JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חנינה לנתניהו תהיה סופו של שלטון החוק בישראל | זמן ישראל
דרייפוס בעיני עצמו דורש כעת חנינה בשם טובת העם והמדינה

חנינה לנתניהו תהיה סופו של שלטון החוק בישראל

בקשת החנינה ששלחו נתניהו וסנגורו לנשיא המדינה הרצוג אינה כוללת הודאה באשמה או נטילת אחריות ● במקום זאת, היא מהווה כתב אישום חריף נגד מערכת אכיפת החוק באריזת "פיוס לאומי" ● היענות לבקשה לא רק תעוות את תקדים קו 300, אלא תעניק לגיטימציה לנרטיב כאילו נתניהו בעצם נרדף על לא עוול בכפו על ידי מערכת אכיפת החוק ● פרשנות

חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, 24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, 24 במאי 2020

לנשיא המדינה יצחק הרצוג אסור להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, בהתבסס על בקשת החנינה שהוגשה לו היום (ראשון).

הסיבה המרכזית לכך איננה שאלת סמכותו של נשיא המדינה לחון את מי שטרם הורשע בדין, אף שגם זו כמובן שאלה רלוונטית ומשמעותית. הסיבה היא שלנשיא המדינה אסור לחון את מי שלא הודה בעבירות שביצע, ולא נטל אחריות עליהן.

13 עמודים מחזיק מכתבו של עו"ד עמית חדד, סנגורו של ראש הממשלה, המהווה בקשת חנינה מטעמו של נתניהו. עמוד אחד נוסף מחזיק מכתבו של נתניהו עצמו אל הנשיא הרצוג.

אך אין בכל המילים והעמודים במכתבים הללו אף לא מילה אחת הנוגעת להודאה באשמה מצד הנאשם בפלילים; או הכאה על חטא; או נטילת אחריות – לא למעשים פליליים, לא למעשים לא תקינים, לא להתקפה שיזם ותזמר לאורך שנים על מערכות אכיפת החוק והמשפט.

אין בפנייה אף לא מילה אחת הנוגעת להודאה באשמה מצד הנאשם בפלילים; או הכאה על חטא; או נטילת אחריות – לא למעשים פליליים ולא להתקפה שיזם ותזמר לאורך שנים על מערכות אכיפת החוק

נתניהו טען כל העת כי הוא חף מכל אשמה, והוא ממשיך לטעון זאת כעת. כלומר, דרייפוס בעיני עצמו דורש כעת חנינה בשם טובת העם והמדינה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו באולם בית המשפט המחוזי בתל אביב לקראת תחילת עדותו, כשברקע הרכב השופטים עודד שחם, רבקה פרידמן-פלדמן ומשה בר-עם, 8 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו באולם בית המשפט המחוזי בתל אביב לקראת תחילת עדותו, כשברקע הרכב השופטים עודד שחם, רבקה פרידמן-פלדמן ומשה בר-עם, 8 בדצמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

בדרך כלל, בבקשות חנינה רגילות, שאלת נטילת האחריות כלל אינה מתעוררת, או שהיא איננה קריטית עד כדי כך. חנינות ניתנות לאחר הרשעה חלוטה בבית המשפט, ובבואם של מחלקת החנינות במשרד המשפטים להמליץ – ושל נשיא המדינה להחליט – אם להעניק חנינה, לפחות לא מתעוררת השאלה האם העבריין אכן אשם בביצוע המעשה.

"אינני מעלה על דעתי שהוא יכול לבוא לנשיא ולומר: אני אמנם לא עברתי עבירה אבל אם עברתי – אנא, תן לי חנינה. כמובן שחנינה חלופית, אלטרנטיבית, כזאת, מקומה לא יכירנה במשפט שלנו"

חנינה בטרם הרשעה היא חריג, יש שיאמרו חריג חד-פעמי, שניתן בפרשת קו 300 ושלא אמור להינתן בשום מקרה נוסף.

אבל גם אם לנשיא יש סמכות לחון את מי שטרם הורשע, הוא בוודאי אינו אמור לעשות כן למי שלא רק שטרם הורשע, אלא ממשיך לטעון לחפותו.

נתניהו מבקש בהקשר זה להסתמך באופן סלקטיבי על תקדים קו 300. הוא לוקח משם את המסקנה שלנשיא יש סמכות לחון. את המילים הבאות של היועץ המשפטי לממשלה משה בן-זאב, אשר נשיא בית המשפט העליון באותה עת, השופט מאיר שמגר ציטט בפסק דינו, נתניהו פחות מאמץ:

"המילה 'עבריין' לא צריכה לקבל פה את המובן של אדם שהורשע, אלא של אדם שבא לנשיא ואומר: עברתי עבירה ואני מבקש שתחון אותי. אינני מעלה על דעתי שהוא יכול לבוא לנשיא ולומר: אני אמנם לא עברתי עבירה אבל אם עברתי – אנא, תן לי חנינה. כמובן שחנינה חלופית, אלטרנטיבית, כזאת, מקומה לא יכירנה במשפט שלנו".

נשיא בית המשפט העליון לשעבר מאיר שמגר ב-2008 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)
נשיא בית המשפט העליון לשעבר מאיר שמגר ב-2008 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

שילוב הרכיבים – חנינה בטרם הרשעה וללא הודאה או נטילת אחריות – הופך את הבקשה לכזו שלנשיא אסור לסרב לה.

כמובן שלמילה "אסור" יש כאן משמעות מורכבת, נוכח העובדה שנשיא המדינה חסין מפני כל הליך משפטי, לרבות ביקורת שיפוטית על החלטותיו בענייני חנינות. מי שאינו חסין הוא שר המשפטים, שמצרף חתימת קיום להחלטות בענייני חנינה.

בג"ץ כבר פסק כי במקרים חריגים מאוד, ניתן לקיים ביקורת שיפוטית על פעולתו זו של שר המשפטים, ובכך נפתח הפתח לביקורת שיפוטית על החלטת החנינה.

מה שכן יש במכתביהם של נתניהו וחדד הוא קריאה ל"פיוס לאומי, שיקום אמון הציבור במוסדות המדינה", "אחריות ציבורית כראש הממשלה לנסות להביא לפיוס בין חלקי העם", "איחוי הקרעים" וניסיון "להוריד את גובה הלהבות בוויכוח שנוצר סביבו".

על כך אפשר לומר: הפירומן מציע כעת להוריד את גובה הלהבות. זהו שלב נוסף במאבק האיתנים של נתניהו נגד מוסדות המדינה עצמם, מעין איום שזור בהבטחה: או פיוס לאומי או המשך הקרעים והלהבות

על כך אפשר לומר: הפירומן מציע כעת להוריד את גובה הלהבות. זהו שלב נוסף במאבק האיתנים של נתניהו נגד מוסדות המדינה עצמם, מעין איום שזור בהבטחה: או פיוס לאומי או המשך הקרעים והלהבות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד עורך דינו עמית חדד והשרים עידית סילמן ושלמה קרעי בבית המשפט. 15 באוקטובר 2025 (צילום: ראובן קסטרו/פול)
ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד עורך דינו עמית חדד והשרים עידית סילמן ושלמה קרעי בבית המשפט. 15 באוקטובר 2025 (צילום: ראובן קסטרו/פול)

סיבה נוספת שבעטיה אסור לנשיא לקבל את בקשת החנינה, היא שלא זו בלבד שבקשת החנינה אינה כוללת הודאה באשמה או לקיחת אחריות כלשהי על העבירות שבהן מואשם נתניהו, אלא שהיא למעשה מהווה כתב אישום נגד מערכת אכיפת החוק.

"החקירות בעניינו של ראש הממשלה התנהלו באופן חריג שמעורר שאלות מהותיות באשר להתנהלות רשויות האכיפה. החקירה התמקדה באדם ולא בעבירה, תוך ניסיון לאתר ראיות שיפלילו את ראש הממשלה"

"החקירות בעניינו של ראש הממשלה התנהלו באופן חריג שמעורר שאלות מהותיות באשר להתנהלות רשויות האכיפה", כתב חדד. "בעניינו של ראש הממשלה, החקירה התמקדה באדם ולא בעבירה, תוך ניסיון לאתר ראיות שיפלילו את ראש הממשלה בביצוע עבירה כלשהי.

"גישה זו עוררה ביקורת ציבורית ומשפטית רחבה … החקירות לוו בהתנהלות חריגה ומנוגדת לדין מצד רשויות האכיפה". חדד הוסיף כי הדברים נכתבים "בלשון העדינה ביותר שניתן".

סרטון שנתניהו הפיץ בשעות האחרונות מחזק את הנרטיב המאשים את רשויות אכיפת החוק: "הראיות המזכות שמקריסות לחלוטין את טיעוני השווא נגדי נחשפות בבית המשפט, ומתברר שהתשתית הראייתית נגדי גובשה תוך ביצוע עבירות חמורות".

כך לא מורידים את גובה הלהבות; כך יוצרים תשתית לעליהום ציבורי, לינץ' של ממש, כלפי כל מי שהיה מעורב אי פעם בקידום החקירה הפלילית והעמדתו לדין של נתניהו.

הפגנות תמיכה בבנימין נתניהו מול בית ראש הממשלה במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
הפגנות תמיכה בבנימין נתניהו מול בית ראש הממשלה במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

קבלת הבקשה ומתן חנינה לנתניהו על רקע האשמות אלה, תהווה אשרור מצד הנשיא לכך שנתניהו בעצם נרדף על לא עוול בכפו על ידי מערכת אכיפת החוק. זה יהיה סופו של שלטון החוק בישראל.

לצד ההאשמות – לרבות בביצוע עבירות פליליות – שעו"ד חדד מפנה במסגרת בקשת החנינה כלפי מערכת אכיפת החוק, הוא לא מדלג גם על פרק האדרת שמו ופועלו של נתניהו, ופירוט "תרומתו האדירה למדינת ישראל ולחברה הישראלית".

לצד ההאשמות – לרבות בביצוע עבירות פליליות – חדד מפנה במסגרת בקשת החנינה כלפי מערכת אכיפת החוק, הוא לא מדלג גם על פרק האדרת שמו ופועלו של נתניהו

לדברים הללו יש מקום בבקשות חנינה בדרך כלל, בחלק שלאחר ההודאה, ההכאה על חטא ולקיחת האחריות.

זה החלק שבו העבריין מבקש מהנשיא רחמים, ומבקש למנות את מעלותיו, תרומתו או תכונותיו החיוביות. ללא החלק הראשון, כל שנותר הוא עוד תעופה עצמית של נתניהו על עצמו, מפיו שלו. המסר הוא – חייבים להסיר כל מכשול, משפטי או אחר, מדרכו של גדול מנהיגי האומה לדורותיה.

עו"ד חדד, כהרגלו, נוקט גישה צינית להחריד, בכך שהוא מצטט את השופט אדמונד לוי שכתב בפסק דין מכונן בעניין סמכות החנינה של הנשיא, כי הנשיא "מבטא בעשייתו את רוח האומה, את ערכי הליבה שלה, את היסודות המשותפים ואת הנרטיב המכונן שלה".

שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי ב-2009 (צילום: קובי גדעון/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי ב-2009 (צילום: קובי גדעון/פלאש90)

ומה שואב מכך עו"ד חדד? כי סמכות החנינה נועדה גם כדי להגן "על אינטרסים ציבוריים רחבים".

השופט לוי, שהקפיד בענייני שחיתות שלטונית קלה כבחמורה, שהכפיל פי-שלושה ביושבו בערעור בעליון את עונשו של השר שלמה בניזרי שהורשע בעבירת שוחד, בוודאי היה מתהפך בקברו

השופט לוי, שהקפיד בענייני שחיתות שלטונית קלה כבחמורה, שהכפיל פי-שלושה ביושבו בערעור בעליון את עונשו של השר שלמה בניזרי שהורשע בעבירת שוחד, בוודאי היה מתהפך בקברו לו ידע שמילותיו הללו משמשות כעת את נתניהו על מנת להצדיק חנינה בטרם הרשעה, בלא הודאה באשמה ובלא נטילת אחריות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
יובל יועז, איפה היית בשנים האחרונות?! אתה לא חושב ששלטון החוק כבר מזמן הגיע אל סופו? אתה עדיין נאחז באיזו תקוה נואלת, כאילו זה עוד צעד ורק עוד צעד אבל עדיין לא הגענו לשם? גמרנו. הכלבים ... המשך קריאה

יובל יועז, איפה היית בשנים האחרונות?! אתה לא חושב ששלטון החוק כבר מזמן הגיע אל סופו? אתה עדיין נאחז באיזו תקוה נואלת, כאילו זה עוד צעד ורק עוד צעד אבל עדיין לא הגענו לשם? גמרנו. הכלבים הריחו דם. ראו את הטרף מפרפר ולא יעזבו יותר.

הדבר הכי טוב שקרה לנו לפני שנתיים זה שמכרנו הכול כולל עסקים ונכסים, לקחנו את הילדים והיגרנו לגן עדן בלי נתניהו, בלי בבונים, בלי חרא-דים, בלי מילואים ובלי מתנחבלים, בלי לשלם מיסים לחבורת... המשך קריאה

הדבר הכי טוב שקרה לנו לפני שנתיים זה שמכרנו הכול כולל עסקים ונכסים, לקחנו את הילדים והיגרנו לגן עדן בלי נתניהו, בלי בבונים, בלי חרא-דים, בלי מילואים ובלי מתנחבלים, בלי לשלם מיסים לחבורת גנבים ובעיקר בלי לשרת בצבא ההגנה לנתניהו.
האמת אפילו לא מתגעגעים קצת.

לכתבה המלאה עוד 1,049 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 24 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח באיראן: "ארה"ב מעכבת סעיפים בהסכם, עדיין קיימת אפשרות שההסכם יבוטל"

טראמפ: "ההסכם תלוי רק בי"; נשיא איראן: "מוכנים להרגיע - לא חותרים לנשק גרעיני" ● דיווח: בכירים בישראל הזהירו שההסכם "לא משרת את האינטרסים של ישראל" ● דיווח: החרדים הבהירו לנתניהו שלא יתמכו בשום נוסח של חוק הפטור מגיוס ● דיווח: איזנקוט נפגש עם גפני לאחר קריאת הרב לנדו לפיזור הכנסת ● דיווח: הרצוג הקפיא את העיסוק בבקשת החנינה של נתניהו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הגיע הזמן ללחוץ

זו אקסיומה מתמטית שסבתא פולנייה הרבה יותר פולנייה מאמא פולנייה. מכאן נגזר המשפט הגיאומטרי האומר שתכונות פולניות מתגברות עם הגיל. אבל זה בעצם פוסט על תפיסת המציאות של עם ישראל לקראת הבחירות. הוא רק מתחיל עם סבתא פולנייה, ילד בן שלוש, ומקלדת.

בשלהי האלף הקודם, האמא הפולנייה שלי הייתה בטוחה שהבכור שלנו לא מקבל מספיק חינוך טכנולוגי. היא לא באמת יכלה לבדוק זאת, כי היא גרה בארץ ואנחנו לא. אבל עובדות מעולם לא עצרו פולנייה נחושה.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 916 מילים ו-1 תגובות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
אמיר בן-דוד

אולי זה נגמר

אחרי שבועות של מתח, עם הצהרות מלחמה מטורללות בסגנון קומיקס וסרטוני AI ברמת חטיבת ביניים – נראה שאנו קרובים מתמיד להכרזה שהעימות בין ארה"ב (וישראל) לאיראן הסתיים ● וגם: לפתוח את המצר הארור! ● בינתיים בצפון ● המפלגות הערביות מתקרבות לאיחוד ● בוב דילן בן 85 ● ועוד...

שלט חוצות במרכז טהרן שבו נראה המנהיג העליון המנוח של איראן, האיתוללה עלי חמינאי. 5 במאי 2026 (צילום: AFP)
AFP

חומת המגן של דירוג האשראי - השווקים מחכים ל"מקצוענים" בכנסת

בשולי הכותרות הפוליטיות הרועשות, מתרחש בימים אלה תהליך שראוי לקבל תשומת לב רחבה דווקא מהציבור הכלכלי: שילוב גובר של אנשי מקצוע בעלי ניסיון כלכלי וניהולי מוכח בתוך הרשימות לכנסת. לא כקישוט, לא ככותרת, אלא כחלק מליבת קבלת ההחלטות.

כך למשל, גדי איזנקוט, יו"ר מפלגת ישר, הודיע כי לרשימתו יצורף שאול מרידור, מי שכיהן כראש אגף התקציבים במשרד האוצר. מדובר בתפקיד מהמשמעותיים ביותר במגזר הציבורי הישראלי.

רו"ח דניאל יעקובזון הוא דירקטור בחברה ציבורית, ראש תחום החשבונאות הניהולית בביה"ס לחשבונאות, המסלול האקדמי המכללה למינהל ואב ל-3 ילדים קטנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 718 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-1 תגובות

האמת המדממת של הלוחם לא מעניינת כי היא מקלקלת את החגיגה

"התקשורת לא רק מדווחת על המלחמה; היא הופכת אותה להצגה הטובה ביותר בעיר. הבעיה היא שהשחקנים על הבמה לא יכולים לרדת ממנה כשהאורות כבים, בעוד שהקהל כבר מזמן עבר לערוץ אחר" (מייקל הר).

תקשורת המיינסטרים הישראלית אוהבת את הלוחמים שלה ערוכים היטב, עם מוזיקה מרגשת ופילטר של גבורה עילאית. במשך חודשים המכונה הזו עבדה בשיא ההספק.

איריס בוקר היא פרשנית גיאופוליטית בעלת פודקסט "חדשות האפוקליפסה", משוררת וסופרת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 606 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

תגובות אחרונות

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
חבר, אתה חסר

לא דפק חשבון

כשם שנשא את "נאום המחרשה" המפורסם ב-2016, גם ב-2026 אין שום סיכוי שדניאל היה מרכין ראש בפני המתקפה על הערכים והמדינה שבהם כל כך האמין

רוני דניאל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 806 מילים
חברה, את חסרה

"הלכתי לישון אישה וקמתי מפלגה"

יש הרבה סיבות להתגעגע לאלוני: מחויבותה הנמרצת לזכויות אדם, שוויון וחירות הפרט, אך גם כישוריה האינטלקטואליים ויכולתה האינסופית להתעמת עם הציבור הדתי והחרדי בשפה שלו

שולמית אלוני

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 556 מילים
חבר, אתה חסר

הנביא בשער

הוא היה פנאט של נורמות, אתיקה, חוק וסדר – אבל לא היה צדקן. כמו נביא, משה נגבי ניצב בשער ואמר: זה המסר שלי והוא לא נועד למקח וממכר או לפשרות. תרצו, תקחו. לא תרצו, אשדר גם ל-20 איש

משה נגבי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 654 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.