JavaScript is required for our website accessibility to work properly. על כנף ציון, בין בודפשט לוושינגטון: נתניהו ללא מעצורים | זמן ישראל
על כנף ציון, בין בודפשט לוושינגטון

נתניהו ללא מעצורים

אין דבר שמטריד יותר את נתניהו מאשר ההסתבכות שלו עם החוק שמלווה אותו מזה עשור ● הוא מעורה בכל ההתפתחויות ומשוכנע שכמו במשפטו הפלילי, גם בפרשת קטאר-גייט אין כלום כי לא היה כלום ● ועדיין, כשנשאל השבוע בשיחה פרטית אם יהיה מוכן להעביר את משפט האלפים לגישור, נתניהו השיב בחיוב ● שלום ירושלמי מדווח מפמליית ראש הממשלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבודפשט על רקע כנף ציון. 6 באפריל 2025 (צילום: אבי אוחיון/ לע״מ)
אבי אוחיון/ לע״מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו בבודפשט על רקע כנף ציון. 6 באפריל 2025

עשרות מטריות שחורות וגדולות נפתחו ביום חמישי שעבר על גדות הדנובה, למרות מזג האוויר השמשי שהיה בבודפשט. ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הגיעו להניח זרים באנדרטת הנעליים המפורסמת, שמסמלת את שואת יהודי הונגריה.

המטריות נועדו להגן על נתניהו מפני האפשרות שצלפים יכוונו לעברו מגבוה, ליד בניין הפרלמנט. כדי להקשות על מתנקשים פוטנציאלים הוקמה באתר גם חומת מסתור גבוהה שנשענה על חביות מים ענקיות וכבדות שהובאו למקום מבעוד מועד.

נתניהו רגיל להיות מטרה נייחת, למרות שאת המטרייה האווירית השחורה הזו הוא כנראה לא הכיר. החיים תחת אבטחה אישית הם לא פשוטים, אבל מה קורה כאשר אלה שמגנים במסירות על חייך וחיי משפחתך הופכים לפתע לעובדים בארגון עוין?

החיים תחת אבטחה אישית הם לא פשוטים, אבל מה קורה כאשר אלה שמגנים במסירות על חייך וחיי משפחתך הופכים לפתע לעובדים בארגון עוין? מה הם צריכים לחשוב כאשר נתניהו תוקף בכל הזדמנות את הבוס שלהם?

מה צריכים לחשוב המאבטחים כאשר נתניהו תוקף בכל הזדמנות את ראש שב"כ רונן בר, הבוס שלהם, הופך אותו לאיש כושל ומכשיל, מטיל ספק בנאמנות שלו, מאשימים אותו בתפירת תיקים, ומפטר אותו בקול רעש גדול?

ומה אם הוא תוקף את שיתוף הפעולה החטיבה למניעת טרור יהודי, שאותה הוא מכנה "מושחתת" בלי שום עכבות, ואף מאשים את ראש החטיבה בסחיטה באיומים, ללא כל בסיס?

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה ביקרו היום (ו') באנדרטת "נעליים על הדנובה" בבודפשט, יחד עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ורעייתו אניקו, 4 באפריל 2025 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה ביקרו היום (ו') באנדרטת "נעליים על הדנובה" בבודפשט, יחד עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ורעייתו אניקו, 4 באפריל 2025 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)

הדיפ-סטייט הדמיוני הזה, וראש שב"כ בתוכו, מוציא את נתניהו מכליו. אפילו במהלך נאום חגיגי שאלתר באנגלית במכללה הציבורית של בודפשט – כאשר הוענק לו תואר דוקטור של כבוד מול עשרות חיילים הונגריים שספק אם הבינו את השפה – אפילו שם הוא דיבר על הדיפ-סטייט, ועוד במונחים של ירושה אידיאולוגית.

אביו, פרופ' בנציון נתניהו, כך סיפר ראש הממשלה, הזהיר אותו שאם לא תהיה לו השכלה רחבה הוא יהיה נתון לשלטון הפקידים, הדיפ-סטייט המסוכן.

ספק אם נתניהו האב הכיר את המונח הזה. מה שכן, הדיפ-סטייט מבחינתו של הפרופסור היה שלטון מפא"י ההיסטורי שאותו הוא תיעב. עד לרגע האחרון, גם אחרי שנודעו תוצאות הבחירות ב-1996, נתניהו האב סירב להאמין שהמפא"יניקים יעבירו לבנו את השלטון. "הם ימציאו לך איזה משהו, סמוך עליהם", אמר האב לבנו.

אין דבר שמטריד יותר את נתניהו ואת סביבתו מאשר ההסתבכות עם החוק שמלווה אותו מאז החלו החקירות נגדו ב-2016. גם אתמול בבודפשט וגם השבוע בוושינגטון

עם המורשת הבסיסית הזו מבית אבא מסתובב נתניהו. ומצבו המשפטי רק הפך את הכול לאובססיה נגד כל מה שזז, בכל מקום ובכל שעה. וכך, אין דבר שמטריד יותר את ראש הממשלה ואת מקורביו וסביבתו האמיתית מאשר ההסתבכות עם החוק שמלווה אותו מאז החלו החקירות נגדו ב-2016. גם אתמול (ראשון) בבודפשט וגם השבוע בוושינגטון.

בנימין נתניהו ואביו, בנציון נתניהו, ב-5 בפברואר 2009 (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
בנימין נתניהו ואביו, בנציון נתניהו, ב-5 בפברואר 2009 (צילום: נתי שוחט/פלאש90)

ההסתבכות הזו, שרק הולכת ומחמירה משנה לשנה, ובכל פעם מוצאת לה סעיפים חדשים והסתעפויות אצל העוזרים למיניהם שמשלמים לפעמים מחירים כבדים, נראית בעיני נתניהו ואנשיו כמו חיזיון תעתועים, או תהליך הפוך למציאות שצריכה להתקיים.

נתניהו משכנע את עצמו ואת סובביו גם היום כי בפרשת קטאר-גייט אין כלום כי לא היה כלום. שום דבר לא יעזור כאן, גם לא החקירות שבהן התברר כי העוזרים הקרובים ביותר שלו קיבלו כסף שמקורו בקטאר. ראש הממשלה, אגב, מעורה בכל ההתפתחויות בפרשת קטאר-גייט, מה שלא מצופה ממי שבטוח שאין כלום, כי לא היה כלום. אולי להיפך.

נתניהו טוען שלא ידע שהכסף עובר מקטאר וגם אם כן, לא ברור מה פסול במה שעשו יונתן אוריך ואלי פלדשטיין. שניהם הרי עובדים חיצוניים בלשכה, מגישים חשבוניות וקבלות, וזה מותר. חשיפה לחומרים סודיים? חס וחלילה, יאמרו המקורבים. השניים לא היו מעולם בדיונים סודיים. כלומר, אוריך היה בבורות השונים, אבל לא ספג שם מידע. ואם הוא כבר הדליף ידיעה סודית מהקבינט, זה כמובן ברשות וסמכות.

אף פעם אי אפשר לדעת אם מדובר באמת או בהצגה. בשיחות הפנימיות נתניהו נראה כל כך בטוח בעצמו, עד שהוא משוכנע כי המשפט הפלילי יכול רק להרים אותו הרבה מעבר לגובה הפוליטי שבו הוא נתון עכשיו

אף פעם אי אפשר לדעת אם מדובר באמת או בהצגה. בשיחות הפנימיות נתניהו נראה כל כך בטוח בעצמו, עד שהוא משוכנע כי המשפט הפלילי יכול רק להרים אותו הרבה מעבר לגובה הפוליטי שבו הוא נתון עכשיו.

היועצים עופר גולן, יונתן אוריך וטופז לוק מלווים את נתניהו (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90)
היועצים עופר גולן, יונתן אוריך וטופז לוק מלווים את נתניהו (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90)

בעיני נתניהו ומקורביו, המשפט שמתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים ועובר לתל אביב בימי עדותו ובו הוא מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים יכול להיות הקמפיין כי טוב שלו בבחירות הבאות, אילו רק היה עובר בשידור חי.

בניגוד לגורמים משפטיים רציניים שטוענים כי המשפט הולך כנראה לכיוון הרשעה, נתניהו משוכנע כי הליכוד בראשותו היה מקבל 50 מנדטים אם השופטים היו מתירים את השידור הישיר.

בניגוד לגורמים משפטיים רציניים שטוענים כי המשפט הולך כנראה לכיוון הרשעה, נתניהו משוכנע כי הליכוד בראשותו היה מקבל 50 מנדטים אם השופטים היו מתירים שידור ישיר

אגב, עם מספרים כאלה נתניהו לא היה צריך אולי את החרדים, שהוא כל כך כועס עליהם. לפני שני עשורים, נתניהו כשר אוצר ביטל להם את הקצבאות והפך לאויב המוצהר שלהם, עד שהפוליטיקה התהפכה לטובתו. המשפט לפיו "שליש במדינה הזו עובדים, שליש משלם מיסים ושליש הולכים למילואים – אבל זה אותו השליש", הוא מבית היוצר של נתניהו.

באותן שנים נתניהו היה ממלכתי, אבל מבחינתו היום הכול זה קונספירציה של מרכיבי הדיפ-סטייט – משטרה, שב"כ, בג"ץ וכמובן הפרקליטות. גם החקירה הנוכחית בפרשת קטאר-גייט רק מלמדת, לדבריו, על השיטות שבהם מנסים להפליל את אנשיו, במקרה הזה אוריך ופלדשטיין, בדיוק כמו שעשו עם ניר חפץ בעבר.

ניר חפץ, משמאל, לצד בנימין נתניהו ב-2009 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)
ניר חפץ, משמאל, לצד בנימין נתניהו ב-2009 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

שבע שנים, מגלים בסביבת נתניהו, הקליט ניר חפץ בחשאי את ראש הממשלה. שבע שנים. אם מכל החומרים הללו לא יצא כלום, הם אומרים, וחפץ הפך לעד מדינה במשפט שעובד רק לטובתו של נתניהו, אז זה אומר משהו על היושרה של ראש הממשלה. נניח.

מישהו שאל את נתניהו השבוע אם יהיה מוכן לגישור. הוא השיב בחיוב.

עם כל המטען השלילי הזה נחת הלילה נתניהו בוושינגטון. בעיר היה חמסין בסוף השבוע אבל את פנינו קיבל קור מקפיא. היום (שני) בערב, שעון ישראל, תתקיים הפגישה עם הנשיא דונלד טראמפ.

לכולם ברור כי נושא החטופים יעלה שם, אחרי שהתברר כי היועץ סטיב ויטקוף ישתתף בפגישה וגם השר רון דרמר, שהוזעק מישראל לבית הלבן.

היום בערב, שעון ישראל, תתקיים הפגישה עם הנשיא דונלד טראמפ. לכולם ברור כי נושא החטופים יעלה שם, אחרי שהתברר כי היועץ סטיב ויטקוף ישתתף בפגישה וגם השר רון דרמר, שהוזעק מישראל לבית הלבן

ברור גם שנושא המכסים שהטיל טראמפ על כל העולם, כולל ישראל, יתפוס מקום נרחב, שכן שר הכלכלה הווארד לוטניק ישתתף גם הוא במפגש הפסגה בבית הלבן. ועדיין, המתח במשלחת ניכר לפני הפגישה עם הנשיא הלא צפוי בעליל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לוחץ את ידו של שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר, עם נחיתת כנף ציון בוושינגטון, 7 באפריל 2025 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו לוחץ את ידו של שגריר ישראל בארה"ב יחיאל לייטר, עם נחיתת כנף ציון בוושינגטון, 7 באפריל 2025 (צילום: אבי אוחיון/לע"מ)

גם ענייני בית המשפט הפלילי הבינלאומי בהאג יעלו בשיחות. בינתיים ההשפעה של צו המעצר שהוצא נגד נתנוהו היא מיידית: המטוס הלאומי "כנף ציון" האריך את זמן הטיסה מבודפשט לוושינגטון בכשעתיים, כדי שלא לעבור מעל מדינות עוינות כמו ספרד, איסלנד או אירלנד, ולהסתכן בנחיתה ובמעצר של נתניהו.

הנתיב שנבחר היה איטליה, קרואטיה וגם צרפת. הנחת העבודה היא כנראה שהנשיא עמנואל מקרון לא ישלח את נתניהו לכלא. בכל זאת, ידידים לשעבר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,044 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.