שני חיילים נפצעו באורח בינוני מירי רקטות של חזבאללה בדרום לבנון ביום ראשון, כך מסר דובר צה"ל הלילה.
לפי צה"ל, שני החיילים מאוגדה 98 נפצעו מהדף. השניים פונו לבית חולים ומשפחותיהם עודכנו, הוסיף הצבא.

שר החוץ גדעון סער בירך את מפלגת "טיסה" ואת פטר מגיאר על ניצחונם בבחירות הלאומיות בהונגריה.
"ברכות לטיסה ולפטר מגיאר על ניצחונכם בבחירות הלאומיות בהונגריה. אנו מצפים להמשיך לעבוד יחד לחיזוק היחסים הטובים בין שתי המדינות ולהרחבת שיתוף הפעולה בתחומים שונים של עניין משותף.
הציבור בהונגריה מאס בשחיתות, בהסתה ובריסוק הדמוקרטיה.
בקרוב אצלנו.
— Yair Golan – יאיר גולן (@YairGolan1) April 13, 2026
אנו מודים לראש הממשלה ויקטור אורבן ולממשלתו על הידידות והתמיכה היציבה בישראל ובחיים היהודיים בזמנים מאתגרים", כך שר החוץ.
הבחירות, שהביאו לשיעור הצבעה שיא של 80% לפי נתונים ראשוניים.
לאחר ספירת 99% מהקולות, מפלגת טיסה בראשות מגיאר זוכה ב-138 מנדטים (מתוך 199).
מדובר ברוב של מעל שני שלישים, המאפשר לה לבצע את שינויי החוקה הנחוצים לתיקון הרפורמות של אורבן.
מפלגת פידס של אורבן זכתה לתמיכה הנמוכה ביותר בקרב הדור הצעיר.
פידס, שהוקמה במקור כתנועת נוער אופוזיציונית בסוף שנות ה־80, זוכה לתמיכה של 8% בלבד בקרב מצביעים בני 18 עד 29, לפי סקר של חברת הסקרים מדיאן, או 22% בקרב בני 18 עד 39, לפי זאבץ' ריסרץ'.
התנועה בכמה מהשדרות המרכזיות נעצרה כאשר המונים הצטופפו מחוץ לפאבים, גלשו לכביש והניפו דגלים לאומיים. מאות בני אדם טיילו על הגשרים מעל הדנובה גם זמן רב לאחר חצות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי לא אכפת לו אם איראן תחזור לשולחן המשא ומתן עם ארצות הברית, לאחר ששיחות בפקיסטן לא הניבו הסכם.
"לא אכפת לי אם הם יחזרו או לא. אם הם לא יחזרו, זה בסדר מבחינתי", אמר טראמפ לעיתונאים בבסיס ג'וינט בייס אנדרוז במדינת מרילנד, עם שובו מפלורידה.
צבא ארצות הברית צפוי לאכוף מצור על נמלים באיראן ביום שני בשעה 10:00 לפי שעון החוף המזרחי – השעה 17:00 בישראל.
פיקוד המרכז של ארצות הברית מסר כי המצור ייאכף "באופן בלתי־מוטה נגד כלי שיט מכל המדינות הנכנסים או יוצאים מנמלים ואזורים חופיים באיראן, כולל כל הנמלים האיראניים במפרץ הערבי ובמפרץ עומאן".
הצבא האמריקאי הוסיף כי כלי שיט העוברים דרך מצר הורמוז אל נמלים שאינם איראניים וממנה לא ייעצרו. עוד נמסר כי מידע נוסף יימסר לשייטים מסחריים באמצעות הודעה רשמית לפני תחילת המצור.

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י אמר כי טהרן הגיעה לשיחות עם ארצות הברית "בתום לב", אך נתקלה בדרישות מקסימליסטיות שמנעו גיבוש מזכר הבנות בין הצדדים.
"בשיחות אינטנסיביות ברמה הגבוהה ביותר זה 47 שנים, איראן ניהלה מגעים עם ארצות הברית בתום לב כדי לסיים את המלחמה", כתב ברשת X.
"אבל כאשר היינו במרחק נגיעה מ'מזכר הבנות באסלאמאבאד', נתקלנו במקסימליזם, הזזת יעד ומצור. אפס לקחים נלמדו. רצון טוב מוליד רצון טוב. עוינות מולידה עוינות".
חבר הכנסת צביקה פוגל מחק הלילה ציוץ נגד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בו הוא דחק בו לפעול נגד איראן וכינה אותו ברווז.
Mr. President, just as you consider what is best for the United States, I consider what is best for the State of Israel-and that is the only thing before my eyes. My intention in voicing criticism was to be heard, and it succeeded in reaching the right ears. However, there was no…
— צביקה פוגל (@tzvikafoghel) April 12, 2026
פוגל כתב התנצלות בעברית ובאנגלית:
כבוד הנשיא, כפי שאתה חושב על טובת ארה"ב כך גם אני חושב על טובת מדינת ישראל – והיא היחידה שעומדת לנגד עיני! כוונת הביקורת שלי הייתה להישמע, וזה הצליח והגיע לאוזניים הנכונות. אך לא הייתה כוונה לפגוע או לזלזל ועל כך אני מצר. אני חולק כבוד רב והערכה לשותפים שלנו, ואתה בראשם. וחשוב שנמשיך בדרך הזו עד לניצחון.
הציוץ שנמחק, נשען ככל הנראה על ציטוט מהסרט "הטוב, הרע והמכוער" ונכתב בו "דונלד אם צריך לירות תירה, אל תגעגע".
ככל הנראה פוגל חושב שזה מצחיק לכנות את דונלד טראמפ "ברווז" כמו הדמות המצוירת של דיסני.
פוגל כתב ציוץ בנושא לפני 5 ימים עם תחילת הפסקת האש לפני חמישה ימים ומחק אותו לאחר כמה שעות. אולי הוא לא לומד מניסיון כמו כל הצבאים.





תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו