JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום שלישי, 11 בנובמבר 2025: ממשלה בורחת מאחריות | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום שלישי, 11 נובמבר 2025
 
ממשלה בורחת מאחריות

הדיון הסוער שנערך אתמול בכנסת שעסק בהקמת ועדת חקירה ממלכתית ייזכר – בין היתר – בזכות נאום ה"אני מאשימה" העוצמתי של ח"כ נעמה לזימי, מול פניו המכורכמות של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

"אני מאשימה אותך, בנימין נתניהו, בטבח השבעה באוקטובר – האסון הגדול ביותר שידעה המדינה קרה במשמרתך", פתחה לזימי את נאומה, "גם אם אתה ישן עם מצפון נקי, לא נשכח לך. נזעק את ההפקרה ותקום ועדת חקירה ממלכתית".

ראש הממשלה בנימין נתניהו נואם בכנסת כדיון על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר, 10 בנובמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו נואם בכנסת כדיון על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר, 10 בנובמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ראש הממשלה לא נותר חייב, ונשא נאום תשובה שבו טען – טענה שאין לה כל ביסוס – כי "רוב עצום בעם" אינו מאמין בוועדת חקירה ממלכתית. זו טענה שקרית שכל הסקרים שנערכו בישראל בשנתיים האחרונות סותרים אותה לחלוטין, מה שלא מונע מנתניהו ותומכיו להמשיך ולחזור עליה, בתקווה שמתישהו היא גם תתפוס.

ראש הממשלה נשא נאום תשובה שבו טען – טענה שאין לה כל ביסוס – כי "רוב עצום בעם" אינו מאמין בוועדת חקירה ממלכתית

נתניהו הקטין לעשות וערך השוואה נואלת בין חקירת טיוח הדלפת הסרטון משדה תימן לחקירת טבח השבעה באוקטובר.

"האמת בפרשת שדה תימן חייבת להיחקר כראוי וחייבת להתגלות", אמר ראש הממשלה, "השאלה היא לא רק מה בודקים – השאלה המכרעת היא מי בודק את האמת. זה נכון במקרה זה, ונכון לא פחות לעניין בדיקת האירוע הקשה ביותר בתולדותינו – שבעה באוקטובר".

לפחות הפעם ראש הממשלה לא טעה בתאריך יום הטבח. ועדיין קשה להאמין שהוא באמת הגה את האנלוגיה המופרכת הזו בין אירוע – חמור ככל שיהיה – של כשל בפרקליטות הצבאית, לבין האסון הגדול ביותר בתולדות המדינה שעלה בחייהם של אלפים רבים ובהרס שכמותו לא ידענו.

נציגי פורום מועצת אוקטובר שנכחו בדיון ביציע המוזמנים צעקו לראש הממשלה "בוז" והפנו לו את גבם כשהוא הודיע שהוא לא מתכוון להקים ועדת חקירה ממלכתית.

 
האב השכול תובע אחריות
רפי בן שטרית נואם בכיכר הבימה, מאי 2025 (צילום: נעם אמיר)
רפי בן שטרית נואם בכיכר הבימה, מאי 2025 (צילום: נעם אמיר)

את הדרישה הנוקבת ביותר ללקיחת אחריות ולהקמת ועדת חקירה ממלכתית הציב אתמול רפי בן-שטרית מ"מועצת אוקטובר".

בן-שטרית שכל את בנו, סמ"ר שמעון אלרואי בן שטרית ז"ל, שנפל בשבעה באוקטובר בקרב על נחל עוז, אחרי שהיה אחד מחמשת מפעילי בלון התצפית במוצב נחל עוז, שחזרו והתריעו שחמאס מתאמן לקראת מלחמה.

רפי בן-שטרית הוא איש ליכוד ותיק. אפילו מכונת הרעל תתקשה להאשים אותו שהוא שמאלני, פריבילגי או מישראל הראשונה

רפי בן-שטרית הוא איש ליכוד ותיק, היה ראש עיריית בית שאן ועוד קודם לכן היה מנהל המדרשה להעמקת הזהות היהודית בכפר הנוער הדתי "אמונה" בעפולה. אפילו מכונת הרעל תתקשה להאשים אותו שהוא שמאלני, פריבילגי או מישראל הראשונה.

אתמול הוא עלה לשידור בתוכניתו של עודד בן-עמי בערוץ 12, אחרי שהוזמן להתעמת שם עם חבר הכנסת עמית הלוי מהליכוד, שייצג בשידור את עמדתו של ראש הממשלה נתניהו נגד ועדת חקירה ממלכתית. בן-שטרית נשא מונולוג מזהיר ממש, שהטוב בתסריטאים היה שמח לחתום עליו, והטוב שבשחקנים היה מתקשה לבצע אותו בעוצמה נוקבת כזו.

כשירות לציבור, אלה הדברים שבן-שטרית אמר:

עמית הלוי, אנחנו לא מכירים מאתמול. אתה, לצערי הרב, ממשיך במסך עשן, בהסחות הדעת. נוח לך להתמקד בפצ"רית, ביועמ"שית, בפרימטר, בבג"ץ, בבית המשפט העליון. אתה מאשים את כולם, אחותו ואשתו, אלמנתו וגרושתו. אתה רק לא מסוגל להצביע על האמת המאוד מאוד פשוטה:

הייתה כאן ממשלה שהמשימה העיקרית ואולי החשובה ביותר שלה זה לשמור על שלום התושבים והאזרחים, וביטחון האזרחים. ובמשימה הזאת היא כשלה. אתה, עמית הלוי, חבר כנסת בליכוד, תנועת הליכוד, שגם אני גדלתי בה! התנועה הלאומית, המסורתית, הליברלית, הדמוקרטית, הממלכתית, שכולנו צמחנו עליה.

את חמשת המ"מים של ז'בוטינסקי – מזון, מעון, מלבוש, מרפה ומורה – החלפתם בחמישה כ"פים: כיסא, כבוד, כוח, כסף ואת הכאפה לפנים שאנחנו קיבלנו! אז במקום שתרכין ראש ותגיד "אני תומך בוועדת חקירה ממלכתית כהגדרתה בחוק", אתה מתרץ פה תירוצים בפני כל עם ישראל.

אתה חושב שאתה יוכל למרוח אותנו, ולכסתח ולטייח? אתה לא יכול! אתה יכול לספר את הסיפורים האלה בסניפי הליכוד, איפה שאתה יושב ומספר סיפורים. לי אתה לא יכול לספר. אתה יודע למה? כי אני צמחתי איתכם ואני יודע מה זה הליכוד האמיתי. ואתם לא הליכוד האמיתי! אתם סטיתם מהדרך.

אתם הפכתם למפלגה של איש אחד, והאמת כבר לא מעניינת אתכם. והצדק לא מעניין אתכם. ולכן לא יעזור לכם: תקום ועדת חקירה ממלכתית בדיוק כמו שהחוק מגדיר אותה. זה בדיוק מה שיהיה כאן. לא יהיה פה שום דבר אחר. אנחנו נעשה הכול.

אתם היום חציתם קו אדום. בהתנגדות שלכם, בנאום של ראש הממשלה, אתם בעצם הכרזתם מלחמה על משפחות שכולות במדינת ישראל. אנחנו לא ניתן לזה לקרות! ואני אומר לך – אתה תמצא אותי בכל מקום! אנחנו נצא לצמתים, לכבישים, לכיכרות. לכל מקום. ההפגנות שהיו בקפלן יחווירו לעומת המחאה של משפחות שכולות.

אנחנו איבדנו את היקר מכל. אנחנו איבדנו את הבנים ואת הבנות שלנו. אנחנו חיות פצועות. אין לנו כבר מה להפסיד. אם אתם לא תקימו ועדת חקירה ממלכתית כהגדרתה בחוק, אתם תמצאו אותנו במלחמה עד טיפת הדם האחרונה – בדיוק כמו שהבנים והבנות שלנו נלחמו. עד טיפת הדם האחרונה!

2,000 הרוגים, 20 אלף פצועים, 200 אלף מפונים מהבתים שלהם – זה עליכם! זה במשמרת שלכם. אתם אחזתם בהגה. והיום אתם נאחזים בקרנות המזבח.

"2,000 הרוגים, 20 אלף פצועים, 200 אלף מפונים מהבתים שלהם – זה עליכם! זה במשמרת שלכם. אתם אחזתם בהגה. והיום אתם נאחזים בקרנות המזבח"

 
מוות למחבלים!
השר איתמר בן גביר מחבק את ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר נאומו במליאה. 10 בנובמבר 2025 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
השר איתמר בן גביר מחבק את ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר נאומו במליאה. 10 בנובמבר 2025 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

הכנסת לא רק חזתה אתמול בניסיונות הבריחה המגושמים של הקואליציה מהקמת ועדת חקירה ממלכתית – היא גם הצביעה בקריאה ראשונה בעד חקיקת עונש מוות למחבלים.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר – מי שהתבגר כשהוא צורח "מוות לערבים!" – הסתובב אתמול בכנסת בפרצוף זחוח וחילק בקלאוות כאחרון החמאסניקים אחרי פיגוע.

37 ח"כים הצביעו בעד החוק לעומת 14 שהתנגדו. מסלול החקיקה עוד ארוך, וגם לבג"ץ יהיה מה לומר בעניין, אם בכלל נגיע לרגע, ואם יישאר בג"ץ.

במהלך הדיון התפתח עימות בין בן גביר לח"כ איימן עודה, שכמעט התדרדר לתגרת ידיים. סדרני הכנסת נאלצו להוציא את עודה מהמליאה.

 
ג'ון קליז כבר לא יבוא
השחקן הבריטי ג'ון קליז צוחק בזמן שהוא צופה בעצמו ב"שיקגו", 11 ביוני 1990 (צילום: AP Photo/Mark Elias)
השחקן הבריטי ג'ון קליז צוחק בזמן שהוא צופה בעצמו ב"שיקגו", 11 ביוני 1990 (צילום: AP Photo/Mark Elias)

הקומיקאי הבריטי הנערץ ג'ון קליז – כוכב "מונטי פייטון" ו"המלון של פולטי" – היה אמור להופיע בישראל בעוד כשבועיים, אבל ביטל אתמול את בואו לארץ.

שגיא בן-נון, שדיווח על כך אמש ב"וואלה", מספר מפי חברת ההפקות הישראלית כי קליז החליט לבטל את הופעותיו בישראל, שכל הכרטיסים אליהן נמכרו, אחרי שעבר מסע לחצים מטעם ארגוני BDS.

קליז החליט לבטל את הופעותיו בישראל, שכל הכרטיסים אליהן נמכרו, אחרי שעבר מסע לחצים מטעם ארגוני BDS

"באחרונה קליז שיתף פוסטים אנטי-ישראלים", כותב בן-נון וכדוגמה מציין סרטון שקליז שיתף בשבת האחרונה, של חיילים שרוקדים בעזה, ובו נכתב:

"'ערבי טוב הוא ערבי מת'. זה מה שכתוב בגרפיטי מאחוריהם. אותם ציונים שמריעים לפשעים הללו של צה"ל הם אלה שצועקים ש'מוות לצה"ל' זה אנטישמיות".

לא ברור מה לא נכון באמירה הזו והאם היא אנטי-ישראלית, או שאולי הסרטון של החיילים הוא אנטי-ישראלי.

 
שם טוב האבי חוזר
שם טוב האבי, עונה 2 (צילום: "כאן" תאגיד השידור)
שם טוב האבי, עונה 2 (צילום: "כאן" תאגיד השידור)

תאגיד השידור הציבורי "כאן" העלה אתמול סוף-סוף את סרט ההמשך "שם טוב האבי 2", אופרת ההיפ-הופ הישראלית החתרנית והמבריקה של תמיר בר.

בפרק השני, שם טוב האבי – שהצליח לברוח מהכלא אליו הוכנס בסוף הפרק הראשון – בורח שוב מהמשטרה ומוצא עצמו על אי בודד ומסתורי בשם "יא הוד", מלווה באורחים רבים ומפתיעים, כמו ברי סחרוף, ארקדי דוכין, נוגה ארז, אורי רוסו, ישי ומיכאל סוויסה, תומר יוסף, מאיר סוויסה ורבים אחרים.

בשעת כתיבת השורות האלה, פחות מ-24 שעות אחרי שהסרטון עלה לרשת, כבר צפו בו ביוטיוב 175 אלף איש.

בשעת כתיבת השורות האלה, פחות מ-24 שעות אחרי שהסרטון עלה לרשת, כבר צפו בו ביוטיוב 175 אלף איש

תחזית (מבוססת על שתי צפיות בסרט): שירי שם טוב האבי 2 הולכים לשבור את שיאי שם טוב האבי הראשון, שזכה בפרס אקו"ם לאלבום השנה 20/21 וכלל להיטי ענק כמו "סם הרדמה" ו"האזרח הקטן".

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
 
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.