כמה מאות פעילי ימין, כולל משפחות צעירות, רבות צעדו אתמול (חמישי) בקור העז לעבר רצועת עזה, וניסו לחצות את הגבול בסמוך לקיבוץ בארי כדי לבצע נטיעות לכבוד ט"ו בשבט ולהניח תשתיות ליישוב חדש.
קודם לכן התכנסו כולם ליד אנדרטת החץ השחור. בפליירים שחולקו בין המשתתפים נכתב באותיות גדולות: "כן לעזה יהודית! לא נכנעים לתכתיבי טראמפ! לא לעזה בינלאומית!"
הפעילים נעצרו על קו הגבול, ורק אחדים הצליחו לחדור פנימה ולנטוע עצים עד שנעצרו בידי צה"ל וגורשו לאחור. המתנחלים חזרו לביתם בשעת לילה מאוחרת, וקבוצה גדולה מהם – ביניהם תושבי ההתנחלות כפר דרום שפונתה – שבה לשכונת קרוואנים שהקימה ליד שדרות, עד להזדמנות הבאה.
האירוע עצמו נראה חגיגי ומלא תקווה למתבונן מן החוץ, אבל בעצם הוא רק מגביר את התסכול בקרב גורמי ימין שרואים איך התוכנית שלהם להציף את עזה בהתיישבות יהודית הולכת ומתרחקת
האירוע עצמו נראה חגיגי ומלא תקווה למתבונן מן החוץ, אבל בעצם הוא רק מגביר את התסכול בקרב גורמי ימין שרואים איך התוכנית שלהם להציף את עזה בהתיישבות יהודית הולכת ומתרחקת.
צועדים לחבל עזה שלנו ????
לא נפקיר את אדמת ארצנו לזרים ???????? pic.twitter.com/efLc8vXJGt— דניאלה וייס ???? Daniella Weiss (@Daniell04520035) February 5, 2026
התסכול מוביל גם לקרע פנימי בתוך הציונות הדתית, ומי שמואשם בכישלון ההתיישבות לפי שעה הוא שר האוצר בצלאל סמוטריץ', מנהיג מפלגת הציונות הדתית.
דניאלה וייס, ראש תנועת "נחלה" שארגנה את האירועים אתמול על גבול עזה, תקפה את סמוטריץ' בחריפות רבה והשוותה אותו לעשרת המרגלים מספר במדבר, שנשלחו לתור את ארץ ישראל, חזרו והוציאו את דיבתה רעה.
דניאלה וייס, שארגנה את האירועים אתמול על גבול עזה, תקפה את סמוטריץ' בחריפות רבה והשוותה אותו לעשרת המרגלים מספר במדבר, שנשלחו לתור את ארץ ישראל, חזרו והוציאו את דיבתה רעה
עונשם של המרגלים הללו היה כבד. אחרי שהעבירו את הדיווח השלילי שלהם מתו כולם במגפה קשה על חטא לשון הרע ודיבור רע על ארץ ישראל. רק יהושע בן נון וכלב בן יפונה זכו להיכנס לארץ, כיוון שסיפרו על מעלות הארץ המובטחת.
בסקר זמן ישראל שפורסם אתמול, כמו גם בסקר ערוץ 12 אמש, סמוטריץ' לא הצליח (שוב) לעבור את אחוז החסימה. לדברי וייס, ההתנכרות שלו להתיישבות בעזה היא הסיבה העיקרית לכל הצרות שלו.
"סמוטריץ' עושה שגיאה פוליטית קשה כשהוא לא מסתער על עזה כדי להפוך אותה ליהודית", אמרה וייס אתמול לזמן ישראל. "יש אנומליה בכך שסמוטריץ' חולל מהפכה בקנה מידה היסטורי ביהודה ושומרון אבל הוא לא מקבל ארבעה מנדטים".
"ההסבר פשוט", המשיכה וייס, "סמוטריץ' לא עובר את אחוז החסימה בגלל שהוא מוותר על עזה. הוא חוטא בחטא המרגלים. אחרי 40 שנה במדבר המרגלים הללו ביקשו שלא ניכנס לארץ הבחירה ורק יהושע וכלב אמרו 'עלה ונעלה'. הכול תלוי עכשיו בסמוטריץ', והוא לא מתאבד על חבל הארץ הזה, שניתן לנו על ידי בורא עולם". סמוטריץ' לא הגיב על דבריה של וייס.
"ההסבר פשוט: סמוטריץ' לא עובר את אחוז החסימה בגלל שהוא מוותר על עזה. הוא חוטא בחטא המרגלים. הכול תלוי עכשיו בסמוטריץ', והוא לא מתאבד על חבל הארץ הזה, שניתן לנו על ידי בורא עולם"
סמוטריץ', להזכיר, היה אחד הנואמים באירוע "עזה יהודית" שהתקיים בבנייני האומה בינואר 2024. באירוע השתתפו אלפים יחד עם שרי הממשלה וחברי הכנסת של הימין.
היום הפרויקט הלאומי של כיבוש עזה וההתיישבות ברצועה מתנגש עם מציאות מדינית שונה לגמרי, שמונעת הקמת התנחלויות. בניגוד לכל התוכניות ונפח ההשפעה של הימין בממשלה, אפילו מאחז אחד לא הוקם ברצועה מאז ה-7 אוקטובר.
שתלנו עצים בעזה, בעזרת השם נתיישב בכל חבל עזה!
צפו באחת הקבוצות שנכנסה ושתלה עצים בתוך חבל עזה!????
ישר כח לחלוצים! pic.twitter.com/xmzMOyOAd1— דניאלה וייס ???? Daniella Weiss (@Daniell04520035) February 5, 2026
גם התוכניות לעידוד ההגירה מרצון של התושבים הפלסטינים לא צלח לפי שעה. תוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמנם מדברת על שיקום הרצועה, אבל לא מעבירה את עזה לידיים ישראליות בסוף התהליך.
התסכול בקרב המתנחלים גדול במיוחד כי ישראל שולטת היום על שטח גדול ברצועה, עד הקו הצהוב, אבל שרי ממשלת הימין לא יכולים – גם אם הם רוצים – לחדש את ההתיישבות, בעיקר בגלל ההתנגדות הבינלאומית.
התסכול בקרב המתנחלים גדול במיוחד כי ישראל שולטת היום על שטח גדול ברצועה, עד הקו הצהוב, אבל שרי ממשלת הימין לא יכולים – גם אם הם רוצים – לחדש את ההתיישבות, בעיקר בגלל ההתנגדות הבינלאומית
מדי פעם יש הכרזות בנושא ההתיישבות, כמו ההצהרה של שר הביטחון ישראל כ"ץ על הקמת גרעיני נחל בתוחמת הצפונית, אבל גם הוא נאלץ למתן את הדברים בעקבות התגובה האמריקאית.
לפני חודש פנו 1,000 משפחות לממשלה ותבעו ממנה להתיישב מייד בתוחמת הצפונית, בעיקר על שרידי היישובים אלי סיני וניסנית, וכן ברפיח.
"מעל שנתיים לוחמים חיילינו בגבורה וטיהרו חלקים רבים של חבל עזה. התוחמת הצפונית, בית חנון ורפיח ערוכים לקליטת התיישבות יהודית", נאמר במכתב לשרים, "עזה היא חלק בלתי נפרד מארץ ישראל, חלק מנחלת יהודה שהייתה בה גם קהילה יהודית גדולה ומפוארת".
"טרוריסטים נשארים ושולטים בשטח", אומרת וייס, "כאן אין הבדלים בין ימין ושמאל. מה זה בכלל שטח בינלאומי? זה כולל יהודים? אנחנו יכולים להיות בתוך כמה דקות בניסנית. יש שם מקום מוכן לקרוואנים, ליד נתיב העשרה".
"טרוריסטים נשארים ושולטים בשטח. כאן אין הבדלים בין ימין ושמאל. מה זה בכלל שטח בינלאומי? זה כולל יהודים? אנחנו יכולים להיות בתוך כמה דקות בניסנית. יש שם מקום מוכן לקרוואנים, ליד נתיב העשרה"









































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכנראה שסמוטריץ ודניאלה כבר לא מייצגים את הימין הדתי לאומי. וטוב שכך. אבל הם המדד לשפיות הרוב הציוני דתי הזה. ממשלת ימין על מלא כושלת בביצוע האידיאולוגיה שבגללה נבחרו. המסקנה המתבקשת: כל ממשלה שתקום בעתיד ממש לא מחוייבת להזיות המשיחיות שהגו סמוטריץ ודניאלה. הם לא סמן ימני. הם סמן הזוי. צריך לזכור זאת לעשורים הבאים.
דניאלה וייס היא אשה משובשת שמייצגת פירורים של משיחיים הארד-קור
לדעות שלה יש אפס משמעות משקל או הגיון
אם יש כותרת זועקת לבעיות של סמוטריץ' זה לא התיישבות בעזה
זה התמיכה שלו בחוק ההשתמטות הארור
דניאלה שמליאלה
נקסט