לא קשה לתאר את הפנים הזועפות עד אימה של ראשי הליכוד כאשר יראו מקרוב את ראש הממשלה בנימין נתניהו עומד היום ביחד עם ניר ברקת על פודיום משותף במצודת זאב, מציג עמו תוכניות כלכליות להורדת המחירים ומכריז עליו קבל עם ועולם כשר האוצר בממשלה הבאה, אם כמובן יקים אותה.
ברקת הצליח לטעון את השרים באיבה במהלך סוף השבוע האחרון. הם קיבלו הכול במנות גדושות של זוגיות מעצבנת, נתניהו-ברקת. ביום חמישי בערב הגיעו השניים בצוותא לאירוע בחירות של הליכוד בהיכל התרבות באור יהודה.
"ביקשתי מניר ברקת לשמש שר האוצר בממשלה שאקים", הודיע שם נתניהו, מול פניהם הנדהמות של השרים במקום. אתמול לקח ברקת עצמו את המושכות. בתוכנית "פגוש את העיתונות" בערוץ 12 הוא כבר שאל את הצופים את מי הם מעדיפים, "את נתניהו וברקת או את גנץ וניסנקורן". לא פחות.
השרים וחברי הכנסת הבכירים התקשו להאמין. ביום שישי יצא גלעד ארדן, שנזהר מאד מראש הממשלה, בביקורת גלויה על המהלך. כל האחרים התבטאו באופן קשה בשיחות סגורות. ישראל כ"ץ, יולי אדלשטיין, מירי רגב, גדעון סער, יריב לוין, זאב אלקין, צחי הנגבי, דוד אמסלם וכל האחרים לא הגיעו לליכוד לפני עשרות שנים והתקדמו לאיטם עד לטופ, כדי שברקת, שנבחר לכנסת רק לפני עשרה חודשים, יעקוף אותם בסיבוב ברגע האמת.
השרים והח"כים הבכירים התקשו להאמין. ביום שישי יצא גלעד ארדן, שנזהר מאד מראש הממשלה, בביקורת גלויה על המהלך. כל האחרים התבטאו באופן קשה בשיחות סגורות
ישראל כ"ץ, שר החוץ, אמור להיות הנפגע העיקרי. ראש מטה הבחירות, האיש החזק ואולי המוכשר ביותר בליכוד היה גם ראש המטה של נתניהו בפריימריז האחרונים בליכוד. השניים הצליחו להביס את גדעון סער, שיצא כמעט לחלוטין מתמונת הירושה בליכוד. הנאמנות הגדולה של כ"ץ לנתניהו לא סייעה לו. כ"ץ, שהצליח להרחיק את סער, מוצא עכשיו את ברקת בעמדת זינוק מצוינת, ועם חשבון בנק של 300 מיליון דולר. לא פשוט.
כ"ץ יכול להתנחם בסיפור מהקריירה שלו. ערב הבחירות במרץ 2015 הבטיח נתניהו לכ"ץ את תפקיד שר האוצר בממשלתו. כ"ץ החזיק מכתב חתום, שנוסח בידי עורכי דין משני הצדדים. אחרי הבחירות משה כחלון קיבל את התפקיד. המסמך הפך לטיארה – מטוס נייר – אם נשתמש בדימוי ממערכון של הגשש החיוור. כ"ץ קיבל כפיצוי את תיק המודיעין וחברות בקבינט המדיני-ביטחוני.
ערב הבחירות במרץ 2015 הבטיח נתניהו לכ"ץ את תפקיד שר האוצר בממשלתו. כ"ץ החזיק מכתב חתום, שנוסח בידי עורכי דין משני הצדדים. אחרי הבחירות משה כחלון קיבל את התפקיד. המסמך הפך לטיארה
שרי הליכוד חוששים מברקת והכסף שלו. בפריימריז באפריל הגיע ברקת למקום השמיני ברשימה. ההערכה היא כי הוא בא מבחוץ ולכן יכול היה לשפוך מיליונים לאורך שנים על התארגנות בשטח, הקמת מטות וקמפיינים – ולהיבחר גבוה. היום הוא יהיה מוגבל יותר בתוקף הכללים המחייבים חברי כנסת.
בכל מקרה, השרים הבכירים בטוחים שכל פרסום נגדם, בכל נושא שהוא, מקורו בברקת, בקשריו ובממונו. פעם אחת הייתי עד לכותרת שלילית על אחד השרים, שנגעה במחדל שלא היה קשור בו. "הכול עבודה של ברקת", האשים אז השר.
מקורבי ברקת טוענים כי השרים "אכולי קנאה", אבל הם יבינו בסוף כי ברקת רק מוסיף קולות לליכוד. "בסקרים שברקת הציג לנתניהו הוא הראה שמינוי שלו לשר האוצר שווה לגוש הימין ארבעה מנדטים", אומר גורם המקורב לברקת.
"ברקת מביא קולות מהימין המתלבט, אנשים שתומכים בתכנית טראמפ גם אם יש שם שתי מדינות, אנשים מהמעמד הבינוני-גבוה, עובדי הייטק ובעיקר אשכנזים. הם רוצים לראות שר אוצר שההתנהלות שלו לא גזברית, אלא יזמית".
"ברקת מביא קולות מהימין המתלבט, אנשים שתומכים בתכנית טראמפ גם אם יש שם שתי מדינות, אנשים מהמעמד הבינוני-גבוה, עובדי הייטק ובעיקר אשכנזים. הם רוצים לראות שר אוצר שההתנהלות שלו לא גזברית, אלא יזמית"
כך או כך, מסיבת העיתונאים היום במצודה לא תוסיף מצב רוח להרבה אנשים. יש מי שמדבר על נזק וחוסר מוטיבציה במטה הליכוד בעקבות המינוי המובטח לברקת. "שרים רצו לזרוק לנתניהו את המפתחות", אמר לי מישהו, "אבל הם יודעים שזה יתפרש רע בקרב אנשי הליכוד. הם ימשיכו לעבוד, אבל בלי חשק".
לנתניהו לא אכפת, כמובן. כל מי שמבטיח לו חצי קול נוסף יבורך – ולא משנה אם זה יוצא עדות אתיופיה ששמח על ועדת הבדיקה של מח"ש; נהג מונית שמבסוט על ביטול רפורמת המוניות; איש ימין שצוחק על המינוי של נפתלי בנט לשר הביטחון; או הסקרים של ניר ברקת.
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו