שנת 2025 הסתיימה במעשים ובקולות כה צורמים של ממשלת החוליגנים, שהדבר הנכון להיעשות בראשית 2026 הוא לשים קץ לממשלה המורדת והמחריבה של מדינת ישראל, ולהכריז על בחירות עכשיו.
ועד אז:
- לפתוח בחקירה ובהעמדה לדין של שר המשפטים יריב לוין ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' על הסתה ואלימות מילולית נגד נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית;
- ראש שב"כ דוד זיני (שמינויו אושר על חודו של קול) חייב להורות על המשך וזירוז חקירת קטארגייט;
- על נשיא המדינה יצחק הרצוג לדחות על הסף את בקשת ראש הממשלה להפסקת משפטו ולזיכויו מיידית לפני תום המשפט (הפסקת משפט שראש הממשלה קורא לה באופן כוזב חנינה) ולהפנות אותו רק לעסקת טיעון עם קלון;
- להעמיד לדין את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בגין פקודות בלתי חוקיות שהמשטרה מבצעת, תוך הפרה של החלטות בג"ץ נגד המוחים.ות;
- להגביר הגנה על השופטים.ות ועל נשיא בית המשפט העליון בראשם, ועל היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה;
- להעניש את ראשי ועדות הכנסת המתנהלים כמו רוטווילרים כלפי היועצים.ות המשפטיים, חברי הכנסת והמוזמנים;
- ושכל אזרח.ית יפעל ככל יכולתו נגד הפגיעות בדמוקרטיה וגזרות השמד הכלכליות החדשות שמוטלות עלינו – שהוטלו כדי להעביר עוד יותר תקציבי ביזה לחרדים ולשטחי הכיבוש.
ממשלת החוליגנים "השיגה" את הכורח בהדחתה בגין הסכנה שהיא ממיטה על קיום המדינה בהתנהלותה הרודנית, בהשחתת החינוך והדוגמה האישית לילדנו ונכדינו, בערלות הלב שלה לאזרחי המדינה, ובפיטום אנשי שלומה.
ממשלת החוליגנים מחייבת את הדחתה בגין הסכנה שהיא ממיטה על קיום המדינה בהתנהלותה הרודנית, בהשחתת החינוך והדוגמה האישית לילדנו ונכדינו, בערלות הלב שלה לאזרחי המדינה, ובפיטום אנשי שלומה
ראשון למסוכנים – ראש הממשלה המפקיר
זה שלשכתו מעורבת עד צוואר במעשה בגידה עם קטאר, והוא שותף ו/או אחראי מלא לכך, המונע את חקירתו בוועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר, וגם טרם נחקר אישית בפרשת קטארגייט; ראש ממשלה שהוזהר על ידי ועדת החקירה לעניין הצוללות כי סיכן את ביטחון המדינה; ראש ממשלה שהוא נאשם בפלילים ועומד לדין; ראש ממשלה שדמם של 46 חטופים שנרצחו בשבי על ידיו בגלל ההפקרות שלו; ראש ממשלה ששוב מסכן אותנו לטבח ולמלחמות חדשות כי הוא מוכר אותנו לגדולי האויבים שלנו, הטורקים וקטאר, בגלל נזיד עדשים של הענקת פרס ישראל לנשיא האמריקאי דונלד טראמפ.
על כל אלה, ועל שהזנה את העם היושב בציון לתרבות עלובה של שקר, אלימות, פירוק הסולידריות וכוחנות – יש להפסיק את כהונת ראש הממשלה לאלתר. לא מר ביטחון, כי אם חדל אישים ומחרב; לא דגול, אלא גדול הבזויים. רק סילוקו מהשלטון מיידית (ולכל המאוחר בבחירות אוקטובר 2026); יביא בשורה לישראל כבר השנה.
גורם הסיכון השני – שרי המשפטים, התקשורת והחינוך
השרים יריב לוין, שלמה קרעי ויואב קיש מסייעים לנאשם לרמוס את העם ואת מערכת המשפט והחשיבה הביקורתית, ומתייחסים אלינו כאילו אנו נתינים מטומטמים.
שר המשפטים יריב לוין, שר התקשורת שלמה קרעי ושר החינוך יואב קיש מסייעים לנאשם לרמוס את העם ואת מערכת המשפט והחשיבה הביקורתית, ומתייחסים אלינו כאילו אנו נתינים מטומטמים
עוד בטרם יבשה הדיו על החלטת נציב תלונות השופטים, השופט בדימוס אשר קולה, בהן הוא דחה עשרות תלונות (!) שהוגשו נגד נשיא בית המשפט העליון וקבע כי הן אינן מוצדקות, ואף גינה בתוקף ביטויי סרק שהדביקו לכבוד נשיא בית המשפט העליון – וכבר ראשי החוליגנים נתלים בעליבותם בתלונה אחת בלבד שנמצאה צודקת, אך אליבא הנציב עצמו אינה מחייבת לשום מסקנה בפועל.
שלו נעליכם! על פי אמת מידה פחותה פי מונים מזו, ראש הממשלה וממשלתו כולה היו אמורים להתפטר מייד ב-8.10.2023, אחרי גדול המחדלים בתולדות מדינת ישראל.
שר שאמור לטפח את מערכת המשפט וכבוד השופטים, נוהג כשר התחבולות וההשפלה של בג"ץ, היועמש"ית ושומרי הסף. שר בממשלה שהאמון בה נמוך פי שניים מזה של בית המשפט העליון (לפי נתוני המכון הישראלי לדמוקרטיה, האמון במערכת המשפט הוא כ-40%; בממשלה רק כ-18%), מעז להטיף מוסר על אובדן אמון העם.
גורם הסיכון השלישי – שר האוצר המשיחי בצלאל סמוטריץ'
השר מחרב כל רקמה של חיים משותפים בין יהודים וערבים בישראל, ובין ישראל והרשות הפלסטינית. כמי ששירת שירות מקוצר משמעותית מזה של חיילי צה"ל הרגילים, כמו עמיתיו בישיבת הסדר, ותומך כיום מלא מלא בחוק ההשתמטות והביזה של החרדים (למורת רוחם של מצביעיו הוא) – מצטרף שר האוצר ל"מקהלת הצבועים" נגד נשיא בית המשפט העליון, כבוד השופט יצחק עמית.
שר שאמור לטפח את מערכת המשפט וכבוד השופטים, נוהג כשר השפלת בג"ץ, היועמש"ית ושומרי הסף. שר בממשלה שהאמון בה נמוך פי שניים מזה של בית המשפט העליון, מעז להטיף מוסר על אובדן אמון העם
מי שרגיל לרמוס גברים, ילדים ונשים פלסטינים, לא בוחל בשום צעד גם נגד אזרחים ישראלים, ולשונו רומסת את כבוד האדם וחירותו. שר האוצר מפקיר את הכלכלה שלנו, מחרב במודע את הסיכויים להסדר מדיני, מטפח חזיונות כיבוש משיחיים ופוגע בזכויות אדם. הוא מבייש את היהדות והמוסר ודינו להיות מפוטר.
גורם הסיכון הרביעי – שר לביטחון לאומי איתמר בן גביר
עצם הכנסת לממשלה של השר הכהניסט, יצרה לגיטימציה לפשיזם בישראל. הפגיעות בדמוקרטיה המהותית, בזכויות אדם ובטובת הציבור – הן חמורות ועמוקות ביותר.
שר שכל כולו רדיפה אחר תקשורת, היוצר כאוס מכוון לשם השגת תשומת לב והשפעה, המצית אש ומייצר אלימות, המפיץ נתוני שקר בניסיון להסתיר במילים את הפקרת ביטחון האזרחים, וכשלונו המחפיר המתבטא בשבירת "שיאים" של מקרי רצח (בחברה בכלל ובחברה הערבית והבדואית בפרט), מעשי אונס ואלימות ואובדן הסדר הציבורי.
רק נבצרות מיידית והרחקה בהמשך של מפלגתו ממרחב הדמוקרטיה בישראל – יבלמו את מסוכנותו.
ולבסוף – עדת המפוחדים והשותקים בקרב כל שרי הממשלה והח"כים מהקואליציה
אפס במנהיגות. אפס באומץ אזרחי. אפס במחויבות לעם היושב בישראל. מאה אחוז בפחדנות, התקרנפות ושמירה על אינטרסים הישרדותיים בלבד. לא זכורה ממשלה גרועה כזו בתולדות ישראל, המתייחסת אלינו האזרחים והאזרחיות כמו נוגסים של שלטון זר.
אפס במנהיגות. אפס באומץ אזרחי. אפס במחויבות לעם היושב בישראל. מאה אחוז בפחדנות, התקרנפות ושמירה על אינטרסים הישרדותיים בלבד. לא זכורה ממשלה גרועה כזו בתולדות ישראל
מול ממשלת החורבן – עומדים הדמוקרטיה, האופוזיציה והאזרחים
למרות פעילות ביקורתית ומחאה עזה של שלוש שנים רצופות, כל גופי ההתנגדות לשלטון עומדים בפני האתגר הקשה של החברה המודרנית הדמוקרטית: איך בולמים השתוללות אנטי דמוקרטית, כושלת ומזיקה של השלטון, שהורסת כל חלקה טובה, תוך ניצול לרעה של עקרונות הדמוקרטיה המהותית?
למרבה התקווה, הסקרים מורים חזור ושנה שראש הממשלה וממשלתו מאוסים על העם. הקואליציה מתרסקת אל 48-52 מנדטים, ואילו האופוזיציה שומרת על כוחה של 68-72 מנדטים.
אשר על כן, השנה האזרחית הנפתחת עתה תהיה שנת הדחה בקלפי, של הממשלה הרעה ביותר מאז קום המדינה. וכדי להציל את המדינה מעושקיה, חשוב לעשות זאת מוקדם ככל שניתן. ובכל מקרה, ביום הבחירות, בעוד 10 חודשים לכל המאוחר, ב-27 לאוקטובר 2026. העם ישתחרר מעונשם של אלה, וישיב לעצמו את ערכי מגילת העצמאות, תרבות היושרה, הצניעות ושירות הציבור, וישראל תשגשג ותפרח.
ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.









































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומסכים עם גולדסטאר עם תגובתו המלומדת והמחכימה. רק אוסיף ששמואל סלבין (שמוליק קוראים לו חבריו, אני ממש אינני מחבריו) שהוא היום איש עסקים בכיר הוא ליכודניק מזה יותר מארבעים שנה. הוא היה היועץ הכלכלי של ראש הממשלה יצחק שמיר ומנכ"ל משרד הרווחה ובפועל השר, כאשר שמיר כיהן במקביל לכהונתו לראש הממשלה גם כשר הרווחה. בימי ממשלתו הראשונה של ביבים שקרניהו בסוף שנות התשעים הוא שימש במשך כשנה כמנכ"ל משרד האוצר תחת השר הליכודניק (דאז) דן מרידור. זה קרה עוד הרבה טרם התגבש ארגון המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו. אבל בעוד דן מרידור התפכח מאז והפך לאוייב מר ובצדק שאין למעלה ממנו של הביביזם הממאיר, שמואל סלבין לפחות על פי מאמריו בוויינט לא שינה את דעתו. זכותו.
אבל ענת, אנחנו מיעוט פה. זה מה שה'נתינים' פה רוצים וזה מה שהם מקבלים. אין לנו אלא להלין רק על עצמנו, על כל הלקונות שהשארנו בקריצת עין כי לא האמנו שיבוא יום וגדול הנוכלים ומחרבי המדינה ימשול פה, ועל שלא ידענו להפוך את שכנינו הערבים תושבי ישראל לשותפים מלאים על אמת בדמוקרטיה שלנו.
הציניות לא הומצאה על ידי הנהנתניהו. היא רק שוכללה לכדי אומנות כי הוא יותר חכם וחסר מעצורים. זה הכל. נוכל.
והדמוקרטיה הליברלית שלנו? אפשר להיפרד ממנה יפה לשלום. לא תחזור יותר למשול פה.
לטפילים החרדים אין לנו מה לבוא בטענות. ככה זה טפיל. מתעלק על הקורבן עד ששניהם מתים. זו דרכו של עולם.
והמשיחיים, אלה עם הפיאות עד הכתפיים, הכיפות עד האוזניים והציציות מתנפנפות עד הברכיים, מה מהם יש לצפות? את לא רואה שמאחורי המבט המטומטם אין כלום? חלל משיחי ריק.
והבבונים, הבבונים, רק לתקוע אצבע בעין של הסמולנים הם רוצים. לא מעניין אותם כלום. העיקר שנהיה כמו השכנים הערבים שלנו. רק שלא נהיה משכילים (פרופסור זו הרי מילת גנאי אצלם) ומוסריים. ושלא נהיה נדיבים חס וחלילה. נמות ולא נצביע נגד הליכוד. כאילו זו קבוצת כדורגל. כאילו לא מדובר בעתיד שלנו ושל הילדים שלנו.
והנה שמוליק סלאבין. הוא לא מדבר מפוזיציה כמו השמאל. הוא בודק רק מספרים. והוא טוען (היום ב ynet) שמה פתאום, הכל טוב. העלייה מתגברת, האקדמאים לא עוזבים, ומי שכן זה רק ספק-עולים-ספק-יהודים שבאו מאוקראינה. בהצלחה לך שמוליק עם המספרים. לא יודע מי החברים שלך אבל שלי עוזבים. רק לידיעה.