בחדשות 12 מפרסמים כי ראש מערך החקירות האפידמיולוגיות במשרד הבריאות ליאורה ולינסקי, הגישה מכתב התפטרות לראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס. במכתב היא מפרטת את סיבות עזיבתה את התפקיד ומותחת ביקורת על העברת המערך לפיקוד העורף.
בין השאר היא כותבת: "באחת, אנשי הצבא הפכו להיות מומחים בלתי מעורערים לנושא החקירות האפידמיולוגיות, זאת מבלי שיש להם כל ידע בנושא ו/או הכשרה מקצועית לכך". התוצאות לשיטתה: "אלפי אנשים בבידוד שלא לצורך ומעט מאוד מידע על מקומות הדבקה".
ולינסקי מוסיפה: "ניסיתי בכל כוחי לשנות החלטות שלתפיסתי התקבלו ללא חשיבה מקצועית וללא הבנת ההשלכות. הסמכות על מערכות המידע של החקירות הופקעה מידי אנשי המקצוע והועברה במלואה לממונה על החקירות בפקע"ר, אדם ללא ניסיון בחקירות או באפידמיולוגיה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו