ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש שב"כ רונן בר, 18 באפריל 2024 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
הולכים ומתרבים הסימנים שראש הממשלה ומעגל תומכיו איבדו את העכבות האחרונות שעוד היו להם בדרכם לפירוק הדמוקרטיה הישראלית, להשלמת ההפיכה המשטרית ולביסוס שלטון יחיד שאינו נתון יותר לבקרה ולביקורת.
מבחינת נתניהו, המחאה האזרחית נתפסת כמעין רעש רקע קבוע שאפשר להתעלם ממנו ובמקרה הצורך גם לדכא אותו בכוח
מבחינת נתניהו, המחאה האזרחית נתפסת כמעין רעש רקע קבוע שאפשר להתעלם ממנו ובמקרה הצורך גם לדכא אותו בכוח. הצטרפותם של גדעון סער וחברי מפלגתו מבססת את יציבותה של הקואליציה, הסקרים נראים מעודדים משבוע לשבוע, ובחירתו של דונלד טראמפ בארצות הברית מבשרת עידן חדש ונוח יותר לקואליציית הביביסטים-מתנחלים-חרדים.
זו קואליציה שהצליחה לשרוד אסון בסדר הגודל של שבעה באוקטובר, לא מסתירה את כוונתה לברוח מאחריות, להפיל את התיק על מערכת הביטחון ועל תנועת המחאה, ולהסיר מדרכה את אחרוני שומרי הסף שעוד מתאמצים לעשות את מלאכתם ביושר.
מיכאל האוזר טוב פרסם אמש ב"הארץ" שלשכת ראש הממשלה דרשה משב"כ חוות דעת שתמנע מנתניהו להעיד במשפטו המתקרב.
על פי הפרסום, מלשכת ראש הממשלה ביקשו ששב"כ יקבע כי נתניהו אינו יכול להתייצב לעדות שנקבעה לו ב-2 בדצמבר, מאחר שראש הממשלה אינו יכול לשהות לאורך זמן במקומות שבהם שהותו ידועה מראש. בשב"כ סירבו לתת חוות דעת כזאת ובמקומה החלו לבדוק כיצד ניתן לקיים את העדות כמתוכנן ולהבטיח את שלומו של ראש הממשלה.
נראה שזה, בין היתר, הרקע לקולות שגוברים בימים האחרונים מכיוון הקואליציה לפטר את ראש שב"כ רונן בר. לפי דיווח אתמול ב"וואלה", נתניהו אכן שוקל את המהלך ומתלבט האם להשתמש בירי הזיקוקים לעבר ביתו בקיסריה כתירוץ ל"כשל אבטחה" שיצדיק את הדחתו של ראש שב"כ, כך שאפשר יהיה להפוך את שירות הביטחון הכללי של מדינת ישראל למשטרה חשאית הפועלת בשירות השלטון.
נתניהו מתלבט האם להשתמש בירי הזיקוקים לעבר ביתו בקיסריה כתירוץ ל"כשל אבטחה" שיצדיק את הדחתו של ראש שב"כ
במקביל גוברים הקולות בקואליציה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. בנתיבי איילון נתלה שלט חוצות גדול מטעם מפלגת "נעם" עם תמונתה של בהרב-מיארה לצד תמונתו של נתניהו והכיתוב "הדם שלו (חלילה) על הידיים שלך".
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בדיון בוועדת החוקה של הכנסת, 18 בנובמבר 2024 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
חברי כנסת מהקואליציה האשימו את בהרב-מיארה באחריות לפשיעה הגואה בחברה הערבית. דיון בנושא הפשיעה בחברה הערבית שנערך אתמול בוועדת החוקה חוק ומשפט, הפך להתנפלות רבתי על היועמ"שית, שהאזינה בפנים קפואות להאשמות שהוטחו בה מכל עבר.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ערך אתמול מסיבת עיתונאים שבמהלכה קרא לפטר את היועמ"שית והאשים אותה שניסתה לתפור לו תיק בגלל התנגדותה למדיניות חלוקת הנשק לאזרחים. בהרב-מיארה הגיבה על הטענות במשפט הקצר: "לא היה ולא נברא".
גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' פנה אתמול בפומבי ליועצת המשפטית לממשלה וקרא לה להתפטר בעקבות אחריותה ל"הסתה והאלימות נגד ראש הממשלה".
"מתקפות מהסוג שספגה אתמול בישיבת ועדת החוקה כבר הפכו לחלק משגרתה של בהרב-מיארה", כותבת הבוקר טל שניידר בזמן ישראל, "כעת ישנם גם דיבורים על האצת המהלכים להדחתה מתפקידה. נדמה שגם אם המהלך יצא לפועל, פניה יישארו חתומות וממוקדות".