הקבינט המדיני-ביטחוני אישר את כניסתו המוגבלת של כוח הייצוב הבינלאומי לעזה, במסגרת התוכנית שמובילה מועצת השלום, כך אמר גורם ישראלי לזמן ישראל.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הצביע נגד ההצעה, ואילו שר החוץ גדעון סער תמך בה, הוסיף הגורם, מבלי לפרט על טיבה המדויק של ההצעה או לציין אם קיים לוח זמנים להצבת הכוח החדש.
חיילי כוח הייצוב הבינלאומי יוצבו תחילה לאורך הגבולות של אזור הומניטרי ניסיוני בעזה, שאותו מתכננת מועצת השלום.
זמן קצר לפני ההצבעה, הגורם הישראלי וגורם במועצת השלום אמרו לזמן ישראל כי הקבינט יצביע על שורת צעדים שנועדו לקדם חלקים מהפרויקט ההומניטרי הניסיוני, שאותו הציעה מועצת השלום הנתמכת על ידי ארצות הברית.
מועצת השלום מקדמת את התוכנית זה כמה חודשים. היא כוללת הקמת אזור הומניטרי ניסיוני באזור רפיח שבדרום עזה, שממנו ייסוגו כוחות צה"ל ובמקומם יוצבו אנשי כוח הייצוב הבינלאומי, שטרם נפרס בשטח.
ההסדר יאפשר לקבוצה ראשונה של עזתים שעברו סינון לעבור משטח הנשלט על ידי חמאס. חמאס סירב עד כה להתפרק מנשקו, כפי שנקבע במתווה 20 הנקודות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לעזה, והמועצה התקשתה להשיג אישור ישראלי למרכיבי מפתח מסוימים בתוכנית.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו