נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי איראן נמצאת "כמעט בסוף הדרך", אך הבהיר כי אין פירוש הדבר שהמלחמה תסתיים מייד. לדבריו, "המצר במצב מצוין", בהתייחסות למצר הורמוז, שאיראן סגרה לתנועת נפט עולמית בתגובה לתקיפות של ארצות הברית וישראל.
בתשובה לשאלה על דיווח שלפיו איראן מנסה לבצע פיגוע בקליפורניה, אמר טראמפ כי הנושא נמצא בבדיקה, מבלי למסור פרטים נוספים. "יש הרבה דברים שקורים, וכל מה שאנחנו יכולים לעשות הוא להתמודד איתם כשהם מגיעים", הוסיף.
טראמפ אמר גם כי גורמי אכיפת החוק בארצות הברית עוקבים אחר "כל" תאי הטרור הרדומים הקשורים לאיראן בשטח המדינה.
הוא שב ואמר כי ארצות הברית הייתה רוצה לראות הנהגה חדשה באיראן, "שמכירה את העבודה… ויכולה לבנות מדינה".
טראמפ חזר גם על אזהרתו כי לארצות הברית יש יכולת "לפגוע בחלקים מטהרן ובמקומות נוספים" באופן שימנע מאיראן לבנות מחדש. "אנחנו לא רוצים בכך".
עוד טען כי ארצות הברית יכולה "לפרק את יכולת ייצור החשמל שלהם בתוך שעה אחת".
לדבריו, "אנשים רבים אומרים שהמלחמה כבר הוכרעה".
מוקדם יותר אמר טראמפ כי "ניצחנו" במלחמה באיראן, אך ארצות הברית תישאר בלחימה כדי לסיים את העבודה. "אתה אף פעם לא אוהב לומר מוקדם מדי שניצחת. ניצחנו", הכריז טראמפ בעצרת בקנטאקי. "בשעה הראשונה זה נגמר".
הוא אמר שארצות הברית השמידה 58 ספינות של חיל הים האיראני.
טראמפ זקף לזכותו של צבא ארצות הברית את השחיקה המשמעותית בצבאה של איראן, אך הוסיף שהוא מתנגד לסיום מהיר של הסכסוך. "אנחנו לא רוצים לעזוב מוקדם, נכון?", אמר טראמפ. "אנחנו חייבים לסיים את העבודה".
הוא אמר שארצות הברית "השמידה למעשה את איראן". אך נראה היה שהוא מאותת שארצות הברית תמשיך בלחימה לעת עתה.
"אנחנו לא רוצים לחזור כל שנתיים", הוא אמר.

בית במושב חניאל שבמרכז הארץ נפגע פגיעה ישירה במתקפת טילים משולבת של חזבאללה ואיראן, כך נמסר הלילה משירותי כבאות והצלה לישראל.
לא דווח על נפגעים באירוע.
חזבאללה שיגר במשך שעות רקטות וכטב"מים לעבר צפון הארץ מאתמול בערב. לפי הערכות צה"ל, הארגון ירה לפחות 150 רקטות במהלך כמה שעות, במה שנחשב למתקפה הגדולה ביותר מאז החרפת הלחימה מוקדם יותר החודש.
המטח הראשון כלל כ־100 רקטות סביב השעה 20:00, במקביל לשיגור טיל איראני לעבר מרכז הארץ.
משמרות המהפכה מסרו כי מדובר במתקפה משולבת עם חזבאללה. מערכות ההגנה האווירית יירטו את הטילים האיראניים וגם חלק מהרקטות, אך דווח על כמה פגיעות שגרמו לשרפות. שני בני אדם נפצעו קל מפגיעת עצמים לאחר פגיעת רקטה בבית בכפר בענה, וארבעה בני אדם נוספים טופלו בזירת האירוע בעקבות חרדה.
במהלך הלילה נמשכו ההתראות גם באזור נהריה, עכו ופרברי חיפה, וכן במרכז הארץ, בעקבות ירי רקטות ארוכות טווח של חזבאללה ושיגורי טילים בליסטיים מאיראן. טיל אחד נורה לאילת ונפל בשטח פתוח.
חזבאללה טען כי המתקפה כוונה בין היתר לבסיס גלילות, שבו שוכנת יחידת המודיעין 8200, באמצעות מטח טילים מתקדם.
בתגובה פתח חיל האוויר בגל תקיפות נרחב נגד יעדי חזבאללה בלבנון, בכלל זאת על מעוזי הארגון בדרום ביירות. לפי צה"ל, בתוך כחצי שעה הושמדו עשרות משגרי רקטות ו־10 מפקדות של חזבאללה בדאחייה, ששימשו בין היתר את יחידת המודיעין של הארגון ואת כוח רדואן.
צה"ל קרא לתושבי דרום ביירות להתפנות, ובמקביל נמסר כי במהלך המלחמה נגד איראן הותקפו יותר מ־70 מטרות באזור, לרבות הרס של כ־50 מבנים רבי־קומות ששימשו את הארגון.
גורם ישראלי בכיר הזהיר כי אם ממשלת לבנון לא תפעל נגד חזבאללה, ישראל עשויה להתחיל לתקוף גם תשתיות אזרחיות בלבנון. לדבריו, "או שממשלת לבנון תיקח שליטה על המדינה – או שחלקים מביירות ייראו בקרוב כמו עזה".
גורם ביטחוני נוסף אמר כי ישראל נערכה להרחבה משמעותית של הלחימה בלבנון ואף עשויה לגייס אנשי מילואים נוספים, והדגיש כי צה"ל מסוגל לנהל מערכה במקביל מול איראן ומול חזבאללה.

פיקוד המרכז האמריקאי מפרסם סרטון של השמדת מטוס איראני:
The Iranian regime is losing air capability day by day. U.S. forces aren't just defending against Iranian threats, we are methodically dismantling them. pic.twitter.com/CrJj2nFtHB
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 12, 2026
לפי סוכנות הידיעות האיראנית "פארס", רחפנים תקפו כמה מחסומים של כוחות הביטחון בטהרן, וכתוצאה מכך נהרגו כמה אנשי ביטחון וחברי מיליציית הבסיג' שהוצבו במקום.
הסוכנות תיארה את התקיפות כ"פעולות טרור" וטענה כי הרחפנים פגעו בכמה מוקדים בעיר, תוך שנשמעו פיצוצים וחילופי אש באזורי המחסומים. לפי הדיווח, לפחות עשרה אנשי כוחות הביטחון והבסיג' נהרגו בתקיפות, שאותן ייחסה "פארס" למוסד הישראלי ולמתנגדי שלטון איראנים.
איראן תאפשר למכליות הנושאות דגל הודו לעבור במצר הורמוז, נתיב מרכזי למסחר הנפט העולמי, כך אמר ביום חמישי מקור הודי. עם זאת, מקור איראני הכחיש את הדברים.





































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו