מפכ"ל המשטרה דני לוי מינה את בכיר שב"ס לשעבר ערן נהון ליועץ המשפטי החדש של המשטרה, לאחר שקודמו פרש מהמשטרה בפברואר.
נהון שימש לאחרונה כיועץ המשפטי הראשי של שירות בתי הסוהר, והוא מזוהה מקרוב עם מדיניותו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובעיקר עם הצמצום הדרסטי במנות המזון לאסירים ביטחוניים פלסטינים.
נהון מחליף את תת-ניצב אלעזר כהנא, שפרש מהמשטרה על רקע מתיחות בינו לבין לוי, לאחר שהאחרון ביקש להוריד אותו בדרגה ולמנותו לראש חטיבת התביעות של המשטרה.
כהנא היה ידוע בהתנגדותו להתערבויות החוזרות של בן גביר בקידום קצינים בדרגי ביניים, שלטענת מבקרים נועדו לפגוע בעצמאות אכיפת החוק מלחצים פוליטיים.
לפי דיווח של "הארץ" מינואר, בן גביר דחף למינויו של נהון בניגוד לרצונו של לוי, שרצה שהתפקיד יימסר למי שכבר משרת במשטרה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו