JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעצרים מנהליים | זמן ישראל
נושא
מעצרים מנהליים
נושא
מעצרים מנהליים

אלימות המתנחלים גואה והאכיפה נגדה קורסת

הטרור היהודי ביהודה ושומרון (הגדה המערבית) אינו תופעת שוליים ואינו מסתכם ב"עשבים שוטים" בודדים. מדובר בתופעה רחבה ומחריפה של אלימות נגד פלסטינים – תקיפות, הצתות, ירי, השחתת רכוש, פגיעה בחקלאות, השתלטות על שטחים וגירוש קהילות – שבמקביל להתרחבותה הולכת ונחלשת יכולת המדינה להתמודד עימה.

מעבר לעוול המוסרי והאנושי שבפגיעה באזרחים חפים מפשע, הטרור היהודי פוגע גם במדינת ישראל: הוא מגביר את הלחץ הבינלאומי עליה, מספק תחמושת למי שמבקשים לערער על הלגיטימציה שלה ומקשה עליה לטעון כי היא אוכפת את חוקיה באופן שוויוני.

אורי טל טנא עובד 25 שנים בחברת פינטק מובילה, עם התמחות מתמטית ופיננסית. בעל טור בעיתון "כלכליסט" מאז היווסדו. כותב בעיקר בתחום שוק ההון. בוגר תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת תל אביב.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
טרור הוא טרור הוא טרור ; עד שלא יגדירו מבחינה משפטית !!! את הטרור הכהניסטי כטרור ועד שלא ישתמשו נגדו בכל האמצעים המשפטיים למיגור טרור, הוא ימשיך לשגשג ; אחת מהפעולות הראשונות שקואליציית... המשך קריאה

טרור הוא טרור הוא טרור ; עד שלא יגדירו מבחינה משפטית !!! את הטרור הכהניסטי כטרור ועד שלא ישתמשו נגדו בכל האמצעים המשפטיים למיגור טרור, הוא ימשיך לשגשג ; אחת מהפעולות הראשונות שקואליציית השינוי צריכה לעשות.

"הזורע רוח יקצור סופה". בבוא הסופה, כל סופה, יעלו הזורעים על כל פודיום ומול כל מיקרופון וישירו את השיר האלמותי " לא העירו אותי ולא משכו בדש מעילי" והמקהלה תשיב בפזמון " הוא לא ידע ..לא... המשך קריאה

"הזורע רוח יקצור סופה". בבוא הסופה, כל סופה, יעלו הזורעים על כל פודיום ומול כל מיקרופון וישירו את השיר האלמותי " לא העירו אותי ולא משכו בדש מעילי" והמקהלה תשיב בפזמון " הוא לא ידע ..לא ידע"

1) כן, כמובן שצריך לפעול נגד הטרור היהודי של המתנחלים הקיצוניים. אבל הבעיה הגדולה יותר היא התנהלות הצבא, גם כשהו מגבה את המתנחלים אבל בעיקר כשהוא פועל בעצמו. הפגיעה החמורה ביותר בפלסטינ... המשך קריאה

1) כן, כמובן שצריך לפעול נגד הטרור היהודי של המתנחלים הקיצוניים. אבל הבעיה הגדולה יותר היא התנהלות הצבא, גם כשהו מגבה את המתנחלים אבל בעיקר כשהוא פועל בעצמו. הפגיעה החמורה ביותר בפלסטינים, גם בחפים מפשע, היא של הצבא. למשל, כל תופעת הריסת הבנייה הפלסטינית ה"לא חוקית", כי אין להם אישורי בנייה, שאותם המנהל האזרחי (יחידה של הצבא) פשוט לא נותנת. וגם כלל הפעולות "ללהפגין משילות" ולהראות להם מי הבוס. לפרטים:
https://www.themarker.com/blogs/dror-feitelson/2023-02-24/ty-article/.premium/00000186-82dc-d167-a3df-b6fe36dd0000

2) תופעת המעצרים המנהליים היא "כלי חריג" רק כשהיא מופעלת על יהודים, ואכן רק בודדים מהם סבלו ממנה. בו בזמן נמצאים במעצר מנהלי כ-3,500 פלסטינים, וזה בלי הנוחבות של החמאס שהם במעמד "לוחמים בלתי חוקיים" שזה משהו נפרד. מדינה שעוצרת מספרים כאלה של בני אדם בלי כוונה להעמיד אותם למשפט לא יכולה להתקרא מדינת חוק.

למאמר המלא עוד 1,910 מילים ו-3 תגובות

אלימות מתנחלים משתוללת ביו"ש, אבל רוב הציבור הישראלי לא מודע לה

האלימות של מתנחלים קיצונים ביהודה ושומרון גואה. צה"ל ושב"כ מדווחים על עלייה חדה בהיקף האלימות של ישראלים ביו"ש ורואים בה איום חמור. צה"ל דיווח על 867 אירועי פשיעה לאומנית ביו"ש ב-2025. ראש שב"כ לשעבר רונן בר כינה את התופעה "טרור". 

אלה נתונים והגדרות של כוחות הביטחון של מדינת ישראל. הם לא מגיעים רק מארגונים זרים וגופים פרו-פלסטיניים, אלא ממוסדות שאחראים על אכיפת החוק ביו"ש והגנה על ביטחון המדינה. ובכל זאת, חלק גדול מהציבור הישראלי כמעט לא נחשף אליהם. 

עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 1,785 מילים ו-1 תגובות

ילדים בתנאים של מחבלים

דוח מקיף של ועדת חקירה בינלאומית מתאר מעצרים ללא כתב אישום, אלימות, עינויים ותנאי כליאה קשים של קטינים פלסטינים, וטוען כי הפגיעה בהם היא חלק מאסטרטגיה מכוונת ● ישראל דוחה את הממצאים, מאשימה את מחברי הדוח בהטיה ובכשלים מתודולוגיים וטוענת כי הוא אינו מהימן או מבוסס עובדתית ● "יש בישראל הגנות על ילדים, אבל הן לא חלות על פלסטינים"

לכתבה המלאה עוד 1,799 מילים

מעצרי הקטינים הפלסטינים זינקו פי 18 מאז 2023

בזמן שילדי ישראל יוצאים לחופש הגדול, 180 ילדים ונערים פלסטינים מוחזקים במעצר מנהלי, בלי לדעת במה הם מואשמים ומתי ישתחררו ● לפי נתוני שב"ס, מספר הקטינים הפלסטינים במעצר מנהלי זינק פי 18 מאז מרץ 2023, בעוד שבקרב ישראלים יהודים אין עוד מעצרים מנהליים למרות הטרור היהודי בגדה ● "ילדים יכולים לשבת בלי כתב אישום מעל שנה"

לכתבה המלאה עוד 857 מילים ו-1 תגובות

לא עוד "עשבים שוטים": שדה של גידולי פרא מאלץ את צה"ל להסיט כוחות

בצה"ל מודים לראשונה בקושי לבלום את הפשיעה הלאומנית בגדה המערבית ● גדוד שיועד ללחימה בדרום לבנון הוסט ברגע האחרון כדי להתמודד עם העלייה באלימות כלפי פלסטינים ● שישה הרוגים ויותר מ־20 פצועים מתחילת החודש ● דרישת המפקדים למעצרים מנהליים נבלמת בידי שר הביטחון, האכיפה כמעט אינה מתקיימת והענישה נותרת מוגבלת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 549 מילים

ספק רב אם בג"ץ יתיר את המדיניות המפלה ששר הביטחון הודיע עליה בסוף השבוע, לפיה לא יאפשר מעצר מנהלי של יהודים ● אך המסר בעצם ההכרזה כבר חלחל לשטח, עם התפרעויות ביום שישי סביב רכבו של אלוף הפיקוד בחברון ואלימות קשה נגד חיילי צה"ל ליד איתמר ● גורם ביטחוני מתריע: "המצב בגדה רק הולך ומקצין" ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 619 מילים ו-3 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.