JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מה נשתנה בתחבורה? ישראל עדיין תקועה בפקקים | זמן ישראל

מה נשתנה בתחבורה? ישראל עדיין תקועה בפקקים

ערב החג, מרב מיכאלי התפארה בהישגיה ● ימים ספורים לאחר מכן, השוואה בינלאומית דירגה את התחבורה בישראל במקום אחרון ● הישראלים נתקעו בפקקים בחול המועד, ההזנחה בתחנה המרכזית בתל אביב נמשכת ונוסעים לנתב"ג משלמים מאות שקלים למונית ● גם רפורמת התעריפים לא תשחרר את הגודש בכבישים ● והבטחת הבחירות הגדולה של מיכאלי עדיין מחכה למימוש ● פרשנות

שרת התחבורה מרב מיכאלי, שר האוצר אביגדור ליברמן ומנכ"לית משרד התחבורה מיכל פרנק מציגים את הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית. תחנת הרכבת בירושלים, 3 באפריל 2022 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
Olivier Fitoussi/Flash90
שרת התחבורה מרב מיכאלי, שר האוצר אביגדור ליברמן ומנכ"לית משרד התחבורה מיכל פרנק מציגים את הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית. תחנת הרכבת בירושלים, 3 באפריל 2022

מרב מיכאלי העלתה ערב החג שני סרטונים שמפארים את הישגיה בשנה החולפת, תחת אתגר לכאורה שרץ ברשתות החברתיות, ובו יש לה דקה בלבד למנות את כל מה שהשתנה בשנה החולפת.

אפשר להתעכב על הנושא הזה יותר מדקה, שכן הגודש בכבישים והיעדר תחבורה ציבורית הם חסם מהותי שתוקע את כלכלת ישראל בפיגור אחרי העולם המפותח. אם כלום לא ישתנה, זהו גם אחד הבלמים שיכשילו את המדינה בניסיון לממש הפחתת פליטות במסגרת המאבק בשינוי האקלים.

"סידרנו לכם קווי תחבורה ציבורית לכל אתרי הטבע", מכריזה מיכאלי בסרטון. אכן, המשרד הפעיל מספר מצומצם של קווים ייעודיים לכמה אתרים בחול המועד, אך רובם נותרו רחוקים מתחנות ההורדה של האוטובוסים.

כך למשל, עדיין אין תחנה ליד חניון בארות הפופולרי במכתש רמון, שמורות הבניאס ותל דן או החרמון בצפון.

התוצאה היא שגם בחול המועד האחרון נרשמו פקקי ענק ברחבי הארץ. היוזמה של שאטלים לאתרי טיולים ברוכה אך היא נדרשת בהיקף רחב הרבה יותר ולא רק בימים של חול המועד.

פקק באיילון, 2 בדצמבר 2021 (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)
פקק באיילון, 2 בדצמבר 2021 (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)

פינוי התחנה המרכזית?

הלאה. בין שלל ההישגים, כביכול, השרה הבליחה אמירה כמו-עובדתית על "פינוי התחנה המרכזית לראשונה בתולדותינו". מתי? לא ברור.

תאריך היעד של משרד התחבורה עצמו הוא כרגע בעוד ארבע שנים, וגם זה לא בטוח. עדיין אין הסכם עם חברות האוטובוסים וגם החלופות למסופים לא נסגרו.

פינוי התחנה הוא משימה מורכבת שהשרה קיבלה בירושה מקודמיה ואת האחריות למצב הנוכחי היא חולקת עם ראש עיריית תל אביב רון חולדאי.
הסובלים העיקריים הם תושבי דרום תל אביב שסופגים את זיהום האוויר שהיה צריך להתחלק בין כל תושבי העיר.

מבחינת בעלי הבית של התחנה, קובי מימון וחברת נצבא, עסקים כרגיל: הם ינסו להמשיך להרוויח כ-33 מיליון שקל בשנה מהתחנה המרכזית המוזנחת ביותר מבין אלה שהחברה מפעילה ברחבי הארץ.

ברור שההזנחה בתחנה בתל אביב מזרזת את כלל הגורמים לנסות להחיש את הפינוי, אשר נצבא תהיה המרוויחה הגדולה ביותר ממנו ברגע שהתחנה תהפוך לנדל"ן.

אלא שמה שקורה שם עכשיו חמור בהרבה מעצם העובדה שאין פינוי באופק הקרוב: הדרגנועים לא עובדים, מאזור השירותים מומלץ להתרחק, מרבית השערים נסגרו וגם הבטחון האישי לא משהו.

מה שקורה בתחנה עכשיו חמור בהרבה מכך שאין פינוי באופק הקרוב: דרגנועים לא עובדים, מהשירותים עדיף להתרחק, מרבית השערים נסגרו וגם הבטחון האישי לא משהו

התחנה המרכזית, מבט ממערב. בית המשפט הוציא צו סגירה, הבעלים ממשיכים להשכיר חללים וסוחרים טוענים שההזנחה מתגברת (צילום: עומר שרביט)
התחנה המרכזית, מבט ממערב. בית המשפט הוציא צו סגירה, הבעלים ממשיכים להשכיר חללים וסוחרים טוענים שההזנחה מתגברת (צילום: עומר שרביט)

גם העניין המהותי יותר לתכלית המקום – התמצאות באיזה אוטובוס יוצא מאיזה רציף – הוא עניין של ניסוי וטעייה בין החלקים השונים של המפלסים העליונים. אין שילוט סביר ועמדת המודיעין נסגרה לפני שנים.

דמיינו אמא שיורדת מהאוטובוס בקומה 7 בשעת ערב מאוחרת, וצריכה להיגרר עם שני ילדים והטרולי שלהם במדרגות לא-נעות לקומה 4, לחפש את היציאה ולקוות שהילדים לא יצטרכו להתפנות או יצליחו להתאפק. מיכאלי מרבה לדבר בזכות השוויון מגדרי, אלא שככל שהביזיון בתחנה המרכזית בתל אביב נמשך, הוא פוגע הרבה יותר בנשים ואנשים מבוגרים.

דמיינו אמא שיורדת מאוטובוס בקומה 7 בשעת לילה וצריכה להיגרר עם ילדים והטרולי שלהם במדרגות לא-נעות לקומה 4, לחפש את היציאה, ולקוות שהילדים לא יצטרכו להתפנות

הלאה. שרת התחבורה הזכירה את גולת הכותרת של כהונתה עד כה: רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית והנסיעה חינם מגיל 75 ומעלה.

אפשר להתווכח האם היתה הצדקה לבטל הנחות לנוסעים בתוך עשרות ערים בפריפריה חברתית וגאוגרפית ולבטל גם את הנחת הערך הצבור שבאופן היסטורי היטיבה עם נוסעים מזדמנים. כמו כן, שרת התחבורה ושר האוצר אביגדור ליברמן מייקרים למעשה את התעריף למשתמשי חופשי חודשי אזורי במטרופולינים גוש דן, ירושלים וחיפה.

הנוסעים בשלושת האזורים האלה יכולים לקנות כיום חופשי חודשי שמשלב אוטובוס ורכבת ב-208.5 שקלים, ואילו לאחר כניסת הרפורמה יצטרכו לקנות מנוי חופשי ארצי לאוטובוס בלבד ב-225 שקלים, (התייקרות של 8%) או מנוי שמשלב גם רכבת ב-255 שקלים, (התייקרות של 22%). בשאר האזורים בארץ אפשר לקנות חופשי חודשי ב-99 שקלים בלבד.

שרת התחבורה מרב מיכאלי ושר האוצר אביגדור ליברמן מציגים את הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית בתחנת הרכבת בירושלים. 3 באפריל, 2022 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
שרת התחבורה מרב מיכאלי ושר האוצר אביגדור ליברמן מציגים את הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית בתחנת הרכבת בירושלים. 3 באפריל, 2022 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

הרפורמה הזו אכן תיקנה את הברדק במחירים השונים בין הרב-קו לתשלום באפליקציה, והשוותה ביניהם לכל נסיעה. אלא שזהו רק תיקון של עיוות טכני. מהלך מתבקש, אך לא שינוי מהותי שידרבן נהגים לעבור מהרכב הפרטי לאוטובוס ורכבת.

מיכאלי הזכירה בסרטון שלה גם את "האצת חישמול הרכבת", ושכחה את העובדה כי העבודות האלה משביתות את השירות בשעות הערב בימי חול וכן בשישי ובמוצ"ש, מבלי שעדיין הוצעה חלופה ראויה באוטובוסים.

מיכאלי הזכירה את "האצת חישמול הרכבת" מבלי להזכיר שהעבודות משביתות את הרכבת בשעות הערב בימי חול וכן בשישי ובמוצ"ש, מבלי שעדיין הוצעה חלופה ראויה באוטובוסים

היא ציינה גם את קידום "פרויקט המסילה הרביעית באיילון", שהעבודות עליה אכן התחדשו אחרי שנפתר הסכסוך בין החברות המבצעות, הרכבת ונתיבי ישראל.

אלא שעד הסיום המשוער של העבודות בסוף העשור הנוכחי, היעדר המסילה הנוספת תהווה צוואר בקבוק לכל תנועת הרכבות במדינה. לא משהו שאפשר להתגאות בו.

חיילים בתחנת רכבת סבידור מרכז בתל אביב. אילוסטרציה (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
חיילים בתחנת רכבת סבידור מרכז בתל אביב. אילוסטרציה (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

הבטחת הבחירות עדיין מחכה

כל אלה הם זוטות ביחס לבעיה הגדולה באמת של התחבורה הציבורית בישראל: העובדה שאין כזו בשבת וחג.

כמו בכל שבת, גם אתמול נוסעים שהיו צריכים להגיע לנתב"ג, נאלצו לשלם מאות שקלים למונית 'ספיישל' כדי לעלות על הטיסה בזמן. חלק מהתיירים שמגיעים לכאן מופתעים מהעובדה שאין תחב"צ לשדה בשבת ומצויים בחוסר ודאות באשר לסיכוי שתימצא מונית שתביא אותם לשדה.

גם אתמול נוסעים שילמו מאות שקלים למונית כדי להגיע לנתב"ג. חלק מהתיירים מופתעים מכך שאין תחב"צ לשדה בשבת ומצויים בחוסר וודאות באשר לסיכוי שלהם להגיע לטיסה בזמן

משפחות שיצאו לטיול בסופ"ש יכולות רק לחלום לעשות את הדרך בתחב"צ, והתוצאה היא עומסים כבדים בכבישים בין המרכז לצפון בשישי בצהריים ונהגים עייפים שתקועים בפקק במוצ"ש.

ימים ספורים אחרי שמיכאלי העלתה את סרטון ההתפארות התקבלה תזכורת למצב התחבורה בישראל לאשורו, מצד משקיפים מחו"ל שבוחנים את הפקקים במשקפיים פחות ורודים: בתחילת חול המועד פורסם שהתחבורה בישראל דורגה במקום האחרון בעולם המפותח, וגם ב-OECD כבר ציינו מזמן שהתשתיות כאן בפיגור.

האחראי העיקרי למחדל הזה הוא ישראל כ"ץ, שכיהן כשר האחראי ברוב העשור החולף. אלא שכעת זו המשמרת של מיכאלי והשאלה היא מהו ההישג הגדול שתציג בסופה?

מרב מיכאלי בטקס החתימה על הפעלת אוטובוסים חשמליים של חברת דן. מסוף רדינג, 22 בפברואר 2022 (צילום: Avshalom sassoni/Flash90)
מרב מיכאלי בטקס החתימה על הפעלת אוטובוסים חשמליים של חברת דן. מסוף רדינג, 22 בפברואר 2022 (צילום: Avshalom sassoni/Flash90)

לשם השוואה, שרת הפנים איילת שקד ושר השיכון זאב אלקין חוגגים הקמת יישובים חדשים בדרום (למורת רוחם של גורמי מקצוע וארגונים ירוקים), מתן כהנא מבצע רפורמות מרחיקות לכת בנושאי כשרות וגיור, ליברמן ושר החקלאות עודד פורר מקדמים פתיחה לייבוא של סחורות חקלאיות והקצוות הימניים בקואליציה דוחפים בכל הכוח לחדש בנייה ביו"ש.

לעומת זאת, תחבורה ציבורית בשבת – הבטחת הבחירות הגדולה ביותר של מיכאלי – עדיין מחכה למימוש.

אמנם, מהלך כזה מצריך כוח פוליטי שלא בהכרח יש למיכאלי. אבל נראה שהיא יכולה לעשות יותר בכיוון או לפחות להרחיב את השירות בכל האמצעים העומדים לרשותה, ויש כאלה. אפשר להתחיל בשאטל סמלי לנתב"ג מהערים הגדולות וכן בהסעות לבתי חולים.

מיכאלי היא זו שאמורה לדפוק על השולחן ולדאוג ששר האוצר יפנים את מצב החירום התחבורתי שישראל נתונה בו. לשם השוואה, בגרמניה מקדמים עכשיו מהלך מגה-דרמטי בניסיון לדחוף כמה שיותר נוסעים לתחבורה ציבורית.

קנצלר גרמניה אולף שולץ בברלין, 17 במרץ 2022 (צילום: AP Photo/Michael Sohn, pool)
קנצלר גרמניה אולף שולץ בברלין. הגרמנים רוצים לאשר תחבורה ציבורית ב-9 יורו לחודש בלבד (צילום: AP Photo/Michael Sohn, pool)

החל מיוני הקרוב הגרמנים יסעו ברחבי המדינה בתחב"צ ב-9 אירו לחודש בלבד. זה קורה בעקבות משבר האנרגיה שיצרה המלחמה באוקראינה וכן בגלל משבר האקלים שמחייב הפחתת פליטות ממכוניות פרטיות. התוכנית עדיין לא סגורה, אך הכיוון הכללי ברור: במחיר סובסידיה ממשלתית של 1.5 מיליארד יורו, הגרמנים הופכים את התחב"צ לכמעט חינמית במהלך שלושת חודשי הקיץ.

החל מיוני הקרוב הגרמנים יסעו ברחבי המדינה בתחב"צ ב-9 אירו לחודש בלבד. זה קורה בגלל משבר האנרגיה שנוצר בעקבות המלחמה באוקראינה וכן בגלל משבר האקלים

מה יהיה ההישג הגדול שמיכאלי תציג לבייס שלה בסיום הקדנציה? רפורמת התעריפים? איפה הגיים צ'יינג'ר שישחרר את ישראל מהפקק?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אפשר להוסיף לכתבה הטובה הזו עוד מחדלים רבים כגון שעות העבודה המוגבלות של הרכבת (אפילו לא בשבת), חוסר הדיוק וחוסר האמינות של הרכבת ושאר התחבורה הציבורית, העדר מסופים בכל הארץ הרבה מעבר ל... המשך קריאה

אפשר להוסיף לכתבה הטובה הזו עוד מחדלים רבים כגון שעות העבודה המוגבלות של הרכבת (אפילו לא בשבת), חוסר הדיוק וחוסר האמינות של הרכבת ושאר התחבורה הציבורית, העדר מסופים בכל הארץ הרבה מעבר לתחנה המרכזית. נדמה שהפוקוס של השרה היה ונותר הרשתות החברתיות, עשייה זה כבר יותר מורכב

לכתבה המלאה עוד 1,092 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ הודיע שמספיק מבחינתו שאיראן תשעה את תוכנית הגרעין שלה למשך עשרים שנה

נשיא ארצות הברית הוסיף שאלה חייבות להיות "באמת" עשרים שנה ● שר החוץ של איראן: לטהרן "אין אמון" בארצות הברית; מסרים סותרים גרמו לנו לפקפק בכוונות האמיתיות של וושינגטון לגבי המשא ומתן ● חייל חטיבת גולני נגב דגן נהרג מפגיעת פצצת מרגמה בדרום לבנון; בן 20 בנופלו ● דיווח: גורם בכיר באיחוד האמירויות אמר שארצו הופתעה לרעה מחשיפת ביקור נתניהו במדינה

לכל העדכונים עוד 24 עדכונים

״בלי פוליטיקה״ - על השקט המדומה והאג'נדה המסתתרת מאחוריו

"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".

פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.

ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 643 מילים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים
אמיר בן-דוד

מחשבות מגרמניה - איך תיראה דה-רדיקליזציה של החינוך בישראל?

בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.

הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.

עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 779 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

למקרה שפיספסת

ברית אזורית חדשה או הימור מסוכן? מאחורי הקלעים של “הברית המשושה”

יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.

סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.

רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 739 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.