JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נדב תמיר: אסור לקבל את התמיכה הגרמנית ואת מחויבותה לישראל כמובנת מאליה | זמן ישראל

אסור לקבל את התמיכה הגרמנית ואת מחויבותה לישראל כמובנת מאליה

שגריר גרמניה בישראל, שטפן זייברט, נואם בכיכר החטופים (צילום: צילום מסך מווידאו של שטפן זייברט)
צילום מסך מווידאו של שטפן זייברט
שגריר גרמניה בישראל, שטפן זייברט, נואם בכיכר החטופים

בספטמבר השנה הגיע שגריר גרמניה בישראל, שטפן זייברט, לדיון בבג"ץ בנושא ביטול עילת הסבירות. "קורה כאן משהו חשוב לדמוקרטיה הישראלית ואנחנו החברים של ישראל מסתכלים היום בעניין רב על בג"ץ", אמר השגריר זייברט בעברית בסרטון שהעלה ברשת X. די היה בכך בעבור שר החוץ לשעבר אלי כהן להביע מחאה בפני משרד החוץ הגרמני על מה שכינה "התערבות בענייניה הפנימיים של ישראל".

השר כהן כשל מלהבין את המוטיבציות של גרמניה ביחס לישראל. לא התערבות, כי אם דאגה אמיתית, חוצת מפלגות ומחנות פוליטיים, לעתידה ולחוסנה של מדינת ישראל.

שר החוץ לשעבר אלי כהן כשל מלהבין את המוטיבציות של גרמניה ביחס לישראל. לא התערבות, כי אם דאגה אמיתית, חוצת מפלגות ומחנות פוליטיים, לעתידה ולחוסנה של מדינת ישראל

"המשפט 'ביטחונה של ישראל הוא חלק מהאתוס הלאומי הגרמני', מעולם לא היה פרפרזה ריקה ואסור לו להפוך לכזו. פירושו הוא שביטחון ישראל נחוץ לנו בתור מדינה", כך אמרה הקנצלרית לשעבר אנגלה מרקל בנאום בכנסת ב 2018.

אם השר כהן היה זקוק להסבר, חזר על המסר הזה גם סגן הקנצלר רוברט האבק, ממנהיגי מפלגת הירוקים שסיפק לו את ההסבר הברור והחד משמעי מכל, בסרטון שפרסם מספר שבועות לאחר פרוץ המלחמה.

לאורך החודשים האחרונים אנו זוכים לתזכורות רבות מספור למחויבות הגרמנית למדינת ישראל. השגריר זייברט, שהגיע לישראל לאחר למעלה מעשור כדובר הממשלה הפדרלית וכאחד מיועציה הקרובים ביותר של הקנצלרית מרקל, נמצא בכל מקום, מלווה את משפחות החטופות והחטופים, את המפונים, את החיילים הפצועים, מתעקש לחזור ולהעביר בעברית את המחויבות הגרמנית לישראל ולעתידה כולל בנאום מרגש בעברית בעצרת לשחרור החטופים.

מאז פרוץ המלחמה ביקרו בישראל שורה של מנהיגים גרמניים –  הנשיא פרנק ולטר שטיינמאייר, הקנצלר אולוף שולץ ממפלגת ה-SPD הסוציאל דמוקרטית, שרת החוץ אנאלטה ברבוק שערכה שורה של ביקורים, שותפה להנהגת הירוקים, סגן הקנצלר האבק ואחרים.

השגריר זייברט, שהגיע לישראל לאחר למעלה מעשור כדובר הממשלה הפדרלית וכאחד מיועציה הקרובים של מרקל, נמצא בכל מקום, מלווה את משפחות החטופות והחטופים, את המפונים, את החיילים הפצועים

לאחרונה אירח השגריר בביתו את זוכי המענק על שם הנשיא התשיעי שמעון פרס לצעירים שמקדמים שיתוף פעולה ישראלי גרמני ברוח החזון של פרס. את הפרס יזם נשיא גרמניה שטינמאייר כשהיה שר חוץ בזמן שפרס נפטר, והוא מוענק מדי שנה על ידי משרד החוץ הגרמני בארגון "קרן העתיד" ליחסי ישראל גרמניה. השגריר גם דיבר באירוע של גבעת חביבה על החשיבות של יחסי יהודים ערבים לממשלת גרמניה.

התפיסה הגרמנית, לפיה ביטחון ישראל הוא חלק מהאתוס הלאומי הגרמני, קיבלה ביטוי גם במעשים. 79 שנים אחרי השואה, גרמניה חוזרת ומוכיחה עד כמה החוב המוסרי שלה כלפי העם היהודי ממשיך להוות חלק מוחשי ממדיניותה. ההצטרפות כצד שלישי לתביעה נגד ישראל בהאג, איסור פעילות חמאס במדינה, חיזוק הברית האסטרטגית הצבאית הכוללת אספקת צוללות ואמצעי לחימה אחרים ועוד.

אסור לנו שנקבל את התמיכה הגרמנית הזו כמובנת מאליה, כ"חוב" שלנצח ישולם. המשך הדשדוש בבוץ העזתי, התדרדרות המצב ההומניטרי בעזה, אחוז האזרחים הגבוה מבין הנפגעים, הסירוב לכל דיון על עתיד עזה ועל פתרון מדיני כולל, מקשים יותר ויותר על התמיכה בישראל. הממשלה הגרמנית מתמודדת אל מול חזיתות פנימיות וחיצוניות שלא הופכות את התמיכה בישראל לקלה.

ההצטרפות כצד שלישי לתביעה נגד ישראל בהאג, איסור פעילות חמאס במדינה, חיזוק הברית האסטרטגית הצבאית הכוללת אספקת צוללות ואמצעי לחימה ועוד. אסור לנו לקבל את התמיכה הגרמנית כמובנת מאליה

מלחמת רוסיה אוקראינה, שהביאה לפסקת פעילות ה"נורד-סטרים", צינור הגז בין רוסיה לגרמניה, חייבה אותה בהיערכות אנרגטית מחודשת, חלקה מבוסס על מדינות המפרץ בהן קטאר. יש בגרמניה מיעוט מוסלמי גדול ומהצד השני, ימין קיצוני בהובלת מפלגת AFD שהולך וצובר תאוצה, חוצה בסקרים את רף ה-20%.

אסור לנו לשכוח כי גרמניה היא גם המדינה הגדולה והחשובה באיחוד האירופאי. ככל שישראל תמשיך ותתעלם מהקריאות לקידום עסקה, שתכלול את החזרת החטופים לצד הפסקת אש, ומהתמודדות עם עתיד רצועת עזה – תתקשה גרמניה להיות לעומתית למרבית חברותיה לאיחוד.

ידידות איננה חד צדדית, גרמניה עמדה ותעמוד לצידה של ישראל, אבל על ישראל לסייע לגרמניה לעשות זאת. הגרמנים למדו את שני הצדדים של לקח השואה – את החשיבות של מדינת ישראל חזקה שיכולה להגן על עצמה, אבל גם את חשיבות זכויות מיעוטים והסכנה שבקיצוניות לאומנית.

אם המדיניות הישראלית תמשיך לזלזל ברגישויות של גרמניה ותמשיך לצפות לתמיכה ללא ביקורת, בסופו של דבר גם ממשלת גרמניה תתקשה להמשיך ולתת אותה. המחויבות תהיה תמיד, המסוגלות פחות.

אם המדיניות הישראלית תמשיך לזלזל ברגישויות של גרמניה ותמשיך לצפות לתמיכה ללא ביקורת, בסופו של דבר גם ממשלת גרמניה תתקשה להמשיך לתת אותה. המחויבות תהיה תמיד, המסוגלות פחות

הקיטוב הפנימי, הצרכים האנרגטיים והמדיניים, כולם עלולים לייצר מציאות בה הממשל הגרמני יהיה חייב לקחת צעד לאחור. אין סיבה שזה יקרה, הגרמנים לא רוצים בזה, הישראלים לא רוצים בזה, אבל כדי למנוע את זה, צריך ללמוד לא רק להטיף, אלא גם להקשיב.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לא חשוב אך תכנה את התערבות גרמניה בעניני הפנים בישראל, זוהי התערהות זרה בלתי לגיטי ית. לכל היותר יכול היה השגריר הגרמני להביע דעתו הנגדית בעיתון או המרשתת. אבל לא בתהליך ישראלי רישמי. ... המשך קריאה

לא חשוב אך תכנה את התערבות גרמניה בעניני הפנים בישראל, זוהי התערהות זרה בלתי לגיטי ית. לכל היותר יכול היה השגריר הגרמני להביע דעתו הנגדית בעיתון או המרשתת. אבל לא בתהליך ישראלי רישמי.
מעניין שכל פוץ חוצני מרגיש חופשי לקבוע לישראל את חוקיה ומדיניותה, אבל אם ישראל תעיז לעשות זאת לאותן מדינות הן מיד ינקטו בסנקציות נגד ישראל.
האם אדוני הכתב יכול לשער לעצמו מה היה קורה אילו היתה פונה לבית המשפט הפדראלי העליון באמריקה בתביעה למנוע מהממשל להקים את המשרד לבטחון פנים בעקבות אירוע 911? או להתנגד לפלישת אמריקה לאפגניבטאן?

לפוסט המלא עוד 719 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 12 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

ערב הסעודית תקפה את איראן בחשאי מספר רב של פעמים לאורך המלחמה

"בלומברג": איחוד האמירויות תיאמה עם ישראל תקיפות באיראן ● מנהיג דגל התורה: "אין לנו יותר אמון בנתניהו; יש לפעול לפיזור הכנסת בהקדם" ● כמה ממפלגות האופוזיציה הודיעו שיביאו בשבוע הבא להצבעה הצעות לפיזור הכנסת ● שני רחפני נפץ של חזבאללה התפוצצו בשטח הארץ, בקרבת גבול לבנון; נגד נפצע באורח בינוני ● כלי טיס לא מאויש, שכנראה שוגר מתימן, יורט באילת

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים

במה הועילו החיסולים?

בשבוע שעבר חוסל מפקד כוח רדואן בלבנון בהפצצה ברובע א-דאחייה בביירות. כזכור, כמעט כל המנהיגים המוכרים של ארגוני הטרור חוסלו במהלך המלחמה, הנמשכת כבר מעל שנתיים וחצי.

מאז 7 באוקטובר חוסלו בחמאס ובארגונים הנשלטים על ידו בעזה או בחו"ל: יחיא סנוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא, סאלח אל ערורי, איסמעיל הנייה, ראפע סלאמה, אחמד ע'נדור, מוחמד סנוואר – ועוד עשרות מפקדי גדודים, פלוגות ויחידות.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
חיסולים של ראשי האירגון מועילה בטווח קצר כאשר מפעילים כח מלא נגד האירגון, צבאית ומדינית, להכרעה מהירה. כאשר עושים מבצע חיסולים ואז לא עושים כלום במשך חודשים, הארגון מתאושש מזה, ולא השגנ... המשך קריאה

חיסולים של ראשי האירגון מועילה בטווח קצר כאשר מפעילים כח מלא נגד האירגון, צבאית ומדינית, להכרעה מהירה. כאשר עושים מבצע חיסולים ואז לא עושים כלום במשך חודשים, הארגון מתאושש מזה, ולא השגנו כלום חוץ מנאומי רהב שהבייס מת עליהם.
ביבי מלך הדחיינות לא מסוגל לנצח מלחמה.

לפוסט המלא עוד 665 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים
אמיר בן-דוד

פגיעה בנוצרים - מתנה לאנטישמים על מגש של כסף

אחרי אלפיים שנות גלות, רדיפות, פוגרומים ועלילות דם, שהתבססו על הסתה מצד אירופה הנוצרית – קשה להאמין שכעת אנחנו מגישים את ראשנו על מגש של כסף לאנטישמיות מודרנית. שאנחנו בכלל צריכים להזכיר לעצמנו מהי שנאה על רקע דתי.

במשך כמעט אלפיים שנה האשימו את אותנו ב"רצח ישו", האשימו את היהודים בכך שהם מקור הרוע וסיבת כל הבעיות בעולם. למרות שזה היה שקר, די היה בכך כדי לעורר אנשים מכל שכבות האוכלוסייה המערבית ולהצדיק אלימות ורצח. השיא הגיע במחנות הריכוז וברצח השיטתי של שישה מיליון יהודים, מהם כ־1.5 מיליון ילדים.

יהודה רחנייב הוא יוצר, אוצר ויזם תרבות, המגיש שתי תוכניות אירוח שבועיות העוסקות ביצירה ישראלית. הוא מוביל את פרויקט "הרוח החדשה" – סדרת כנסים המפגישה בין דוברים ויוצרים מתחומי האמנות. פועלו מתמקד בבחינת הקשר בין הזהות היהודית והישראלית ובעיצובו מחדש דרך שיח תרבותי עמוק.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
"מגש הכסף" של התקשורת הישראלית. אותו "מגש של כסף" שעליו הגיש יוסי ביילין את הריבונות על הר הבית לוותיקן, בנספח סודי של הסכמי אוסלו מ-1993 (La Stampa). הגירסה הישראלית של ההלקאה העצמית ב... המשך קריאה

"מגש הכסף" של התקשורת הישראלית.
אותו "מגש של כסף" שעליו הגיש יוסי ביילין את הריבונות על הר הבית לוותיקן, בנספח סודי של הסכמי אוסלו מ-1993 (La Stampa).
הגירסה הישראלית של ההלקאה העצמית במדינות המערב על עברן הקולוניאלי.
שם וכאן לא מדובר באמת בהלקאה עצמית, אלא בסלידה של ה"אליטות" מההמונים, המסורתיים, ה"בבונים" – שעדיף להידבר עם הזרים והאויבים מאשר איתם.

לפוסט המלא עוד 1,087 מילים ו-1 תגובות

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

למקרה שפיספסת

"מיטב הנוער"

הביטוי "מיטב הנוער" מתייחס לצעירים איכותיים, שתרמו או תורמים מזמנם ומרצם לטובת החברה והמדינה ומוכנים לסכן את עצמם בפעילות כזו בלי לעשות חשבון תועלת אישית. המושג מקביל לביטויים כמו "מיטב בחורינו" או "מלח הארץ".

מאיר הר ציון, שהיה ממקימי יחידה 101 בשנות ה-50, נחשב לבטח למיטב הנוער. הוא היה לוחם אמיץ לב ששימש מופת של נכונות להקרבה ופעולות נועזות ועתירות סיכון בעורף האויב, שבאחת מהן אף נפצע קשה.

חיים מנור הוא יליד 1947, תושב כפר סבא, גימלאי של מערכת הביטחון בתפקיד בכיר, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני נוסף במדעי המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ממש מיטב הנוער. אלאור עזריה, עדן נתן זאדה, רוצחי אבו חדייר, רוצחי משפחת דוואבשה, נוער הגבעות מסורבי הגיוס. ממש ממש מיטב. העידית שבעידית. אין מה לומר (ויסלחו לי שאר החלאות שלא ציינתי את ... המשך קריאה

ממש מיטב הנוער. אלאור עזריה, עדן נתן זאדה, רוצחי אבו חדייר, רוצחי משפחת דוואבשה, נוער הגבעות מסורבי הגיוס. ממש ממש מיטב. העידית שבעידית. אין מה לומר (ויסלחו לי שאר החלאות שלא ציינתי את שמם מרוב עצבים)

לפוסט המלא עוד 1,104 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות

שכירות היא כבר לא מילת גנאי כלכלית

בשלוש השנים האחרונות נשבר משהו יסודי בהנחה שנדל"ן בישראל הוא השקעה שתמיד משתלמת ● יותר ויותר אינדיקטורים כלכליים מצביעים על אלטרנטיבות כדאיות יותר ● מי שירוץ לרכוש כעת דירה בכל מחיר, בלי תכנון פיננסי שקול, עלול לגלות באיחור שהוא נשאב אל תוך חלום בלהות פיננסי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 718 מילים ו-1 תגובות

האיראנים נאחזים בשגרה ומפתחים איבה חדשה כלפי המערב וישראל

עלי האשם, עיתונאי ששהה בטהרן שישה שבועות בזמן המלחמה, מתאר עיר שמנסה לשמור על שגרה למרות המלחמה ● לדבריו, על אף הדיכוי האכזרי של מחאות העבר והמשבר הכלכלי העמוק, האיום החיצוני ומתקפות ארצות הברית וישראל יצרו אפקט של התלכדות סביב הדגל והפכו את סיסמאות המשטר לתחושת איבה אותנטית ברחובות

לכתבה המלאה עוד 1,933 מילים ו-2 תגובות

הכנס האחרון של הכנסת ה־25: בלי חוק גיוס ובלי תגבור לצה"ל

חוק הפטור מגיוס, שנולד כתרגיל פרלמנטרי ציני ביוני 2024, הפך לסמל הביזיון של ממשלת 7 באוקטובר: יותר מ־50 ישיבות ומאות שעות דיונים לא הוסיפו חייל אחד לצה"ל ● עכשיו, רגע לפני הבחירות, החרדים מבינים שנתניהו שוב מכר להם הבטחות, וה"בלוק" המפורסם כבר לא בטוח שיתייצב לתמונה המשפחתית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 699 מילים ו-2 תגובות

המצור על הורמוז הופך לנשק המרכזי של טראמפ מול איראן

הירי האיראני לעבר ספינות המלחמה האמריקאיות במצר הורמוז כמעט פירק את הפסקת האש, אבל טראמפ בחר להתעלם ממנו ● מבחינת וושינגטון, הסגר הימי על איראן עשוי להיות יעיל יותר מעוד תקיפה נקודתית: הוא חונק את סקטור הנפט, מערער את הכלכלה ומפעיל על טהרן לחץ שהזמן רק מחריף ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 541 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.