נדמה היה שלא נשאר כבר מה לומר על הנזקים שהביאה עלינו המלחמה המיותרת של ממשלת הזדון. גם ספקנים מבינים היום את רוחב, עומק, כובד ועוצמת נזקים אלה.
אין טעם להזכיר את מאות אלפי הקורבנות, עשרות אלפי נפגעי הנפש חשוכי המרפא, רבבות מקורות התעסוקה שהתמוטטו, האלימות שהרקיעה שחקים, צריכת הסמים שנדחפה מהשוליים אל המיינסטרים, הניתוק מהעולם, כולל מבנות בריתנו המסורתיות, שינוי היחס כלפינו מצד היהדות העולמית, מיליארדי השקלים שכלו בעשן על חשבון מערכת החינוך שקרסה, וכן הלאה. הרשימה ארוכה, ולכל אלה מודע רוב הציבור הרחב.
אפילו בתחום העיקרי שבו המלחמה הייתה אמורה לכאורה להביא תוצאה חיובית – תחום הביטחון – ההפך הוא שקרה.
גם ספקנים מבינים היום את רוחב, עומק, כובד ועוצמת נזקי הממשלה הנוכחית. אפילו בתחום העיקרי שבו המלחמה הייתה אמורה לכאורה להביא תוצאה חיובית – תחום הביטחון – ההיפך הוא שקרה
במקום להדק את הקשר עם סעודיה, גרמה המלחמה ליורש העצר הסעודי לבנות מערכת אזורית חדשה שלישראל אין בה מקום. ובמקום שארה"ב תמשיך לראות בישראל את בת הברית העיקרית שלה באזור – הבהיר הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ לאחרונה, שיש לו מועמדת טובה יותר – טורקיה.
לא במקרה נמצא בימים האחרונים כי רק שליש מהישראלים סבורים שהמלחמה שיפרה את מצב הביטחון הלאומי. דברי הרהב של איל המלחמה בנימין נתניהו כבר אינם מצליחים לשכנע את כל האחרים.
אבל לאחרונה קרה בכל זאת דבר חדש – התברר שהתנהגות ישראל, ממשלתה וצבאה, חותרת גם תחת זיכרון השואה ומקעקעת את הנרטיב הלאומי שעד כה נתפס כקדוש.
הכיצד?
אני נוהג לעקוב אחר דיונים, שיחות, דיאלוגים וויכוחים באתרי מדיה חברתית בעולם וכך גיליתי את הדבר. מראיין אינטליגנטי, בהחלט לא שונא יהודים אבל ביקורתי כלפי מדיניות ישראל, שוחח עם המרואיינת שלו, שניסתה בחירוף נפש להגן על התנהגותנו.
השיחה התמקדה, איך אפשר שלא, במעשינו בעזה. אצלנו מתפלפלים צדקנים מה בדיוק עשינו שם מאז השבוע השני של השבת הארורה. האם זה היה בכלל מוצדק, האם נעשו שם הפרות של דיני המלחמה, שמא ביצע הצבא פשעי מלחמה, אפשר שהיו אלה פשעים נגד האנושות, ואולי, רחמנא ליצלן, ערכנו שם טיהור אתני, ג'נוסייד של ממש.
אבל בעולם הגדול השיח הוא אחר. בניגוד למה שראו הישראלים במסכי הטלוויזיה שלהם, צופי הטלוויזיה והרשתות החברתיות בעולם כולו לא יכלו שלא לראות את ההרס שישראל זרעה בעזה במשך כאלף ימים. והם מכנים את מה שראו במושגים רבים: עקירה בכפייה, הרעבה כאמצעי מלחמה, פשעים קולקטיביים, קולוניאליזם התיישבותי, טיהור אתני והשמדה.
בעולם הגדול השיח הוא אחר. בניגוד למה שראו הישראלים במסכי הטלוויזיה שלהם, צופי הטלוויזיה והרשתות החברתיות בעולם כולו לא יכלו שלא לראות את ההרס שישראל זרעה בעזה במשך כאלף ימים
כל אלה מושגים נפוצים ומוכרים. עליהם נוספו גם מושגים אחרים, שלא נשמעו שנים רבות, או אפילו חדשים שאין להם כלל מקבילות בעברית: "Urbicide", שפירושו השמדה שיטתית של מרחב עירוני, "Domicide", שהוא הרס מכוון של בתים ומרחב מגורים, "Ecocide", המתייחס לפגיעה נרחבת מכוונת בסביבה, "Scholasticide" או "Educide", שהם הרס מכוון של מוסדות או פגיעה מכוונת במערכת החינוך, "Medicide" או "Healthcide", המבטאים הרס שיטתי של מערכת הבריאות, וכן גם "Culturicide" – השמדת מוסדות תרבות ומורשת, ו-"Memoricide" – מחיקת אתרי זיכרון וזהות קולקטיבית. כל אלה מופיעים לרוב בשיח על ישראל של ימינו.
נחזור לשיחה שהזכרתי למעלה. היא התנהלה בשאלה כמה אנשים חפים מפשע, ילדים, תינוקות וקשישים בלתי מעורבים, נהרגו מאש צה"ל. המראיין ציטט את המספרים המקובלים בעולם – סביר להניח שהגזים במעט – והמרואיינת שללה לחלוטין את הנתונים, על אף שהם נתמכים על ידי מוסדות בינלאומיים מוכרים ומוסמכים. היא טענה שמדובר רק בקומץ קטן של אזרחים לא לוחמים.
ואז אמר המראיין: מכיוון שכולנו ראינו את המראות במשך עשרות שבועות, וגם בימים האחרונים שבהם שוררת בעזה לכאורה הפסקת אש, והם מפריכים את טענתך – אז אולי גם המספר שבו אתם נוקבים לגבי השואה הוא המצאה מופרכת, שנועדה לשרת את האינטרסים של התנועה הציונית? האם באמת נרצחו שם שישה מיליון יהודים?
המרואיינת האינטליגנטית נשארה פעורת פה וחסרת יכולת להשיב. ואני תפסתי את שערות ראשי. הרי יש לו טענה מוחצת – אם אי אפשר להאמין להודעות שרי ממשלת ישראל וחברי הכנסת שלה, ואם בהרבה מאוד מקרים קשה להשתכנע באמיתות הודעות דובר צה"ל, נציגי המשטרה והמסבירים הלא רשמיים בערוצי התקשורת השונים – מדוע שצופה ניטרלי, אובייקטיבי, שלא לדבר על צופה חסר ידע היסטורי, יאמין בכלל לנרטיב שלנו על השואה?
ואז אמר המראיין: מכיוון שכולנו ראינו את המראות, והם מפריכים את טענתך – אז אולי גם המספר שבו נקבתם לגבי השואה הוא המצאה מופרכת בשירות התנועה הציונית? האם באמת נרצחו שם 6 מיליון יהודים?
וכך, מבלי להבין מראש לאילו תהומות הכניסה אותנו ממשלת הימין המלא-מלא הזו שפתחה במלחמה בעזה, והמשיכה אותה בלבנון ובגדה המערבית, מתברר עתה, כי פגיעתה עמוקה עוד יותר: היא חתרה גם תחת זכר השואה.
יורם פרי הוא פרופסור אמריטוס מאוניברסיטת UMD בארה"ב. סוציולוג פוליטי, שפרסם עשרות מאמרים ושישה ספרים, בעיקר על יחסי חברה-צבא, צבא-פוליטיקה, תקשורת ודמוקרטיה. רבים מהם זכו בפרסים בינלאומיים בעלי יוקרה, בין השאר ספרו "רצח רבין ומלחמת התרבות בישראל". בעבר הקים ועמד בראש מכון הרצוג לתקשורת, חברה ופוליטיקה באוניברסיטת תל-אביב.



תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואם ממשלת ישראל תסביר שאחד ועוד אחד שווה שתיים כנראה שכל המתמטיקה היא שקר
למספר 6 מליון יש עשרות עדויות, מחקרים, מסמכים וממצאים שמאמתים אותו אין שום קשר בין להאמין לו לבען השקרים שממשלת ישראל מפזרת בכל פעם שהם פותחים את הפה
אדם רציונאלי לא פוסק מה אמת ומה שקר לפי מה שאנשים אומרים, ואדם אינטלגנטי לא מסתכל על זה מהצד ואומר "וואי הוא צודק!"
איך אידיוט כמוך מקבל פרופסורה איך עט נוטפת ארס וידיים מקלידות רשע מקבלים במה מכובדת.
אחרי שממשלת הימין ירשה ירושת דם מהשמאל המרושע שזוחל מתחת לגלגלי גמדי רוח כמוך. וסוף סוף אזר אומץ לכלות את אויבינו ולנקום נקמת דם ילדינו השפוך ודם בתולותינו הנאנסות אתה מביע בבורות מכוונת טענות ממוחזרות שמגמתם היא להוביל את ישראל לשקט מדומה שיקנה לשונאינו את הזמן הדרוש להם כדי לחולל זוועות דומות.
אתה אידיוט ששוקע אל תוך חולד הימים אל הקץ המתקרב שיביא כיליון אל מוחחך הרפוי וישפוך אלי אופל את משנת הרשע שלך ושל הדומים לך.
יהי זכרך נשכח
הנה, עכשיו ישראל אשמה בהכחשת שואה. עד היום אף אחד לא העיז לטעון כנגד המספר ששה מיליון וכעת, בגלל המלחמה בעזה, קמו המערערים.
צר לי כב' הפרופסור הנכבד. כבר קדם למכחיש השואה הנוכחי מכחיש שואה אחר. הוא כתב על זה אפילו דוקטורט. מכחישי שואה נוסף השווה בנאום את ישראל לגרמניה הנאצית.
קצת דמגוגיה זה בסדר, אנחנו רגילים. אבל לטעון ששלוש שנים עם מטוסים וטנקים אנחנו עושים רצח עם וכל מה שהצלחנו לעשות זה להרוג כמאה אלף אז אנחנו מאד מאד גרועים ברצח עם.
תתבייש.
מצטערת פרופסור פרי . כל מה שאנחנו עוברים לא בגלל בשלטון הימין אלה שהעולם יותר נוטה אנטי יהודים בעל העולם. אני לא מסכימה לכל הפרשנות שלך. צעד ה7/10 הממשלה סקמה לא יצאה נגד החמאס ונגד החיזבאללה פשוט מה שעשתה הכילה כל מה שעשו לה נאועבמו. למשל חיזבאללה הגיע למסקנה שאנחנו רוצים שקט אז התגרה בנו הניח אוהל על הגבול. אנחנו לא היגהמו.מדינה נורמלית ישר היתה אוספת את האוהל וסורקת להם בתוך לבנון אבל דתרו. אתה פרי כמ כל השמאלנים שמדברים מאוד בהבנה לכל הערבים לא מבינים בכלל שכמה שתיהיה נחמד עליהם סבלני עליהם הם יותר ויותר ימהרו כוח .הם הערבים כמו הנרקומנחם מעריצים כוח. ומה שהראנו רק חולשה לכן דמו עלינו אצבע משולשת ואף נאבראללה היה צוחק עלינו כי הבין שאנחנו ילדים לא רוצים מריבות רוצים שקט. אני בגיל המדינה עברנו הרבה מלחמות ומשפחתח עברה פרעות חיפה . סבתי האישה הראשונה שנרצחה בשנת צרצ"ו היתה בלחי היתה מאחסנת בביתה נשקים למען לח"י היתה פעילה מאוד ולחמה למען המדינה ערבי שכן רצח אותה. משפחותינו פה משנת 1800 אז לבוא ולספר על הערבים. אנחנו על בשרינו למדנו רק כוח ולא חולשה צריך לעמוד מולם . הוכח כמה שאתה עומד איתן על הזכויות שלך הם מעריכים אותך יותר. ולא מעיזים לעשות פעולות . למשל הסכם השלום עם אבו מאזן . פרס וקיסנגר מאוד עודדו שיהיה שלום כי כך האמינו אולי בדרך של שלום יהיה שקט במזרח התיכון. ומה שרבים גילה אחרי כמה זמן נמצא במכונית של אבו מאזן נשקים שהיו ברכבו .איר כל רבים גילה שהוא עבד עליו מאוד התאכזב מכל ההסכם שלא תרם כלום למדינה עובדה על יום היו פיצוצי אוטובוסים .פרופסור פרי אנחנו 7/10 עברנו טראומה והכי נחרדתי שבני עמי פעלו מאחורי גבה של הממשלה דברים נוראים שיטעח אירי החקירות עץכצוהן לא חקירה ממלכתית שלמדנו מחקירה מלחמת יום הכיפורים מה קרה באמת . השופטים לא שפטו וקבעו דברים רק כדי לשרוד ולא נאמר דום אמת מה קרה באמת. במלחמת יום הכיפורים . דיין וקיסנגר הם האשמים ודגו סרקו אתה האדמה עליו ללא צדק. וממש למדנו כי לא יצא שום אמת מהחקירה . אז ד"ר פרי למדנו על בשרינו דוב ושוב טעויות אנחנו חוזרים לעשות כי עם היהודי עם רחמן ובגללמרחמיו הרבים אנחנו פוגעים בנו ידינו בנו. ועוד להוכיח לכל העולם איזה עם מוסרי אנחנו . כמו שעשה איזנקוט לאלאור עזריה . ואם איסנקוט יבחר דוב נחזור למה שהיינו הלגאוגמלפחבתינים לפתוח שערים וככה חברנו לכל מה שעברנו לפני ה',7/10 ככה העם היהודי חוזר על אותם טעויות . כך על חיינו על החרב נחיה .לא לומדים ממוקמות וגם להראות לעולם איזה עם אנחנו מאוד מוסרי !
ממליץ לך לחשוב לפני שאתה כותב, פרופסור. אם היית עושה את זה, הייתה נחסכת ממך המבוכה של המאמר המטומטם הזה. שים לב לטיעון שלך: אם אי אפשר לסמוך על הודעות הח"כים הישראלים, למה שצופה אובייקטיבי יאמין לטיעונים שלנו על השואה? פירוש רש"י: אם אי אפשר לסמוך על הטיעונים של טראמפ בנוגע לאיראן, אז למה שמישהו יאמין לו לגבי המלחמה הפונית השנייה? אבל מה הקשר המלחמה הפונית השנייה, פרופסור? איך לכל הרוחות היא בכלל נכנסה לשיחה? ומה בכלל הקשר לשואה? מה הקשר?? אתה זה שהתחלת בהשוואה של המתרחש בעזה לבין השואה – השוואה מטומטמת שאותה ידחה כל מי שיש לו טיפת ידע היסטורי – ואז אתה ממשיך בטענה, לפי ההשוואה שלך, שכמו שאי אפשר להאמין לאחד מהם, גם לשני אי אפשר להאמין. זה נקרא טיעון מעגלי, וזה כשל לוגי צועק לשמיים. הנה הטענה שלי, פרופסור: המתרחש בעזה דומה למלחמת הכוכבים new hope, ולכן, כמו שאי אפשר להאמין לביבי בבואו לדבר על עזה, גם אי אפשר להאמין לו בנוגע לנסיכה ליה. אז מה הפלא שהמרואיינת נשארה פעורת פה?
אה, ואם לא איכפת לך על התיקון הקל, בטח תתפלא לדעת שהשואה התרחשה לפני שנוסדה מדינת ישראל, וחברי הכנסת שלנו עוד לא נולדו. ואת המספר שישה מיליון לא אנחנו המצאנו, אלא גויים גמורים למהדרין. ואם דיברת על נתונים ש"נתמכים על ידי מוסדות בינלאומיים מוכרים ומוסמכים", אז בטח תתעניין לדעת שאלו בדיוק הנתונים על השואה… לא עזה. יודע למה שמתי ביניהם שלוש נקודות? כדי לא להכניס את שניהם למשפט אחד, שמא תתחיל לעשות כאן עוד השוואות מגוחכות.
פרופסור פרי מציג התבוננות מרתקת על מפגשי עובדות ודימויים הסטוריים. בניתוח המצוין שלו הוא ממחיש לא רק את סכנת טשטושה של אמת הסטורית של השבר אותו חוותה היהדות ואשר שיקומה יארך לעד, אלא גם ההתנהלות הפרועה והמופקרת של ממשלת ישראל אשר , כדבריו הנכוחים, הביאה את האסון הלאומי הנורא ביותר מאז השואה. ועל כל אלה מעניקה לידי מבקרי ישראל קרקע ( ניבזית כשלעצמה)לערער ולפקפק בנכונות מספר הניספים בשואה. ממשלת הטבח של נתניהו שעשויה מרקמים של בורים ועמי ארץ הצליחה להעניק למבקרי ושונאי ישראל כלי משחית . מעשה שאין לו צידוק וכין לו מחילה.
כילוי נאות פרופ. יורם פרי הוא חבר ותיק
Yoram Peri has a rare capability to bring to light new and interesting angles.i am very interested to learn your opinion about the following question:Will history judge Israel as an "episode" if The horrible government is not replaced?
זווית מעניינת ומטלטלת!
מספר קורבנות השואה לא נחקר ונאמד על ידי דוברי ממשלת הזדון ולגביו יש ביסוס היסטורי. אולם, הקלות שבה הם מתעלמים מפרי מדיניותם ההרסנית רק מעודדת את אלה שרק מחפשים לשלול את זכות קיומה של ישראל. עבור אלה, כפירה בגודל השואה מקטין את הצידוק המוסרי להקמת המדינה.