JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עמך ישראל | זמן ישראל
נושא
עמך ישראל
נושא
עמך ישראל
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

הבחירות יוכרעו בתחתית הטבלה

הנדל וזליכה בחוץ - עופר וינטר בפנים: סקר חדש מותיר את גוש נתניהו עם 51 מנדטים ● מנגד, גוש השינוי עומד על 55 מנדטים בעוד המפלגות הערביות עומדות על 14 ● ישר! בראשות איזנקוט שומרת על ההובלה

לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום: 08/10/2026
לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום
ישר בראשות איזנקוט 24
הליכוד 20
ביחד בראשות בנט 13
ישראל ביתנו 10
הרשימה המשותפת 9
ש″ס 8
יהדות התורה 8
הדמוקרטים 8
עוצמה יהודית 6
רע″ם 5
הציונות הדתית-זהות 5
עמך ישראל 4
מילואמניקים-הכלכלית 0 (3.20%)
כחול לבן 0 (1.20%)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 285 מילים ו-1 תגובות

במפלגות האופוזיציה יש ייצוג גדול יותר לנשים, בפער עצום

בקצרה: 

  • הייצוג הגבוה ביותר לנשים במפלגות המתמודדות בבחירות נמצא בדמוקרטים, ביחד וישר! שבהן הנשים הן קרוב לחצי מהמועמדים
  • ברשימת הליכוד הנשים הן רק כשישית מהמועמדים. בש"ס וביהדות התורה אין נשים בכלל.
  • אחרי הבחירות, חשוב שהנשים יהיו מיוצגות היטב בקואליציה, משום שהקואליציה משפיעה הרבה יותר על החקיקה, המדיניות והתקציבים.
  • אם נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, הנשים צפויות להיות פחות מחמישית מהקואליציה; אם איזנקוט ירכיב אותה הן צפויות להיות קרוב למחצית.
  • נשים הן יותר ממחצית מאוכלוסיית ישראל, אבל חברות הכנסת הנוכחית הן כ־26% בלבד מהכנסת ורק 16% מהקואליציה. בממשלה מכהנים 24 שרים גברים ורק חמש שרות.

ברשימות לכנסת הבאה של מפלגות הגוש בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו (הליכוד, הציונות הדתית, עוצמה יהודית, ש"ס ויהדות התורה) יש הרבה מאוד מועמדים ורק מעט מאוד מועמדות. ברשימות של מפלגות האופוזיציה ("גוש השינוי": ביחד, הדמוקרטים, ישראל ביתנו וישר!) חלק גדול מהמועמדים הן נשים.

אורי טל טנא עובד 25 שנים בחברת פינטק מובילה, עם התמחות מתמטית ופיננסית. בעל טור בעיתון "כלכליסט" מאז היווסדו. כותב בעיקר בתחום שוק ההון. בוגר תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 1,950 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

88% ממצביעי האופוזיציה מודאגים מהתוצאות המסתמנות

סקר חדש של זמן ישראל חושף דאגה עמוקה בקרב בוחרי האופוזיציה לנוכח היחלשות גוש השינוי והירידה של איזנקוט ובנט ● מפלגת ישר! מאבדת גובה ורושמת שוויון מול הליכוד, בעוד כל מפלגות הימין הקטנות עוברות את אחוז החסימה ● ללא נכונות לשבת עם המפלגות הערביות נראה כי הדרך של גוש השינוי לשלטון חסומה

עד כמה את/ה מודאג/ת מתוצאות הבחירות המסתמנות?: 01/10/2026
עד כמה את/ה מודאג/ת מתוצאות הבחירות המסתמנות?
כלל המשיבים תומכי נתניהו מתנגדי נתניהו
מודאג/ת מאוד 62.8% 48% 72.67%
מודאג/ת מעט 17.8% 21.5% 15.33%
לא מודאג 15.6% 28.5% 7%
לא יודע/ אין דעה 3.8% 2% 5%
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 305 מילים ו-5 תגובות

התמונה שנתניהו חיכה לה הגיעה

הדרמה בטיסת פליי דובאי העניקה לנתניהו את תמונת הקמפיין שחיפש, ואנשיו מיהרו להפוך אותה להוכחה לכאורה שהוא שוב ראה את הנולד – אף שהשאלות הביטחוניות נותרו פתוחות ● במקביל, גוש נתניהו מתייצב בסקרים האחרונים והבחירות הולכות למבוי סתום – כזה שעשוי להחזיר לשולחן גם תרחיש של רוטציה עם איזנקוט ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 909 מילים ו-2 תגובות

כקצין בצה"ל, וינטר טשטש את הגבול בין המקצועי והפוליטי

פוליטיקאים ואנשי תקשורת המזוהים עם הימין הקיצוני טוענים לעיתים שיו"ר מפלגת עמך ישראל, תת-אלוף במיל' עופר וינטר, לא קודם לאלוף "בגלל היותו דתי", כביכול. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וח"כ משה פסל מהליכוד, למשל, אמרו שווינטר "לא קודם בגלל זהותו האמונית", וש"יש תקרת זכוכית מגזרית" החוסמת, כביכול, את הקידום של קצינים דתיים. הטענה הזאת נאמרה גם באולפני ערוץ 14 ורשת TOV, בכתבות ובפרשנויות בערוץ 7, למשל. 

הטענה הזאת אינה נכונה. קצינים דתיים אחרים קודמו לאלוף באותן שנים שבהן וינטר לא זכה לכך. קידומו של וינטר נעצר בשל שיקולים מקצועיים ומשמעתיים מתועדים של הממונים עליו ולא בגלל "תקרת זכוכית" כלשהי.

עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מכינת עלי היא מכינה חרד"לית שרוצה מדינה הלכה ... מה השטויות האלו האנשים האלה הכי ממלכתיים שיש קצינים רבים יצאו מהמכינה הזו ולצערי גם נופלים רבים כמו שראינו רוב חיילי השדה ובעיקר במילואי... המשך קריאה

מכינת עלי היא מכינה חרד"לית שרוצה מדינה הלכה … מה השטויות האלו האנשים האלה הכי ממלכתיים שיש קצינים רבים יצאו מהמכינה הזו
ולצערי גם נופלים רבים כמו שראינו רוב חיילי השדה ובעיקר במילואים הם אנשים דתיים שהיהדות היא המצפן הערכי שלהם
דיי עם ההסתה נגד הדתיים אתם רוצים אותם שקטים וצייתנים.למזלנו צ.ה.ל הולך ומשתנה לטובה

למאמר המלא עוד 1,071 מילים ו-1 תגובות

הטקטיקה של נתניהו מקרטעת, והפנטזיות של וינטר מנותקות

ראש הממשלה פועל בגלוי – ואולי גם בסתר – נגד עמך ישראל, באופן המזכיר את הקמפיינים של משפחת נתניהו נגד בנט ● אלא שבינתיים וינטר רק מתחזק בסקרים ● במקביל, אנשי המפלגה החדשה מסתבכים בהסברים – ומציגים תוכניות שאין להן שום היתכנות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

מפלגות האופוזיציה הזדרזו לחתום על הסכמי עודפים ולהבטיח רשת ביטחון, בעוד שבגוש הקואליציה הפיצול וההתנגחויות הפנימיות תוקעים את התהליך ● וגם: מה עומד מאחורי שתיקתם המפתיעה של ברדוגו, קרעי ואמסלם? ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 973 מילים

נתניהו הולך על תיקו

מבחינת נתניהו, תיקו שיגרור את ישראל למערכת בחירות נוספת הוא ניצחון שיקנה לו עוד חצי שנת שלטון כראש ממשלת מעבר ● כדי להגיע לשם הוא מתמקד בהרס הלגיטימציה של גוש השינוי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
העם צריך להיות ממש מטומטם כדי להשאיר את נתניהו וממשלת ההשתמטות שלו (כן, גם ובעיקר סמוטריצ'. אם הוא תומך בשתיקה באי התגייסות החרדים לצה"ל ובאי לימודי ליבה. גם אם בוחריו, פייטרים בצבא אחד... המשך קריאה

העם צריך להיות ממש מטומטם כדי להשאיר את נתניהו וממשלת ההשתמטות שלו (כן, גם ובעיקר סמוטריצ'. אם הוא תומך בשתיקה באי התגייסות החרדים לצה"ל ובאי לימודי ליבה. גם אם בוחריו, פייטרים בצבא אחד אחד) – מעיד עלצליקוי מאורות קשה.
אי הסכמה לועדת חקירה והעלאת.תיאוריות קונספירציה, לפיהם רהמ"ש לא אשם במחדל הגדול ביותר מאז הקמת המדינה,
פוגעת באינטליגנציה הבסיסית של מי שקצת שכל בקודקודו

כאשר כבודו ירושלמי מכנה את מחנה השינוי "שמאל מרכז,הוא פועל נגד מחנה השינוי ולמען נצחון ביבי.עיתונאי ברמתך יכול לדייק קצת יותר ולכנות גוש השינוי ,הגוש הדמוקרטי-ליברלי" או להשאיר-גוש השינ... המשך קריאה

כאשר כבודו ירושלמי מכנה את מחנה השינוי "שמאל מרכז,הוא פועל נגד מחנה השינוי ולמען נצחון ביבי.עיתונאי ברמתך יכול לדייק קצת יותר ולכנות גוש השינוי ,הגוש הדמוקרטי-ליברלי" או להשאיר-גוש השינוי.אתה בטח יודע עובדות.לדוגמא שרוב המועמדים במקומות הריאליים ברשימות גוש השינוי הם ימניים,ליברמן,בנט,חצי מרשימת איזנקוט.אז למה ללכלך אותנו?תודה על תיקון.

מבחינת הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו הניתוח הפוליטי שמובא כאן בידי פרשנכם המעולה נכון בהחלט. אלא שמימין לשקרניהו מתהווה ציר ימני ההולך וצובר תא... המשך קריאה

מבחינת הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו הניתוח הפוליטי שמובא כאן בידי פרשנכם המעולה נכון בהחלט. אלא שמימין לשקרניהו מתהווה ציר ימני ההולך וצובר תאוצה פוליטית. בסקרי השבוע בשני הערוצים 11 ו-12 (הסקר העדכני של ערוץ 13 יתפרסם הערב). מקבל הציר הימני של חולשה יהודית, הזיונות הדתית והנוקם החורפי המטורלל בין 15 מנדטים (סקר חדשות 12) ל-18 מנדטים (סקר חדשות כאן 11). מפלגת ארגון המחבלים שקרניהו עומדת בשני הסקרים על 20 מנדטים, וזה מאוד קרוב לכוחו הפוליטי של הציר הימני שמעבר לשקרניהו. אני חושב שארבעת ראשי מפלגות הימין כבר לא רואים בביבים שקרניהו את מנהיג הגוש הימני. הם רואים בעצמם, כל אחד מהם בנפרד, מועמד ראוי לראשות ממשלה. אם שקרניהו מפסיד בבחירות, הם נזרקים לאופוזיציה לתקופה לא ארוכה. ומשם הם בונים את כוחם הפוליטי לסיבוב שאחרי שקרניהו. הרי לא פיתמר בן זונה, לא סמרטוט הרצפה, לא נוקם החורף המטורלל וגם לא איש הפיגולים המטורלל לא פחות מוותרים אפילו לרגע על חזונם המשיחי המשותף (איש איש ורבניו) להפוך את ישראל לדיקטטורה חרד"לית משיחית. ולצורך זה הם ממש לא צריכים את ביבים שקרניהו.

לכתבה המלאה עוד 643 מילים ו-5 תגובות

עופר וינטר הוא סיוט הבחירות של נתניהו

לאחר שהצליח לאחד את הימין הקיצוני, נתניהו נותר עם כאב ראש אחד גדול בשם עמך ישראל ● בליכוד חוששים שווינטר הוא למעשה סוס טרויאני של ליברמן וימליך את איזנקוט לאחר הבחירות ● מנגד, יש במפלגת השלטון מי שסבור שדווקא המפלגה החדשה תמשוך קולות מהמרכז ● נתניהו צריך לקבל כעת החלטה – לתקוף או לחבק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

אין מה לשגות באשליות: עופר וינטר התחייב להמליץ רק על נתניהו

בקצרה

  • ההתחייבות: וינטר הודיע כי מפלגתו, עמך ישראל, תמליץ לראשות הממשלה רק על נתניהו.
  • הסתירה הפנימית: נטעלי שם טוב, מועמדת ברשימת עמך ישראל, הצהירה כי "נתניהו אחראי למחדל 7 באוקטובר",  ובכל זאת ההמלצה עליו היא בלעדית.
  • הקו האדום של וינטר: התנאי הראשון של וינטר לכניסה לקואליציה הוא חוק גיוס, אף שנתניהו עשה הכול כדי למנוע את גיוס החרדים.
  • מי המתלבטים: לפי הערכות כ-80% מהקולות הפוטנציאליים של עמך ישראל וינטר מגיעים ממילא ממפלגות גוש נתניהו.

עופר וינטר מציג את מפלגתו, עמך ישראל, ככוח חדש שזהותו נשענת על "דור המילואים" ששירת במלחמות שפרצו מאז ה-7 באוקטובר, ומסרב לצרף לרשימתו או לאחד אותה עם אישים שכיהנו בתפקידים ביום הטבח. מועמדת ברשימה של וינטר כבר הצהירה כי "נתניהו אחראי למחדל" שאפשר את הטבח. למרות זאת, וינטר התחייב להמליץ לראשות הממשלה רק על נתניהו.

עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
איתן מליץ מנסה לכלוא אותנו במאבק הפרסונלי הישן, אבל 'עמך ישראל' משחקת לפי כללים אחרים. ​הנאמנות שלנו היא למדינת ישראל, לביטחון האזרחים ולערכי המחנה הלאומי – ולא לאף מנהיג יחיד. אנחנו לא... המשך קריאה

איתן מליץ מנסה לכלוא אותנו במאבק הפרסונלי הישן, אבל 'עמך ישראל' משחקת לפי כללים אחרים.
​הנאמנות שלנו היא למדינת ישראל, לביטחון האזרחים ולערכי המחנה הלאומי – ולא לאף מנהיג יחיד. אנחנו לא מתביישים לבקר כשלים, ודווקא בגלל זה אנחנו מבהירים: לא נהיה חותמת גומי של אף אחד!
​נמליץ על מועמד מהמחנה הלאומי כדי למנוע ממשלת שמאל, אבל ניכנס לקואליציה רק תמורת הכרעה ביטחונית, חוק גיוס שוויוני ומשילות ללא פשרות.
​באנו להביא עמוד שדרה של לוחמים, לא לעסוק בפוליטיקה קטנה!

העקרון של וינטר: דבר בביטחון עצמי גדול, טונציה חותכת, קול עמוק, משפטים קצרים, סיסמאות קליטות (הגירה, שינוי מדיניות וכדומה), אל תיתן לאף אחד לבלבל אותך, הבא קהל שבוי שימחא כפיים אחרי כל ... המשך קריאה

העקרון של וינטר: דבר בביטחון עצמי גדול, טונציה חותכת, קול עמוק, משפטים קצרים, סיסמאות קליטות (הגירה, שינוי מדיניות וכדומה), אל תיתן לאף אחד לבלבל אותך, הבא קהל שבוי שימחא כפיים אחרי כל משפט נחרץ וכדומה.
וכל השאר לא חשוב…..

למאמר המלא עוד 1,329 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.