JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: גורמים בכירים מישראל ומאיחוד האמירויות דנו בחשאי בצעדים משותפים נגד איראן | זמן ישראל

דיווח: גורמים בכירים מישראל ומאיחוד האמירויות דנו בחשאי בצעדים משותפים נגד איראן

השייח' מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, נשיא איחוד האמירויות הערביות ושליט אבו דאבי, מגיע לתערוכה האווירית בדובאי, איחוד האמירויות הערביות, 17 בנובמבר 2025. (צילום: AP Photo/ Fatima Shbair)
AP Photo/ Fatima Shbair
השייח' מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, נשיא איחוד האמירויות הערביות ושליט אבו דאבי, מגיע לתערוכה האווירית בדובאי, איחוד האמירויות הערביות, 17 בנובמבר 2025.

גורמים ישראלים בכירים קיימו שורה של פגישות בשבועות האחרונים עם גורמים בכירים מאיחוד האמירויות כדי לתאם מהלכים משותפים נגד איראן, כך דיווח הערב ירון אברהם בחדשות 12.

לפי הפרסום, אבו דאבי הביעה בפגישות את התנגדותה הנחרצת למזכר ההבנות שהשיגו ארצות הברית ואיראן וסברה שזהו ניסיון של טהרן למשוך זמן כדי שתוכל להשתקם כלכלית וצבאית מבלי לספק תמורה.

בפגישות, שלא נערכו בישראל או באיחוד האמירויות, אלא במדינה שחל איסור לחשוף, דנו ישראל ואיחוד האמירויות בשיתוף פעולה דיפלומטי נגד איראן במוסדות בינלאומיים. הצדדים הסכימו שצעדים כאלה ייעשו רק בתיאום עם ארצות הברית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 28 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.