JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום רביעי, 12 בנובמבר 2025: המבצר ממשיך להתנדנד | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום רביעי, 12 נובמבר 2025
 
המבצר ממשיך להתנדנד

הלחצים שמופעלים על שופטי בית המשפט העליון כבר מזמן אינם סמויים מהעין וכבר מזמן אינם חרישיים.

לפעמים הלחצים הללו לובשים את צורתה הצעקנית של ח"כ טלי גוטליב, שכדרכה ליוותה בעשרות צעקות קרב את הדיון אתמול בעליון על השאלה מי ינהל את חקירת הפצ"רית והאם החלטתו של שר המשפטים יריב לוין למנות לתפקיד את השופט בדימוס אשר קולה הייתה חוקית. גוטליב המשיכה להפריע ולהתפרץ, והתנהגותה התקבלה אתמול בסלחנות על ידי השופטים.

הרכב שופטי בג"ץ בעתירות בפרשת הפצ"רית – גילה כנפי-שטייניץ, יעל וילנר ואלכס שטיין. 11 בנובמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
הרכב שופטי בג"ץ בעתירות בפרשת הפצ"רית – גילה כנפי-שטייניץ, יעל וילנר ואלכס שטיין. 11 בנובמבר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ולפעמים, כמו אתמול, הלחצים הללו לובשים חולצות טריקו, כובעי קסקט, מסכות קורונה ומשקפי שמש, בדמותם של שלושה לוחמים מכוח 100 – מי שעומדים במרכז האישומים על התעללות בעציר פלסטיני בשדה תימן – שנכנסו לאולם המשפט במראה מאיים שגם נועד להגן על פרטיותם והתקבלו בתרועות על ידי הנוכחים באולם שמחאו כפיים וצעקו לעברם "כולנו כוח 100!"

ככה נראה דיון חשוב ועקרוני בבית המשפט העליון של ישראל ב-2025, בנוגע לאירוע אלים שבתחילתו חברי כנסת הובילו אספסוף בהסתערות על בסיס צבאי ועל בית דין צבאי, והגיע לכדי כך שאזרחים עמדו מתחת לביתה של אלופה בצה"ל אחרי שזו ניסתה להתאבד וקראו לעברה קריאות גנאי. מי שלא רואה את הקשר בין המקרים, איבד כנראה את היכולת לזהות תהליכים.

"העם זקוק למשהו טוב שיקרה", אמרה השופטת יעל וילנר במתק שפתיים – כאילו היא פאנליסטית באולפן שישי

בית המשפט העליון מורתע. אין דרך נעימה לומר את זה. "העם זקוק למשהו טוב שיקרה", אמרה השופטת יעל וילנר, ראש הרכב השופטים, במתק שפתיים – כאילו היא פאנליסטית באולפן שישי – ואז הסבירה שצריך להגיע להסכמות, כי המלחמה כבר הסתיימה, החטופים כבר חזרו ("בעזרת השם"), וגם החללים החטופים כמעט כולם גם. "בואו ננסה למצוא מתווה פשרה, בלי צורך בפסק דין", אמרה השופטת וילנר בשבתה כדני קושמרו.

"התחינה הזו של השופטים", כותב הבוקר יובל יועז, הפרשן המשפטי של זמן ישראל, "לוכדת במלואה את התפיסה השיפוטית שבאה לידי ביטוי בכל היבטי הטיפול בעתירות הנפיצות. השופטים אינם מעוניינים בעימותים, ומנסים לברוח בכל דרך מלחטוף ביקורת ציבורית, מצד כזה או אחר, נוכח הכרעה שיפוטית שבהכרח תותיר ציבורים שלמים בלתי מרוצים.

"עצוב מאוד לומר זאת, אך לפחות לפי דרך טיפולם בעתירות הללו, נראה ששופטי בג"ץ נטשו את תפקידם כשופטים והם בסך הכול רוצים לחזור הביתה בשלום".

אף אחד לא רוצה שמכונת הרעל תסמן אותו כקורבן הלינץ' הבא.

 
נמשכת השתוללות המתנחלים
מתנחלים רעולי פנים מכים עיתונאים המסקרים את מסיק הזיתים בכפר ביתא דרומית לשכם. 8 בנובמבר 2025 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
מתנחלים רעולי פנים מכים עיתונאים המסקרים את מסיק הזיתים בכפר ביתא דרומית לשכם. 8 בנובמבר 2025 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

גם נשיא המדינה יצחק הרצוג מעדיף לא להסתבך עם אף אחד ונזהר מלנקוט עמדות שנויות במחלוקת. אבל אתמול אפילו הוא הרגיש שנחצה קו אדום שמחייב את התייחסותו, אז הוא הגיב בדרך היחידה שהוא יודע – פרסם הודעת גינוי חלבית.

"האירועים הקשים שהתרחשו הערב בשומרון על ידי קומץ אלים ומסוכן, מזעזעים וחמורים", כתב הנשיא. "אלימות שכזו כלפי אזרחים וכלפי חיילי צה"ל חוצה קו אדום ואני מגנה אותה בחומרה. על כל גורמי המדינה לפעול בנחרצות למיגור התופעה ולחיזוק לוחמי צה"ל וכוחות הביטחון השומרים עלינו יומם וליל".

ובכן: האירועים אתמול היו הרבה יותר מ"קשים", חוללה אותם קבוצה הרבה יותר גדולה מ"קומץ אלים ומסוכן", ואחת הבעיות עם לוחמי צה"ל וכוחות הביטחון היא שהם מגינים על התוקפים ולא על המותקפים.

מה שקרה אתמול – ומה שקורה בווריאציה כזו או אחרת כמעט מדי יום בחודשים האחרונים – זה שעשרות מתנחלים, רבים מהם רעולי פנים, פשטו על אזור תעשייה ליד בית ליד, בין שכם לטולכרם. הם תועדו שם כשהם מציתים משאיות, מעלים באש שדות חקלאיים ומבנים, כולל מפעל חלב. על פי הודעת דובר צה"ל, המתנחלים האלימים תקפו גם חיילי צה"ל שהגיעו למקום והשחיתו כלי רכב צבאי.

עשרות מתנחלים, רבים מהם רעולי פנים, תועדו כשהם מציתים משאיות, מעלים באש שדות חקלאיים ומבנים, כולל מפעל חלב

ואכן, גם דובר צה"ל – ממש כמו הנשיא – פרסם הודעת גינוי: "הצבא מגנה בתוקף אלימות מכל סוג אשר מסיטה את הקשב של המפקדים והלוחמים מעיסוק במשימות הגנה וסיכול טרור".

המשטרה עצרה ארבעה ישראלים בחשד שהיו מעורבים בתקיפות.

התחזית: המשטרה תשחרר ממש בקרוב את העצורים. הם ישהו במעצר הרבה פחות זמן ממציתי הפחים בירושלים או מיורי הזיקוק בקיסריה.

 
הטריד מינית מורות – יפקח על תלמידים
.שר החינוך יואב קיש בביקור בבית ספר בירושלים, 1 בספטמבר 2024 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)
.שר החינוך יואב קיש בביקור בבית ספר בירושלים, 1 בספטמבר 2024 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

שר החינוך יואב קיש מינה לתפקיד פרויקטור להקלות על מבחני הבגרות בצפון הארץ מנהל תיכון לשעבר שהטריד מינית מורות שעבדו תחתיו. כך פורסם הבוקר ב"כאן רשת ב".

דוד סויסה כיהן כמנהל תיכון בטבריה וסיים את העסקתו באוקטובר 2021, אחרי שנמצא כי הטריד מינית שתי מורות ומורה לשעבר

דוד סויסה כיהן כמנהל תיכון "עמל נופרים" בטבריה וסיים את העסקתו באוקטובר 2021, אחרי שנמצא כי הטריד מינית שתי מורות ומורה לשעבר שעבדו תחתיו – כולל ניסיונות לנשק אותן בכוח, נגיעות בגוף והצעות להיפגש איתו אחרי שעות בית הספר.

ממשרד החינוך נמסרה לכאן רשת ב' ההודעה הבאה:

"נוכח המורכבות שהתעוררה אצל מפוני הצפון סביב בחינות הבגרות, הוחלט על מינוי פרויקטור ייעודי לתקופה זמנית מוגבלת, שנועדה להבטיח את השלמת הבחינות כסדרן ולתת מענה מקצועי בזמן אמת.

"דוד סויסה נבחר לתפקיד כאיש מקצוע בעל ניסיון במערכת החינוך והיכרות עם האזור. בחינת המינוי בוצעה על ידי הדרג המקצועי במשרד, ובמסגרתה לא נמצאה כל מניעה מנהלית או משפטית למילוי התפקיד לזמן קצוב".

גם התגובה הזו היא תמצית מזוקקת של מה שהתקלקל בישראל בשנים האחרונות.

 
ג'ון קליז דווקא רוצה לבוא
השחקן האנגלי ג'ון קליז על השטיח האדום בפסטיבל הסרטים של בוסניה, 16 באוגוסט 2017 (צילום: AP Photo/Amel Emric)
השחקן האנגלי ג'ון קליז על השטיח האדום בפסטיבל הסרטים של בוסניה, 16 באוגוסט 2017 (צילום: AP Photo/Amel Emric)

אחרי הפרסומים בישראל אתמול לפיהם הקומיקאי הבריטי ג'ון קליז ביטל את הופעותיו בארץ בגלל לחצים של תנועת ה-BDS, פרסם אתמול קליז הודעה שנפתחה במילים "כמה עובדות שצריך להבהיר".

קליז הסביר כי בניגוד לטענות, הוא בסך הכול נאלץ לדחות את הופעותיו בארץ בעקבות עצות שקיבל הנוגעות לביטחונו האישי

הוא הסביר כי בניגוד לטענות (שפורסמו על ידי חברת ההפקה של אלון יוריק, שמפיקה את הופעותיו המכורות מראש של קליז בישראל), הוא בסך הכול נאלץ לדחות את הופעותיו בארץ בעקבות עצות שקיבל הנוגעות לביטחונו האישי. "בגיל 86 אפשר להבין שזה חשוב", כתב קליז והוסיף:

"אקבע מחדש את ההופעות הללו ברגע שיתאפשר לי, ואפילו אשמח להופיע בלי לקבל על כך תמורה. אני אוהב גדול של הקהל הישראלי ומתנצל בפני כל מי שקנו כרטיסים".

 
חתונת השנה
דניאל פרץ ונעה קירל בדרכם לחופה, 11 בנובמבר 2025 (צילום: ערן בארי)
דניאל פרץ ונעה קירל בדרכם לחופה, 11 בנובמבר 2025 (צילום: ערן בארי)

גם זה מסימני הזמן: חיי הזוהר והרכילות מתניעים מחדש. אמש כוכבת הפופ הגדולה בישראל, נועה קירל, נישאה לבן זוגה, שוער נבחרת ישראל בכדורגל דניאל פרץ.

השניים התחתנו באירוע מצומצם בתל אביב, בנוכחות כמאתיים אורחים בלבד שנדרשו להפקיד את הטלפונים הסלולריים בכניסה.

השניים התחתנו באירוע מצומצם בתל אביב, בנוכחות כמאתיים אורחים בלבד שנדרשו להפקיד את הטלפונים הסלולריים בכניסה. עידן רייכל הוביל אותם לחופה עם שני שירים. את הכניסה של פרץ ליווה השיר "ממעמקים" ואת הכניסה של קירל השיר "מכל האהבות".

הערב תיערך מסיבת החתונה הגדולה במלון הילטון בתל אביב, שאליה יגיעו כאלף מוזמנים.

התחזית: יהיה נוצץ והרשתות החברתיות יוצפו במאות תיאורים נרגשים.

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
 
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.