שני פעילי התיישבות ישראלים חצו היום שלא כחוק את הגבול לסוריה, לפני שהושבו ארצה בידי צה"ל.
הצבא מסר כי השניים הגיעו לאזור הר החרמון וחצו את הגבול.
"כוח צה"ל שקפץ לנקודה איתר את האזרחים, פעל להחזיר אותם לשטח הארץ ועיכב אותם", מסר הצבא והוסיף שהשניים הועברו לידי המשטרה להמשך טיפול.
הפעילים, החברים בתנועה המכנה עצמה "חלוצי הבשן", קוראים להקמת יישובים בדרום סוריה. בשבועות האחרונים חלה עלייה במספר ניסיונותיהם של פעילי הקבוצה לחצות את הגבול לסוריה.
"צה"ל מגנה בתוקף את האירוע, המהווה מקרה נוסף של הפרעה חמורה לפעילות המבצעית וסכנה לביטחונם של כוחות צה"ל הפועלים במרחב", מסר הצבא. צה"ל הוסיף ש"גורמי אכיפת החוק נדרשים למצות את הדין עם המעורבים, במטרה למנוע מאותם האזרחים לחזור פעם אחר פעם על תופעה זו, המהווה עבירה פלילית".
עד כה לא הוגשו כתבי אישום נגד חברי "חלוצי הבשן", ולמרות מעשיהם הבלתי חוקיים הם זכו גם לתמיכה מצד חברי כנסת מהקואליציה.
שני פעילים של "חלוצי הבשן" הצליחו לחדור את הגבול בין ישראל לסוריה, ופרצו למרחב החרמון. כוח צה"ל קפץ לנקודה, החזיר אותם לשטח ישראל והעביר אותם למשטרה. pic.twitter.com/qsXbjiX6ly
— (((IsraelMatzav))) (@IsraelMatzav) July 27, 2026

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו