בניין מערכת "הארץ" ברחוב שוקן, תל אביב
גם תומכי הממשלה המובהקים, מכורים לערוץ 14 ומעריצים של יאיר נתניהו ואיתמר בן גביר, יתקשו להצביע על הישג ממשי אחד של הממשלה הנוכחית; תחום אחד שבו איכות חיינו השתפרה בשנתיים האחרונות מאז נבחרה ממשלת הימין על מלא.
גם תומכי הממשלה המובהקים יתקשו להצביע על הישג ממשי אחד של הממשלה הנוכחית; תחום אחד שבו איכות חיינו השתפרה
על הביטחון אין צורך להרחיב את הדיבור. עם מלחמה בשבע חזיתות (או בשמונה, אם אתם ראש הממשלה), עליה באלימות ובמקרי הרצח, בעיקר בחברה הערבית, איש לא יתגעגע לשנתיים האחרונות.
גם הכלכלה הישראלית ידעה ימים יפים יותר ויש מדדים אובייקטיבים ובינלאומיים שמוכיחים את זה. את המצב בכבישים מכירים כל מי שנגזר עליהם לצאת מדי בוקר לפקקים שהולכים ומתארכים. מעטים יעזו לטעון שמצבה של מערכת החינוך השתפר לאחרונה.
לשרי הממשלה ברור מי אשם במצב הזה, שאי אפשר להכחיש אותו: הדיפ-סטייט, היועצים המשפטיים, האליטה שלא מסוגלת לנצח את ראש הממשלה בבחירות ולכן רודפת אותו בכל האמצעים שעומדים לרשותה, ולא מאפשרת לו למלא את תפקידו ולהוביל אותנו אל הארץ המובטחת. ואת זה היא עושה בעזרת שני כלי התקשורת האימתניים שעומדים לרשותה: עיתון "הארץ" ותאגיד השידור הציבורי "כאן".
וכך, בזמן שמיליוני ישראלים נמלטו שוב ושוב מאימת הרקטות, עסקו שרי ממשלת ישראל באינטנסיביות בשתי הצעות חוק שאושרו בקריאה טרומית על ידי ועדת השרים לחקיקה. הראשונה, הצעת חוק להפרטת התאגיד "כאן", שאושרה למרות התנגדות היועמ"שית שקבעה כי לא ניתן לקדם אותה "בשל פגמים תהליכיים מהותיים". והשנייה הנחיה לכל הגופים הנתמכים על ידי הממשלה, לנתק כל קשר מסחרי עם עיתון "הארץ".
את ההחלטה נגד ה"הארץ" נימק שר התקשורת בהתבטאות אומללה של מו"ל העיתון עמוס שוקן, שכינה את מחבלי חמאס "לוחמי חופש" (ומאוחר יותר חזר בו). אבל נראה שבהקשר הזה, מעניין יותר לציין דווקא את החשיפה של "הארץ" לפני כמה ימים, לפיה יועצי ראש הממשלה – ישראל איינהורן ויונתן אוריך – בנו קמפיין לשיפור תדמיתה בעולם של ממשלת קטאר, תומכת חמאס.
"הארץ" הוא כלי התקשורת היחיד בישראל שמתאר בצורה עקבית ולאורך שנים את זוועות הכיבוש, והוא גם כלי התקשורת הגדול היחיד שמקפיד גם בשנה האחרונה להביא לידיעת קוראיו את המצב ברצועת עזה. גם מחלקת התחקירים הגדולה שלו לא גורמת נחת ליושבים סביב שולחן הממשלה.
"הארץ" הוא כלי התקשורת היחיד בישראל שמקפיד גם בשנה האחרונה להביא לידיעת קוראיו את המצב ברצועת עזה
כל זה לא חדש ולא התחיל עם הממשלה הנוכחית. אבל עכשיו, בחסות האש וההלם הציבורי מהמלחמה, מרגישים בממשלה שזה זמן טוב להיפרע מהעיתון.
תאגיד השידור "כאן" הגיע בשנים האחרונות להישגים מרשימים בתחום הדוקו והתרבות. מערכת החדשות של "כאן 11" אמנם אינה בולטת, אבל צריך לזכור שתכניה מופצים בחופשיות ברשתות החברתיות בעזרת מחלקת הדיגיטל המצטיינת שלו – בניגוד לתכנים של הערוצים הפרטיים 12 ו-13, שלא מופצים כך.
שר התקשורת שלמה קרעי משתמש ברייטינג הנמוך יחסית של ערוץ "כאן 11" כתירוץ לכך שאין הצדקה לממן את התאגיד מכספי ציבור, ומתעלם מהעובדה שבשנה האחרונה נרשמו בפלטפורמות הדיגיטל של התאגיד 1.7 מיליארד צפיות.
וכך סגירת התאגיד תהיה לא רק מכה אנושה ליצירה הישראלית המקורית ופגיעה באלפי אנשים המתפרנסים משוק הפקות הטלוויזיה בישראל, אלא גם תשאיר את הרשתות החברתיות חשופות לתכני וידיאו מבית היוצר של ערוץ 14 בלבד.