JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נציג הכנסת בדיון בבג"ץ: אין ברירה אלא לבטל את חוק המשתמטים | זמן ישראל

נציג הכנסת בדיון בבג״ץ: אין ברירה אלא לבטל את חוק המשתמטים

בג״ץ דן בהרכב מורחב בביטול חוק מעצרי עריקים. 28 ביולי 2026 (צילום: צילום מסך)
צילום מסך
בג״ץ דן בהרכב מורחב בביטול חוק מעצרי עריקים. 28 ביולי 2026

נציג הכנסת בדיון על החוק להקפאת מעצרי חרדים מחויבי גיוס, עו"ד יצחק ברט, הודה כי אין מנוס מביטול החוק. לאחר שהשופט עופר גרוסקופף שאל מהי התוצאה של הקביעה שהחוק לא נחקק בהליך התואם את תקנון הכנסת ואת חוק היסוד, השיב ברט: "כנראה שאין ברירה".

החוק שאישרה הקואליציה מוקדם יותר החודש, אוסר על המשטרה ועל צה"ל לעצור חרדים המשתמטים מגיוס, לתקופה של שבעה חודשים בפועל.

פחות מ־24 שעות לאחר אישור החוק בכנסת, הוציא בג"ץ צו ארעי שהקפיא את יישומו. כבר אז ציין בית המשפט כי החוק מעורר חשש לאפליה, מאחר שמשתמטים חרדים לא יהיו חשופים למעצר, בעוד שמשתמטים מקרב יתר הציבור כן יהיו חשופים לכך.

ביום שישי קראה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, לבג"ץ לפסול את החוק, והגדירה אותו "מקרה קיצוני ומובהק של חקיקה פגומה ופוגענית שאינה עומדת באמות מידה משפטיות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 28 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.