שבוע אחרי ההדחה המבישה של יולי אדלשטיין מראשות ועדת החוץ והביטחון של הכנסת השלים צה"ל את שליחת הצווים לכל החרדים בגילאי גיוס (17 וחצי עד 28) – בסך הכול 78 אלף צווים מתחילת השנה.
הצווים הללו, בתוקף חוק שירות הביטחון הכללי, שמעוררים חיל ורעדה אצל כל תיכוניסט שמקבל ומצפה להם, לא הזיזו לעשרות אלפי המלשב"ים החרדים. הם קיבלו את הצווים, זרקו אותם, שרפו אותם או התעלמו מהם. מתי מעט הגיעו ללשכות הגיוס ברחבי הארץ כדי לסייע במלחמה. עשרות בודדות נעצרו בידי המשטרה הצבאית.
ביום שני הקרוב הממשלה והכנסת יעשו צעד נוסף כדי להכשיר בחוק את הבריחה ההמונית הזו מלשכות הגיוס – כשוועדת הכנסת תבחר ברוב משמעותי את ח"כ בעז ביסמוט ליו"ר ועדת חוץ וביטחון, במקומו של אדלשטיין.
המשימה העיקרית של ביסמוט היא להבטיח את חוק הפטור מגיוס כדי שרבבות חרדים, שרובם אינם בני ישיבות, יוכלו להתחמק משירות צבאי וגם לחזור ולקבל את התקציבים, הסובסידיות והפטורים שנמנעים מהם בגלל ההשתמטות.
המשימה העיקרית של ביסמוט היא להבטיח את חוק הפטור מגיוס כדי שרבבות חרדים יוכלו להתחמק משירות צבאי וגם לחזור ולקבל את התקציבים, הסובסידיות והפטורים שנמנעים מהם בגלל ההשתמטות
במילים אחרות, ביסמוט צריך להלבין את החוק שאדלשטיין כינה חוק בלוף וסירב לקדמו. ראש הממשלה בנימין נתניהו מקווה שכך הוא גם ישיב את המפלגות החרדיות לחיק הקואליציה עד הבחירות הקרובות ומעבר להן.
הרבנים החשובים ביותר בעולם החרדי ושליחיהם בכנסת מנצלים היטב את נקודת החולשה הזו של הממשלה והקואליציה.
במהלך שני כנסים גדולים שקיימו ביומיים האחרונים – אחד של המנהיגות החסידית במעלה החמישה ואחד אתמול (חמישי) בבני ברק, שבו השתתפו ראשי ישיבות מכל הזרמים – היו רבים שהקשיחו את העמדות. המסר שנשלח ליו"ר המיועד של ועדת חוץ וביטחון ברורים: שלא תעז לכתוב חוק הפטור מגיוס לא יעדים ולא סנקציות.
חשוב לומר: היעדים והסנקציות בחוק שניסה אדלשטיין להעביר הם בגדר בדיחה, אבל עכשיו החרדים דורשים לבטל אותם כליל. עשרות אלפי החרדים שלא מתייצבים עכשיו תחת צווים קשוחים וגם לא נעצרים, יישארו בבית כאשר יעבור חוק הפטור הזה.
"אסור להסכים לחוק גיוס שכולל סנקציות ויעדים בעל פה או שלא בעל פה, מתחת או מעל לשולחן", נכתב אתמול במאמר המערכת של "המודיע", בטאון אגודת ישראל.
"אסור להסכים לחוק גיוס שכולל סנקציות ויעדים בעל פה או שלא בעל פה, מתחת או מעל לשולחן", נכתב אתמול במאמר המערכת של "המודיע", בטאון אגודת ישראל
הדרישה של המנהיגות החרדית מרחיבה. היא נועדה שוב למנוע מכל צעיר חרדי באשר הוא את האפשרות להתגייס. החשש המתמיד הוא מדילול הקהילות, וזה לא ישתנה. "זה העתיד של הילדים שלנו, של הדור הבא", נכתב בביטאון החסידי "המבשר", "התורה תישאר אבל בתוך האיומים והגזרות אנחנו עלולים להתרחק חלילה. הדור עלול להינתק. הניסיון הזה הוא בעצמו גזרה".
האדמו"ר מצאנז, הרב צבי אלימלך הלברשטאם, אמר בכנס שלשום בירושלים כי "כל המטרה שלהם זה לעקור תורה ויראת שמיים בעם ישראל ורוצים להשמיד אותנו כפשוטו, וצריך למסור את הנפש בפועל ממש".
המנהיג הליטאי הרב דוב לנדו אמר אתמול בערב בכנס בבני ברק כי "אם יפגעו בבחורי הישיבות נרעיש עולם ומלואו. ימצאו מולם יהדות חרדית עולמית מלוכדת".
מה שמעניין, ההנהגה החרדית לא תוקפת יותר את ראש הממשלה ואת הממשלה. מבחינת החרדים, נתניהו מילא לפי שעה את חלקו בעסקה כאשר זרק את אדלשטיין מתחת לגלגלי האוטובוס הנוסע של יהדות התורה וש"ס.
עכשיו נתניהו והחרדים מתייצבים בחזית אחת והכתובת היא לא הממשלה אלא "השלטון המשפטי" – דהיינו בג"ץ והיועצים המשפטיים בכל הדרגים, לעברם מופנות כל הטענות וגם הקללות. נתניהו עצמו הבטיח לחרדים חוק פטור מגיוס בתוך חודש ימים וגם יו"ר ש"ס אריה דרעי משוכנע שחוק כזה אכן יעבור.
עכשיו נתניהו והחרדים מתייצבים בחזית אחת והכתובת היא לא הממשלה אלא "השלטון המשפטי" – דהיינו בג"ץ והיועצים המשפטיים בכל הדרגים, לעברם מופנות כל הטענות
"מערכת המשפט הכריזה בפועל מלחמה נגד עולם התורה ופתחה במתקפה אובססיבית נגד כל הקדוש היקר לעם ישראל ותורתו", נכתב בכותרת ב"המבשר". כנס החירום של ועד ראשי הישיבות בבני ברק התכנס אתמול "נגד הפגיעה של רשויות החוק במדינת ישראל בלומדי התורה".
עיתון 'המבשר', הבוקר. pic.twitter.com/lmn98Dze1g
— חרדים10 (@charedim10) July 28, 2025
לסיכום, לגיוס החרדי אין שום סיכוי ולא משנה איזה חוק יהיה. ההעדפה של החרדים היא כמובן לחוק פטור גורף והעיניים נשואות אל ח"כ ביסמוט. מבחינת החרדים, יש למהלך הזה הצדקה אמונית דחופה, ומטרתו להציל את המדינה.
את הצונאמי המדיני של הימים האחרונים רואים החרדים כעונש על עצם שליחת צווי הגיוס לצבא. "עלילות שקר על ההרעבה והתקפות על ישראל בדיוק כאשר מי שמגינים עליה באמת מושלכים לאיום כליאה", כתב עיתון "המבשר" אתמול.
את הצונאמי המדיני של הימים האחרונים רואים החרדים כעונש על עצם שליחת צווי הגיוס לצבא. "עלילות שקר על ההרעבה והתקפות על ישראל בדיוק כאשר מי שמגינים עליה באמת מושלכים לאיום כליאה"
וגם האלימות בשטח לא פוסקת לרגע. אמש, במקביל לכנס בבני ברק, הגיעו מאות חרדים לכיכר השבת בירושלים והפגינו נגד "השלטון המשפטי" שמתעקש לגייס אותם. אוטובוס שעבר במקום נרגם באבנים ושמשותיו נופצו.















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהחרדים עוד לא קולטים שהם הכריזו מלחמה על החברה הישראלית – והם יקבלו אותה.
לא צריך לגייס אותם בכח, זה סוף הדרך לא ההתחלה. ההתחלה היא לחתוך את כל המימון לתלמידי הישיבות, ללא תנאים וללא חריגים. אח"כ פטור מלא מלהיות בישיבה, שלא יתגייסו, אבל יהיו חופשיים לחלוטין לצאת לעבודה וללימודים – לישיבות לא יהיה שום כח לאיים עליהם. אח"כ לבטל את כל המשרות לחרדים – אין העסקה של משגיחי כשרות, להוציא את הקבורה מידיהם, לסגור את משרד הדתות, לאפשר לרשויות מקומיות לפטר את הרב שלהם, אין מימון למקוואות. לסגור את כל הפרויקטים של "בניה לחרדים" ולשווק אותם לכלל האוכלוסייה. להקים משרד ממשלתי "לקידום חברתי" שיסיע לחרדים לצאת לעבודה ולימודים, וגם בשאלה אם יירצו. מימון נרחב לעמותות יציאה בשאלה.
בלי החיבור לעטיני המדינה האדמו"רים המטונפים יחזרו להיות מנהיגי כתות קטנות ועניות של אנשים שהם פארודיה על היהדות – וכל השאר כבר יתגייסו מרצונם.
חוק כזה יגרום רעידת אדמה בישראל. לא פחות. חס ושלום אם זה יקרה כל המדינה תהיה מושבתת עם הפגנות שלא ראיתם כמותן. הרצון הזה לחוק שפוטר אוכלוסחה שלמה מלהשתתף במאמץ המלחמתי שרק גובר עם הזמן הוא הזוי
אתם יודעים מה עושים לטפילים. לא צריך לדבר, צריך לעשות. חרד לטפילותו שלא יתגייס לא יקבל שקל מהמדינה, לא יקבל שקל הנחה בשום אגרה או חיוב ממשלתי או מקומי, ישלם תמיד את מחיר המקסימום, לא יוכל לצאת מישראל, לא יוכל לחזור לישראל מחו"ל, לא יוכל להצביע – לא בבחירות לרשויות המקומיות או למועצות האזוריות וכמובן שלא לבחירות לכנסת.