"פרשת הפצ"רית" או "פרשת שדה תימן" או "פרשת הפרקליטות" – או איך שלא תיזכר הפרשה הנוכחית בדברי הימים של הפרשות הדרמטיות בישראל – לא צפויה לעזוב אותנו עוד זמן רב, וסביר שתככב גם במערכת הבחירות המתקרבת.
שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל אייל זמיר צפויים להיפגש היום כדי לדון על מינוי פרקליט צבאי ראשי חדש. אבל זה לא ייגמר שם, וגם לא יסתכם בגורל דרגותיה והפנסיה הצבאית של האלופה יפעת תומר-ירושלמי, שהתפטרה וצפויה לעמוד לדין על שורה של עבירות חמורות.
האלופה יפעת תומר-ירושלמי בטקס של הפרקליטות הצבאית ליום הזיכרון ב-2023 (צילום: דובר צה"ל)
עם הפצ"רית ייחקרו בקרוב בכירים נוספים רבים בפרקליטות הצבאית, שהיו בסוד הדלפת הסרטונים משדה תימן, ולפיכך גם בסוד הטיוח שבא בעקבות ההדלפה.
סביר להניח שכל מי שהיו בסוד העניינים בפרקליטות הצבאית יודחו מתפקידם – מה שאומר ששר הביטחון והרמטכ"ל יוכלו בקרוב למנות פרקליטות צבאית חדשה לגמרי, פרקליטות מהניילונים, תפורה בדיוק על פי מידתם.
העבירה החמורה ביותר (לכאורה כמובן) של תומר-ירושלמי ושותפי הסוד שלה בפרקליטות הצבאית, העולה מהפרטים שפורסמו עד כה, היא שיבוש הליכי חקירה והגשת תצהיר כוזב לבג"ץ, כשניסתה לטייח את העובדה שהיא עצמה הייתה זו שהורתה על הדלפת הסרטונים, שתיעדו את הזוועות במחנה המעצר שדה תימן.
להדלפת הסרטונים קדמה התייעצות של תומר-ירושלמי עם לפחות שישה קצינים בכירים מצמרת הפרקליטות הצבאית, סביב השאלות המהותיות האם פרסום הסרטונים יהווה שיבוש הליכי חקירה או פגיעה בביטחון המדינה.
ההתייעצות הזו באה לעולם בעקבות הלחץ האדיר שהופעל אז על הפרקליטות הצבאית – בתקשורת וברשתות החברתיות – בטענה שפתיחת החקירה של ההתעללות באסירים הפלסטינים בשדה תימן היא "עלילת דם".
הדלפת הסרטונים נועדה להוכיח שלא מדובר בעלילת דם. מסתובבת כעת טענה שהסרטונים "בושלו", ומאחר שמדובר בפרשיה סבוכה ומורכבת, סביר שעל הטענה הזו יהיו קופצים רבים בימין, הגם שככל הנראה אין בה אמת.
ההדלפה – כך מעידים גורמים שמעורים בפרשה – כללה שני סרטונים שונים, אחד משגרת אבטחת המתקן הצבאי והשני מהאקט האלים עצמו. "הם חוברו ככל הנראה משיקולי פרסום סבירים", כותב הבוקר יואב זיתון ב"ידיעות אחרונות", "ולא כדי לעוות תמונה כלשהי".