JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר ירון פרידמן: הגז במי ישראל – הזדמנויות וסכנות | זמן ישראל

הגז במי ישראל – הזדמנויות וסכנות

אסדת כריש בדרך לישראל, צילום מסך מסרטון של ynet
אסדת כריש בדרך לישראל, צילום מסך מסרטון של ynet

ממשלת לבנון האשימה את ישראל בשימוש בגז השייך לשטחה באמצעות אסדת כריש. האסדה הצפה של חברת אנרג'יאן היוונית־בריטית הגיעה בשבוע שעבר לישראל, מה שהוגדר בלבנון כפרובוקציה מסוכנת. לבנון הענייה רואה כיצד ישראל העשירה (ביחס אליה) מפיקה גז בשווי של מיליארדי דולרים מתחת לאפה. חזבאללה מאיים "להגן על אוצרות הטבע של לבנון". האם יממש את איומיו? ומה עם הגז של עזה?  

סוגיית המים הכלכליים של ישראל ולבנון לא מגיעה לפתרון, למרות המו"מ בתווך ארה"ב שהחל בשנת 2020. הטענה הלבנונית היא שלמעשה אסדת כריש נמצאת במים הכלכליים של לבנון, וכי ישראל מפיקה גז באופן לא חוקי.

סוגיית המים הכלכליים של ישראל ולבנון לא מגיעה לפתרון, למרות המו"מ בתווך ארה"ב שהחל בשנת 2020. הטענה הלבנונית היא שלמעשה אסדת כריש נמצאת במים הכלכליים של לבנון, וכי ישראל מפיקה גז באופן לא חוקי

כדאי להסביר, כי בעוד שהמים הטריטוריאליים של ישראל מוגבלים ל-20 ק"מ מהחוף, המים הכלכליים לפי הגדרות בינלאומיות יכולים להגיע ליותר מ-350 ק"מ מהמדינה. מכיוון שלבנון וישראל במצב מלחמה, מעולם לא התנהל מו"מ על הסוגיה הבעייתית עד לאחרונה.

לבנון רוצה חלק באוצר

תגליות הגז של ישראל בים התיכון בשנים האחרונות (בעיקר 2009 ואילך) שהפכו את ישראל ליצואנית גז, הן שעוררו את המחלוקת עם לבנון. מצבה הכלכלי של לבנון רק חידד את ההכרה בצורך להשיג שליטה באזור הקידוחים.

לבנון נמצאת כבר שלוש שנים במצב קיצוני של קריסה כלכלית וחוב של מיליארדי דולרים. רוב הלבנונים חיים מתחת לקו העוני, האבטלה גואה, באזורים שלמים אין חשמל ויש מחסור במזון בתרופות. מבחינת לבנון, הפקת הגז קרוב יחסית לשטחיה מנקרת עיניים, בעיקר כאשר היא מתבצעת ע"י מדינת אויב עשירה באופן יחסי.

בעוד שלבנון הרשמית קראה לארה"ב להתערב ולתווך בין הצדדים, חזבאללה איים בעימות. ר"מ לבנון הזמני נג'יב מיקאתי קרא להמשך התיווך האמריקאי בנושא רישום הגבולות עם ישראל. מיקאתי גינה את מה שכינה "התוקפנות הישראלית המאיימת על שלום האזור".

לבנון כבר 3 שנים בקריסה כלכלית וחוב של מיליארדים. רוב הלבנונים חיים מתחת לקו העוני, וסובלים מאבטלה ומחסור בחשמל ותרופות. מבחינתה, הפקת הגז קרוב לשטחיה, בעיקר ע"י מדינת אויב עשירה, מנקרת עינים

הפרשן הוותיק עבד אל-בארי עטואן, עורך העיתון הפלסטיני "ראי אל-יום" (דעת היום), אף כתב בסוף שבוע שעבר כי לדעתו העימות במצב הנוכחי בין חזבאללה וישראל הוא בלתי נמנע. הוא הסביר כי מבחינתה של לבנון זו מלחמת קיום וכי מאגרי הגז ש"הישות הציונית גונבת" יכולים להציל את לבנון מקריסה כלכלית.

איומים ריקים?

ישראל לא זלזלה באיומים מצפון וקידמה מערכת ימית של כיפת ברזל כדי להגן על האסדה. אז מה עוצר את חזבאללה כעת מלנקוט בפעולה?

וִסַאם אל-אמין, פרשן עיתון "ג'נוביה" השיעי-לבנוני המתנגד לחזבאללה, הסביר את המצב המסובך אליו נקלע ארגון הטרור. לפי וסאם, לבנון הרשמית ידעה על הקידוחים הצפויים מראש.

אחראי הביטחון הלבנוני הבכיר עבאס אבראהים ביקר בארה"ב לפני 3 שבועות ושמע כי ישראל התייאשה מן המו"מ לסימון הגבולות עם לבנון והחליטה לפעול באופן חד צדדי.

ארה"ב נתנה אור ירוק לישראל להתחיל בקידוחים, כי כל הצדדים מודעים לעובדה שחזבאללה מכשיל בקביעות את המו"מ הלבנוני-ישראלי. הסיבה לכך היא שחזבאללה חושש כי הסכמה על הגבולות הימיים תביא גם להסכמה על הגבולות היבשתיים והכרה לבנונית במדינת ישראל. הסכמים אלה עלולים להעמיד בסימן שאלה את תפקידו של חזבאללה בלבנון.

וסאם טוען כי ידי חזבאללה כבולות כעת, כי איראן דרשה ממנה לנהוג באיפוק בסוגיית קידוחי כריש, כדי לא לפגוע בסיכוייה להגיע להסכם בנושא הגרעין. על כן, חזבאללה לא יכול לממש את איומיו נגד ישראל, כל עוד נמשך המו"מ בין טהראן לוושינגטון.

ארה"ב נתנה אור ירוק לישראל לקדוח, בידיעה שחזבאללה מכשיל בקביעות את המו"מ הלבנוני-ישראלי וחושש שהסכמה על גבולות ימיים תגרור הסכמה גם על הגבולות היבשתיים ולהכרה לבנונית ישראל

נראה כי ככל שהמצוקה הכלכלית בלבנון תגדל, כך יגבר התסכול הלבנוני ויגברו האיומים מצד חזבאללה להפסיק את הפקת הגז בכריש.

אולם התנאי למימוש האיום הוא שטהראן תיתן לארגון הפרוקסי שלה את ההוראה להתקיף. אלא שמצוקתה של לבנון אינה בראש סדר העדיפויות של איראן. נראה כי שלטון ח'מנאי מעדיף להפעיל את חזבאללה בשעת חירום, אם וכאשר תתקיף ישראל את מתקני הגרעין שלה, לא "לבזבז" את כוחו על עניין מקומי לבנוני.

הגז שיסדר כלכלית את הפלסטינים

הגז אמנם יכול להבעיר מלחמה, אך גם לפתור מצוקה כלכלית. הדוגמה לכך היא הפוטנציאל העצום שבגז שנתגלה בסוף שנות ה-90 בחופי עזה, כ-36 ק"מ מחופי הרצועה, שם הוקם שדה הגז מרין.

חברות הפקת גז בינלאומיות, בהם בריטיש גז (BG) הביעו את נכונותן להפיק גז בחופי עזה והעריכו כי קיים פוטנציאל רווחי של מיליארדי דולרים. אלא שהמצב הביטחוני בין ישראל לרשות הפלסטינית ואח"כ הסכסוך בין הרשות לחמאס (אחרי ההפיכה שהביאה להשתלטותו ב-2007) הביאו לדחייה חוזרת ונשנית של החיפושים והקידוחים.

מצרים ניסתה בשנים האחרונות לתווך בנושא בין ישראל לרשות ואף הציעה כי הקידוחים יתבצעו ע"י חברת הגז המצרית (EGAZ), זאת בתקווה כי ההכנסות יסייעו לשיפור רמת החיים בחברה הפלסטינית.

חברות הפקת גז בינלאומיות הביעו נכונות להפיק גז בחופי עזה והעריכו כי קיים פוטנציאל רווחי של מיליארדי דולרים. אלא שהמצב הביטחוני בין ישראל לרש"פ ואח"כ הסכסוך בינה לחמאס הביאו לדחיית החיפוש

הכנסה משמעותית מגז יכולה לייצב את שלטון הרשות ולהפוך את משטרו של אבו מאזן ללגיטימי יותר בעיני העם הפלסטיני. אולם המו"מ הכעיס את הנהגת חמאס, שטענה כי היא חייבת להיות מעורבת בכל צעד שיתבצע במים הכלכליים של עזה.

יתר על כן, מנהיגי חמאס חזרו על טענותיהם כי הגז הישראלי הוא למעשה גז שנגנב "מפלסטין הכבושה" ושייך לעם הפלסטיני. בשנה שעברה ניסה הארגון לירות טילים על אסדת הגז תמר ללא הצלחה. גם אסד "נועה" לחופי אשקלון נמצאת תחת הכוונת של הארגון.

עם טרור אין כלכלה

נראה כי פוטנציאל כלכלי אדיר מונח לפתחן של לבנון והרשות הפלסטינית, שתי ישויות מדיניות עניות שזקוקות נואשות לחבל הצלה. לבנון יכולה להפיק גז אם תחלוק עם ישראל את המים הכלכליים, והרשות הפלסטינית יכולה להרוויח מיליארדים מהגז שבחופי עזה.

אך שני ארגוני טרור חוסמים את הפוטנציאל הכלכלי – חזבאללה בלבנון וחמאס בעזה. עצם המו"מ עם ישראל מנוגד לאידיאולוגיה שלהם ומסכן את הבסיס האידיאולוגי לקיומם של שני הארגונים.

יתר על כן, העליבות, העוני והמצוקה הם הקרקע הטובה ביותר להצלחתם של הטרוריסטים ומהווים תשתית להקצנה דתית ולגיוס הצעירים לחיק הטרור.

פוטנציאל כלכלי אדיר מונח לפתח לבנון והרשות הפלסטינית, שתי ישויות עניות שזקוקות להצלה. אך 2 ארגוני טרור חוסמים את מימושו – חזבאללה וחמאס, אשר מו"מ עם ישראל מסכן את הבסיס לקיומם

לסיום כדאי להסתייג מעט ולומר, כי גם אם היה נמצא פתרון שיזרים גז זול ללבנון ולרשות הפלסטינית, יש להניח כי המוני העם היו חשים שיפור מסוים, אך רק כמה משפחות עשירות היו נהנות מעיקר הרווחים. בזה לבנון והפלסטינים אינם שונים מישראל.

ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 989 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 31 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

סמ״ר מיכאל טיוקין, בן 21 מאשקלון, נהרג מפגיעת כטב"ם נפץ בדרום לבנון

צה"ל החל במבצע רחב ברכס הבופור בדרום לבנון ● דיווח: בצה"ל חוששים שייאלצו לסגת מלבנון תחת אש, כי הדרג המדיני לא יתריע מראש על הסכם ● דיווח: טראמפ מבקש לערוך שינויים בהסכם עם איראן, בעיקר סביב גורל מאגר האורניום ● דיווח: ארה"ב אפשרה לכמה מכליות מקטאר לחצות את הורמוז למרות תשלומים לאיראן

לכל העדכונים עוד 6 עדכונים

הפוליטיקה של מונדיאל 2026 - משחק חוץ נצחי

מונדיאל 2026 הוא הראשון בהיסטוריה המאורגן בשלוש מדינות (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) והגדול אי־פעם מבחינת מספר נבחרות. המונדיאל הוא הרבה יותר מטורניר כדורגל. הוא פרויקט גאו־פוליטי, מעבדה לכלכלה פוליטית עכשווית, וזירת יחסי ציבור למדינות, ערים ותאגידים.

תחת הכותרת המחויכת של "כדורגל מחבר עמים", מסתתרת תחרות עזה על כוח, השפעה וכסף, מהגבולות שבין טיחואנה לסן דייגו ועד מסדרונות פיפ"א בציריך.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 809 מילים

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
אמיר בן-דוד

צוואר הבקבוק שיכריע את הסדר העולמי הבא

בעוד תשומת הלב העולמית נעוצה במצר הורמוז ובים האדום, מרכז הכובד הגיאופוליטי עובר בשקט לדרום-מזרח אסיה.

"דילמת מלאקה" הסינית, ציי הרפאים האיראניים והשאיפות האינדונזיות, הם שלושה כוחות נבדלים המתכנסים במשבצת אחת ויוצרים חבית חומר נפץ, כזו שעלולה לשתק את הכלכלה הגלובלית ולשנות את פני הסדר הבין-מעצמתי.

סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,166 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.