JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו מוציא מארגז ההבטחות את הצעצוע האהוב עליו: הרכבת לאילת | זמן ישראל
רכבת מהירה בספרד. אילוסטרציה (צילום: iStock)
iStock

נתניהו מוציא מארגז ההבטחות את הצעצוע האהוב עליו: הרכבת לאילת

הרכבת לאילת (שוב) הושקה אתמול באירוע חגיגי שנתניהו, רגב וסמוטריץ' ארגנו לעצמם ● עיבוי הרשת הארצית היא תוכנית חיונית ומבורכת, אולם מעל פרויקט הרכבת לאילת מרחפים סימני שאלה שגם אתמול לא פוזרו ● בתור התחלה: מהיכן יילקחו 2.4 מיליארד ש"ח שהרכבת צריכה להשקיע בהתנעת הפרויקט? ועל איזה תוכניות תיאלץ הרכבת לוותר כדי לממש את החזון הגדול?

ההצגה החגיגית של "מחברים את ישראל", תוכנית פריסת מסילות הרכבת מקריית שמונה עד אילת, התחילה אתמול עם זיכרונות מסיירת מטכ"ל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו סיפר איך כשהוא וחבריו לצוות היו צריכים לעלות לצפון, הם היו נתקעים ארבע שעות אחרי משאית מזדחלת בוואדי ערה, וכשנקראו להגיע לתעלת סואץ התפתלו במשך שעות בכבישים מיושנים בדרום.

"זה הטריף אותי", הוא שחזר, "חשבתי שלא יכול להיות שבמדינה כל כך קטנה לוקח חצי יום להגיע ממקום למקום. גמרתי אומר לשנות את זה".

והנה, אחרי רבע מאה שבחלק ניכר ממנה נתניהו עמד בראש המדינה או כיהן כשר האוצר, הוא לא הצליח לשנות את זה. להיפך. ההגעה ממקום למקום בישראל – לעיתים מרחק של קילומטרים ספורים מהבית למשרד – היא עדיין סיוט. הכבישים אולי השתדרגו, הפקקים רק התדרדרו.

אחרי רבע מאה שבחלק ניכר ממנה נתניהו עמד בראש המדינה או כיהן כשר האוצר, הוא לא הצליח לשנות את זה. להיפך. ההגעה ממקום למקום בישראל היא עדיין סיוט

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה מירי רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ, במסע"ת בנושא הרכבת ישראל, 30 ביולי 2023 (צילום: חיים צח/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרת התחבורה מירי רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ, במסע"ת בנושא הרכבת ישראל, 30 ביולי 2023 (צילום: חיים צח/לע"מ)

בלי משים, נתניהו הניח על השולחן את אחד הכישלונות המהדהדים ביותר בקריירה הארוכה שלו, כישלון שכל ישראלי מרגיש על בסיס יומיומי. מה שכמובן לא מפריע לראש הממשלה לשוב ולמצב את עצמו כבעל החזון שמחזיק בכיס מפתח לעתיד מזהיר: יום יבוא והוא יחלץ אותנו מהפקקים, רק תנו לו עוד 20 שנה ותראו.

ובכל זאת, היה גם משהו אופטימי במסיבה שנתניהו, שרת התחבורה מירי רגב ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' ארגנו לעצמם: סוף סוף, באיחור ניכר, צמרת ממשלת ישראל מפנימה שרכבת בפרט ומערכות הסעת המונים בכלל הן הפתרון.

נשמעו שם הרבה אמירות נכונות על הקשר בין תחבורה ציבורית יעילה לשוויון חברתי, ליוקר המחיה ולפיזור ביקושי נדל"ן. "צעירים שואלים אותי איפה תעבור הרכבת כדי לתכנן איפה לקנות דירה כי הם לא רוצים מכונית", סיפרה רגב. מכיוון שהצעירים האלה מדברים גם איתי, אין לי ספק שזה נכון.

"צעירים שואלים אותי איפה תעבור הרכבת כדי לתכנן איפה לקנות דירה כי הם לא רוצים מכונית", סיפרה רגב. מכיוון שהצעירים האלה מדברים גם איתי, אין לי ספק שזה נכון

לא צריך להגזים בהערכה לרוח התחבורתית החדשה שמנשבת במפרשי הממשלה: ביד אחת נתניהו, סמוטריץ' ורגב בונים מסילות, ביד השנייה הם מתעקשים להמשיך ולבנות יישובים חדשים, פרבריים, שיתבססו על מכוניות פרטיות ויחמירו את המצוקה בכבישים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מציג את תוכנית הרכבת לאילת, 30 ביולי 2023 (צילום: חיים צח/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו מציג את תוכנית הרכבת לאילת, 30 ביולי 2023 (צילום: חיים צח/לע"מ)

מחר (שלישי) צפויה המועצה הארצית לתכנון ובנייה לדון בעוד מקבץ של יישובים כאלה בבקעת ערד, אבל ראש הממשלה ושריו פשוט לא רואים את הסתירה.

בדרך כלל פוליטיקאים לא מתלהבים מפרויקטי תשתיות ארוכי טווח. כשהרכבת סוף סוף תצא מהתחנה, אחרי שנים רבות, הם כבר מזמן לא יהיו שם כדי לקבל את הקרדיט.

אבל למטבע הזה יש גם צד שני, ורגב ושות' השכילו להפוך את הלימון ללימונדה: הרי איש לא יודע אם באמת תהיה רכבת לאילת ב-2035 או 2040; ואם תהיה – האם תצדיק את עצמה או תתגלה כפרויקט מנופח והפסדי כמו שמומחי תחבורה וכלכלה רבים צופים.

זה היתרון בהכרזות עתידיות: לא צריך לתת דין וחשבון על התוצאות. נתניהו ושריו גוזרים את הקופון עכשיו. את ההסברים, אם וכאשר, יצטרך לתת מישהו אחר, אם כי בנאומו הלא-בלתי-משעשע ציין סמוטריץ' שנתניהו בוודאי עוד יכהן בתפקידו כשהפרויקט יושלם.

זה היתרון בהכרזות עתידיות: לא צריך לתת דין וחשבון על התוצאות. נתניהו ושריו גוזרים את הקופון עכשיו. את ההסברים, אם וכאשר, יצטרך לתת מישהו אחר

כפי שהראינו כאן לפני מספר חודשים, לרכבת לאילת יש היסטוריה ארוכה של השקות. נתניהו, שכמו מוכר הארטיקים בים לא מפסיק להכריז "אני בונה", משיק אותה פעם בשנתיים-שלוש. זה התחיל עוד לפני תקופתו: ב"כאן 11" צללו אתמול לארכיון ומצאו כתבות מ-1975 שמבשרות על הקמת המסילה לאילת.

גם רשימת החלטות הממשלה שהתקבלו בנושא ארוכה למדי. בפברואר 2010, למשל, התקבלה החלטה מס' 1421 שעסקה בהקמת שדרת תשתיות תחבורתית מקריית שמונה בצפון עד אילת בדרום ותכלול מסילת רכבת.

בישורת האחרונה של ההחלטה הנוכחית, לפחות התואר המפוצץ "קליע", החביב על רגב, ירד מהפרק. מי שעדכן על ההתפתחות הלשונית המפתיעה הוא דווקא נתניהו, שסיפר שרכבת קליע זו הגדרה לרכבת שנוסעת במהירות של מעל 300 קמ"ש, ואילו הרכבת המתוכננת, בגלל מגבלות הנדסיות, תוגבל ל-250 קמ"ש. מהירה בהחלט, אבל לא "קליע".

האם זה באמת יקרה? לגופו של עניין, ואחרי שמנכים את עננת היח"ץ והתעופה העצמית, צריך להפריד את החלטת הממשלה שהתקבלה אתמול לשני חלקים.

מתיחת המסילה לכיוון קריית שמונה ועיבוי משמעותי של רשת המסילות ברחבי הארץ היא מהלך שרוב חלקיו נמצאים בקונצנזוס וראוי בהחלט לקדם אותם במהירות האפשרית.

מתיחת המסילה לכיוון קריית שמונה ועיבוי משמעותי של רשת המסילות ברחבי הארץ היא מהלך שרוב חלקיו נמצאים בקונצנזוס וראוי בהחלט לקדם אותם במהירות האפשרית

כפי שהזכיר מנכ"ל הרכבת בעבר, שחר איילון, רוב חלקי התוכנית הוצגו ואושרו כבר ב-2018. תכנון המסילה לקריית שמונה אושר במשרד התחבורה בקדנציה הקודמת. אם הממשלה הנוכחית תמשיך את העבודה ותוציא את הפרויקט לפועל, היא תהיה ראויה לכל שבח.

מבט אל קריית שמונה, 2023 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)
מבט אל קריית שמונה, 2023 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

הרכבת לאילת היא סיפור אחר. אחרי שנים של דיבורים והכרזות, עדיין אין תשובות לשורה של שאלות מהותיות. למשל, איך מגיעים עם המסילה עד הנמל (תנאי הכרחי להפיכת ישראל לציר סחר עולמי); והאם הציבור יוכל לנסוע בה במחירים הגיוניים (ברכבות דומות בעולם כרטיס לכיוון אחד עולה 100 דולר – כבר עדיף לטוס או לנהוג בכביש הערבה).

הרכבת לאילת היא סיפור אחר. אחרי שנים של דיבורים והכרזות, עדיין אין תשובות לשורה של שאלות מהותיות. למשל, איך מגיעים עם המסילה עד הנמל; והאם הציבור יוכל לנסוע בה במחירים הגיוניים?

קבוצה של חוקרים ממרכז שאשא למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטה העברית, בהובלת פרופ' ערן פייטלסון וראש המוסד לשעבר אפרים הלוי, ניתחו את ההיתכנות של הרכבת לאילת מכל היבט אפשרי – תחבורתי, כלכלי, מדיני וחברתי – והגיעו למסקנה חד משמעית:

"לאור ממצאי עבודה זו קשה למצוא אפילו היגיון אחד המצדיק את הקמת פרויקט הרכבת לאילת. יש סכנה שפרויקט זה יהיה 'פיל לבן' שיסיט משאבים רבים מתחומים אחרים בהם הם דרושים".

ועוד לא הזכרנו את הפן הסביבתי, שבכירי הממשלה התעלמו ממנו אתמול בהפגנתיות: פגיעה אדירה בשמורות הטבע ובנכסי הטבע והנוף המופלאים שהמסילה תרסק בדרכה דרומה.

מול כל אלה ניצבת העובדה שמאז הסגירה השגויה של שדות התעופה הקטנים בתל אביב ובאילת – שלזכותו של סמוטריץ' ייאמר שהוא התנגד לה בתוקף בשבתו כשר התחבורה – תושבי אילת סובלים מקושי גדול להגיע למרכז הארץ. הם זקוקים לרכבת כמו אוויר לנשימה; השאלה כמה ישראלים מלבדם זקוקים לה, עדיין לא הובררה.

הפגנה של תושבי אילת מול מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים, נגד סגירת שדה התעופה שדה דב, יוני 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
הפגנה של תושבי אילת מול מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים, נגד סגירת שדה התעופה שדה דב, יוני 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

בדרג המקצועי באוצר מציגים נתונים לפיהם הקמת הרכבת לאילת תהיה כרוכה בהשקעת עתק עבור מספר זעום יחסית של נוסעים. שרי הממשלה טוענים שזה לא רלוונטי: תחבורה ציבורית היא תמיד הפסדית, תמיד מסובסדת, אבל היא מהווה – תרתי משמע – את הגלגלים שעליהם נוסע המשק ונוסעת חברה בריאה שהפריפריה היא חלק ממנה.

באופן עקרוני, השרים צודקים. בפועל, אם ההשקעות ברכבת לאילת יבואו על חשבון פרויקטים חשובים אחרים של תחבורה ציבורית, הטיעון שלהם מאבד תוקף.

ומכיוון שכדי לכפות על האוצר לזרום איתה, רגב לקחה בשבי במשך תקופה ארוכה את המטרו, שבלעדיו מיליוני ישראלים ממשיכים לעמוד במקום במרכז המדינה, אפשר לחשוד בה שלא צדק חברתי אמיתי היא מחפשת אלא כותרות פופוליסטיות.

בהחלטת הממשלה שאושרה אתמול נקבע כי בחומש הקרוב הרכבת תקצה מתקציב הפיתוח שלה 2.4 מיליארד דולר לטובת הפרויקט. אבל על חשבון מה? על איזה תוכניות ומסילות תיאלץ הרכבת לוותר כדי לממש את החזון הגדול?

בהחלטת הממשלה נקבע כי בחומש הקרוב הרכבת תקצה מתקציב הפיתוח שלה 2.4 מיליארד דולר לטובת הפרויקט. אבל על חשבון מה? על איזה תוכניות ומסילות תיאלץ הרכבת לוותר כדי לממש את החזון הגדול?

הפניתי את השאלה הזו אתמול לרכבת ישראל. זו שאלה אינפורמטיבית פשוטה, אבל תשובה אין: "שאלות לגבי החלטות ממשלה צריך להפנות לממשלה", היה המענה. ללמדנו שהדרך עוד ארוכה, ארוכה היא ורבה מאוד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,133 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.