל הבוגדים להלל מהפכה משפטית שהחלה בשנות ה80 בחקיקה האקטיביסטית של אהרון ברק הארכי פושע ו... המשך קריאה

חחחח חח ושוב חחח
למה אתם חושבים שאנשים אינטיליגנטים יאמינו לחרא שלכם? ועוד איזו כותרת..לקחתם את כל הבוגדים להלל מהפכה משפטית שהחלה בשנות ה80 בחקיקה האקטיביסטית של אהרון ברק הארכי פושע והמשכה במינוי השופטים את עצמם בשיטת הסניורטי! לכל חייהם! לא יאומן! איבדתם את היושרה! את עמוד השדרה! את הצדק! חבורת בוגדים שקרנים. חרפת העם היהודי. כל השופטים אשכנזים מלבד כבוב ערבי מ5שחת עוכר ישראל ושופט מזרחי כעלה תאנה. שלא לדבר על מושחתי הפרקליטןת

לכתבה המלאה עוד 1,165 מילים ו-9 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 19 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: דחינו את התקיפה באיראן כדי לבחון סיכוי להסכם

דיווח: איראן נערכת לסבב נוסף "קצר אך בעצימות גבוהה"; גורם בארה"ב: "טקטיקות הטיסה שלנו נעשו צפויות מדי, איראן נערכה לכך" ● עדות נתניהו היום שוב קוצרה בשל "עניינים ביטחוניים ומדיניים" ● השר אלי כהן: הסיכוי להשלמת חוק הגיוס נמוך, מעריך שפיזור הכנסת יעבור מחר בקריאה ראשונה ● סגן שר החוץ האיראני: ההצעה האחרונה שלנו כוללת את לבנון

לכל העדכונים עוד 8 עדכונים

פסגת טראמפ-שי - ניהול יריבות במקום פריצת דרך

בשעה שהעולם מתמודד עם מלחמות אזוריות, זעזועי אנרגיה ומשבר כלכלי מתמשך, נפגשו בשבוע שעבר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בבייג'ינג לפסגה, שנועדה בעיקר למנוע הידרדרות נוספת ביחסים בין שתי המעצמות.

אף אחד מהצדדים לא ציפה להסכם היסטורי או לפיוס דרמטי. להפך: עצם קיומה של הפסגה נתפס כהישג, משום שהמטרה המרכזית הייתה לייצב את היריבות האסטרטגית ולהקטין את הסיכון להסלמה גלובלית.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 678 מילים

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

השקעה ראשונה במדריכים זו התחלה, אך הפנימיות זקוקות לשינוי עמוק

כשדיברנו על תקציב המדינה, קיווינו שהפעם יהיה שינוי. היה נדמה שסוף סוף מבינים: אם המדינה רוצה לשמור על הילדים שהוציאה מבתיהם – היא חייבת להשקיע במי שמגדל אותם.

תוספת ייעודית לשכר מדריכי פנימיות הרווחה לא הייתה דרישה מופרזת, אלא תיקון מתבקש למציאות שהפכה עם השנים לבלתי אפשרית.

אבי אלבאז מכהן כמנכ"ל הפורום הציבורי – כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה בישראל, שותפות פילנתרופית ומקצועית לקידום המסגרות הפנימייתיות ברמה הלאומית. ממקימי המטה לקידום מעמד מדריכי פנימיות הרווחה בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 784 מילים

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

למקרה שפיספסת

בחירות 2026 – על חודם של מאות קולות

ארבע שנים של מחאה מאומצת מתנקזות ליום אחד – יום הבחירות, ואנחנו עדיין ללא רוב מוצק. הגושים נראים קשיחים אבל האמת שונה. מאות בודדות של קולות יכולים לקבוע את גורל המערכה כולה, לדורות רבים.

האם ההיסטוריה ראתה דרמות כאלה? כן

בבחירות לנשיאות ארצות הברית של שנת 2000 – מדינת פלורידה הכריעה. פער של 537 קולות מתוך כ-6 מיליון מצביעים הכריע לטובת ג'ורג' בוש הבן הרפובליקאי מול לוחם איכות הסביבה הדמוקרטי אל גור.

נחום קשב הוא מהנדס תוכנה, מייסד חברת ktm. מתנדב סדרתי, פעיל בעמותות מחשבות של שלום (מנכ"ל לשעבר), בואונדבר דמוקרטיה, עמותת הצנחנים וידיד לחינוך מתמטי.

ד"ר גלית וידמן ששון היא בעלת דוקטורט בשפה וקוגניציה, מנחה, מאמנת ומפיצה של גישת תקשורת מקרבת בבית, בעיר ובמדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 888 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הזיהום שהתגלה בשדה דב עלול להפוך לצונאמי

איך הפך שדה דב מרובע העתיד של ישראל לתיבת פנדורה ● הממשלה הודיעה שתפצה את העסקים הקטנים שייפגעו מעבודות המטרו. עכשיו באים? ● הספריות השיתופיות הן רעיון מקסים ומתברר שגם פופולרי ● וגם: בחולות קיסריה מסתתרת קתדרלה שעשויה מאצות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,771 מילים

הייתי המפקד הרוסי במשחק מלחמה. כך הבסתי את נאט"ו

חולשתה הצבאית של אירופה, היעדר כוחות זמינים בשטח והססנות פוליטית אפשרו לי לנצל את נקודות התורפה של הברית כדי לנתק את המדינות הבלטיות בתוך ימים ספורים ● בעקבות התרגיל, התברר עד כמה אירופה תהיה חשופה ופגיעה ביום שאחרי המלחמה באוקראינה

לכתבה המלאה עוד 1,935 מילים

פרסום ביקור נתניהו באמירויות מעיד על בעיה חמורה בשליטה בסוגרים

נתניהו לא הצליח להתאפק ופרסם את הביקור הסודי, בלי להתחשב בהשלכות על יחסי החוץ ● לא מחכות לטראמפ: פקיסטן ועיראק חתמו על עסקאות אנרגיה עם איראן ● הקשרים בין איחוד האמירויות לסוריה מתחממים, אך הכלכלה הסורית עדיין נאבקת ● והשבוע ב-1971: סאדאת בולם את ניסיון ההפיכה נגדו ומטהר את מפלגתו מתומכי נאצר ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,251 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.