שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי הנחה את גורמי הביטחון שלא לחדש את צו ההרחקה המנהלי נגד טל ינון דרדיק, החשוד במעורבות בתקיפה אכזרית בח'ירבת חומסה שבגדה, שנועדה להרחיקו מהאזור.
לפי החשד, דרדיק ומתנחלים קיצונים נוספים הפשיטו במרץ פלסטיני, אזקו באזיקונים את איבר מינו והצעידו אותו ברחבי הכפר.
דרדיק מכחיש כי השתתף באירוע. לאחר שסירב לשהות במעצר בית מחוץ לחווה שבה הוא מתגורר, הוא הועבר לתא מעצר, ומזה יותר משלושה שבועות הוא שובת רעב. בשבוע שעבר דווח כי כ"ץ ביקר אותו בתאו.
במקביל, ועדה משפטית־צבאית קיבלה ערר על צו ההרחקה שהוציא מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט. כ"ץ מסר כי בתום הערכת מצב שקיים אתמול עם בכירים בצבא, במשטרה ובמערכת הביטחון, הורה שלא לחדש את הצו ולטפל בנושא באמצעים אחרים.
עוד אמר כ"ץ כי הנחה את צה"ל להגביר את הפעילות נגד "הטרור הפלסטיני שמנסה להרים ראש" ולהיערך להשתלטות על מחנה פליטים נוסף בגדה, בדומה למבצעים שביצע הצבא בתחילת 2025.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו