רשימת השמות שהתפרסמה הבוקר ברשת א-שרק הסעודית היא רשימה שכל שם בה שובר את לבנו.
עבור העולם אלה "החטופים הישראלים" ששמם מוזכר עכשיו כמי שמועמדים לחזור – חיים או מתים, זה עדיין לא ברור, חמאס לא מוסר את המידע הקריטי הזה – בעסקה גדולה שעל פי כל הפרסומים נראית קרובה מאי פעם.
כיכר החטופים בתל אביב. 5 בינואר 2025 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
עבור ישראלים אלה לא רק שמות. אלה אנשים שסיפוריהם הם חלק מחיינו. פניהם ניבטות אלינו בנסיעה לעבודה ולבית הספר. הוריהם, ילדיהם וחבריהם הם בני בית בביתנו מאז אוקטובר 2023. סבלם מלווה ומייסר אותנו, כשהם מתחננים שלא נפקיר אותם, אחרי שהפקרנו אותם בשבעה באוקטובר.
הרשימה שפורסמה היא למעשה רשימת השמות שישראל הגישה לחמאס כבר ביולי האחרון במסגרת המו"מ שהתקיים אז
הרשימה שפורסמה היא למעשה רשימת השמות שישראל הגישה לחמאס כבר ביולי האחרון במסגרת המו"מ שהתקיים אז, ומחולקת לארבע קטגוריות: שבע נשים וילדים, חמש התצפיתניות שנחטפו ממוצב נחל עוז, 11 גברים בני 85-50, ו-11 חטופים נוספים המוגדרים במצב הומניטרי.
חמאס טוען שכדי לברר את מצבם של החטופים ששמם מופיע ברשימה ולוודא מי חי ומי מת – עליו לקבל הפסקת אש של שבוע לפחות, שבמהלכה יוכל לערוך את הבירור הזה. ישראל דורשת שעוד קודם ישוחררו כמה חטופים חיים כמעין "הוכחת רצינות" (ביטוי הלקוח מעולם המשא ומתן העסקי וקשה לשלב אותו כאן, כשמדובר בחיי אדם).
מקורות המצוטטים הבוקר בכלי התקשורת בישראל מעידים על אופטימיות בישראל לגבי גיבוש עסקה והודעה על הפסקת אש בימים הקרובים. ייתכן שמועד השבעתו של דונלד טראמפ בעוד שבועיים בדיוק מהווה זרז במשא ומתן.
ממטה משפחות החטופים נמסר הבוקר כי המשפחות מטולטלות ונסערות מהרשימה: "בשלה העת להסכם כולל שישיב את כל החטופים – החיים לשיקום, והנרצחים והחללים לקבורה ראויה. לא משאירים אף אחד מאחור!"
מלשכת ראש הממשלה נמסר הבוקר כי עד כה ישראל לא קיבלה כל אישור או התייחסות מצד חמאס למצבם של החטופים המופיעים ברשימה.