בית במושב חניאל שבמרכז הארץ נפגע פגיעה ישירה במתקפת טילים משולבת של חזבאללה ואיראן, כך נמסר הלילה משירותי כבאות והצלה לישראל.
לא דווח על נפגעים באירוע.
חזבאללה שיגר במשך שעות רקטות וכטב"מים לעבר צפון הארץ מאתמול בערב. לפי הערכות צה"ל, הארגון ירה לפחות 150 רקטות במהלך כמה שעות, במה שנחשב למתקפה הגדולה ביותר מאז החרפת הלחימה מוקדם יותר החודש.
המטח הראשון כלל כ־100 רקטות סביב השעה 20:00, במקביל לשיגור טיל איראני לעבר מרכז הארץ.
משמרות המהפכה מסרו כי מדובר במתקפה משולבת עם חזבאללה. מערכות ההגנה האווירית יירטו את הטילים האיראניים וגם חלק מהרקטות, אך דווח על כמה פגיעות שגרמו לשרפות. שני בני אדם נפצעו קל מפגיעת עצמים לאחר פגיעת רקטה בבית בכפר בענה, וארבעה בני אדם נוספים טופלו בזירת האירוע בעקבות חרדה.
במהלך הלילה נמשכו ההתראות גם באזור נהריה, עכו ופרברי חיפה, וכן במרכז הארץ, בעקבות ירי רקטות ארוכות טווח של חזבאללה ושיגורי טילים בליסטיים מאיראן. טיל אחד נורה לאילת ונפל בשטח פתוח.
חזבאללה טען כי המתקפה כוונה בין היתר לבסיס גלילות, שבו שוכנת יחידת המודיעין 8200, באמצעות מטח טילים מתקדם.
בתגובה פתח חיל האוויר בגל תקיפות נרחב נגד יעדי חזבאללה בלבנון, בכלל זאת על מעוזי הארגון בדרום ביירות. לפי צה"ל, בתוך כחצי שעה הושמדו עשרות משגרי רקטות ו־10 מפקדות של חזבאללה בדאחייה, ששימשו בין היתר את יחידת המודיעין של הארגון ואת כוח רדואן.
צה"ל קרא לתושבי דרום ביירות להתפנות, ובמקביל נמסר כי במהלך המלחמה נגד איראן הותקפו יותר מ־70 מטרות באזור, לרבות הרס של כ־50 מבנים רבי־קומות ששימשו את הארגון.
גורם ישראלי בכיר הזהיר כי אם ממשלת לבנון לא תפעל נגד חזבאללה, ישראל עשויה להתחיל לתקוף גם תשתיות אזרחיות בלבנון. לדבריו, "או שממשלת לבנון תיקח שליטה על המדינה – או שחלקים מביירות ייראו בקרוב כמו עזה".
גורם ביטחוני נוסף אמר כי ישראל נערכה להרחבה משמעותית של הלחימה בלבנון ואף עשויה לגייס אנשי מילואים נוספים, והדגיש כי צה"ל מסוגל לנהל מערכה במקביל מול איראן ומול חזבאללה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו