JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארצות הברית וערב הסעודית תקפו ארגונים הנתמכים בידי איראן בעיראק, והגבירו את החשש מהסלמת העימות | זמן ישראל

ארצות הברית וערב הסעודית תקפו ארגונים הנתמכים בידי איראן בעיראק, והגבירו את החשש מהסלמת העימות

מטוס קרב אמריקאי ממריא לתקיפה באיראן בליל ה-18 ביולי 2026 (צילום: צילום מסך מסרטון של סנטקום)
צילום מסך מסרטון של סנטקום
מטוס קרב אמריקאי ממריא לתקיפה באיראן בליל ה-18 ביולי 2026

ארצות הברית וערב הסעודית תקפו ביום רביעי ארגונים הנתמכים בידי איראן בעיראק, בטענה שהם אחראים לתקיפות כטב"מים נגד מתקני נפט סעודיים. בתגובה הזהירה איראן כי הטלת האחריות עליה לתקיפות כאלה היא "טעות חישוב חמורה".

התקיפות נגד יעדים בשטח עיראק בוצעו בשעה שעומאן הציעה הסדר אזורי חדש שנועד לפתור את העימות סביב מצר הורמוז החיוני, שדרכו עברו לפני המלחמה כחמישית מתנועת הנפט והגז הטבעי הנוזלי בעולם.

משמרות המהפכה של איראן מסרו ביום רביעי כי כוחותיהם תקפו שלוש מכליות נפט במצר ואילצו אותן לעצור, לאחר שהתעלמו מאזהרות בשל שיט ב"נתיב בלתי בטוח ובלתי חוקי".

חיל הים של משמרות המהפכה מסר בהודעה כי הוא ממשיך לשמור על שליטה מלאה בנתיב המים האסטרטגי, והזהיר כי "התערבות צבאית בלתי חוקית של ארצות הברית" והנחיות הניתנות לכלי שיט באזור לא יישארו ללא מענה.

"רויטרס" לא הצליחה לאמת באופן מיידי את טענת משמרות המהפכה.

התקיפות של ארצות הברית וערב הסעודית במזרח עיראק התרחשו שעות ספורות לאחר שצבא ארצות הברית מסר כי מערכות ההגנה האווירית שלו סיכלו מתקפת פתע איראנית נגד חיילים אמריקאים באזור. משמרות המהפכה מסרו ביום רביעי כי שיגרו כמה טילים בליסטיים לעבר מתקנים צבאיים אמריקאים בירדן.

חילופי התקיפות בימים האחרונים הביאו לסיומה של הפוגה קצרה בלחימה, לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הפסיק במפתיע מסע הפצצות אמריקאי שנמשך שבועיים, ואיראן נראתה כמי שפעלה בעקבותיו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 29 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.