JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בצלאל סמוטריץ׳: בחרתי את המדינה ולא את האינטרס הפוליטי | זמן ישראל

בצלאל סמוטריץ׳: בחרתי את המדינה ולא את האינטרס הפוליטי

בצלאל סמוטריץ' הסביר בפייסבוק את מהלכיו הפוליטיים האחרונים: אמנם יש לימינה אינטרס בכאוס כלכלי כי הם מגיעים מהאופוזיזציה, אבל הוא בכל זאת דאג למדינה.

בפוסט נכתב:

אתמול העברנו בכנסת תיקונים לחוק יסוד משק המדינה ולחוק יסודות התקציב שנועדו לעדכן את נוסחאות התקציב ההמשכי. התקציב ההמשכי הוא התקציב שילווה אותנו בחודשים הקרובים בהעדר תקציב מדינה, והתיקונים נועדו לאפשר למדינה להמשיך לתפקד בצורה סבירה.

חשוב להדגיש, זה ממש לא פותר את כל הבעיות ורחוק מלהיות אופטימלי. את זה עושה רק תקציב מדינה מסודר, שלמרבה הצער נתניהו וגנץ לא העבירו חודשים רבים בשל מריבות פוליטיות אישיות וקטנוניות.

אבל התיקונים האלה בהחלט ממזערים את הנזק ומונעים קריסה טוטלית של משרדי הממשלה והשירותים לאזרח. רק לשם המחשה, אם התיקונים האלה לא היו עוברים תקרת ההוצאה של התקציב ההמשכי היתה מקוצצת אוטומטית (בשל כל מיני נוסחאות מיושנות) במאה מיליארד שקלים וזה היה גוזר שיתוק מוחלט של משרדי הממשלה והפסקה מידיית של כל התקציבים והשירותים, כולל מענקי הקורונה לעסקים, קצבאות נכות, תקציבי תמיכות לארגוני החברה האזרחית, ועוד.

אז על מה התעקשנו ביומיים האחרונים בדיוני וועדת הכספים מול משרד האוצר?

הנה כמה דוגמאות: תוספת של כארבעה וחצי מיליארד ש"ח (באמצעות שינוי הנוסחה מהצמדה למדד להצמדה לקצב גידול האוכלוסיה). גם עכשיו התקציב הכולל נמוך בכמעט עשרה מיליארד ממה שהיה לו היה עובר תקציב אבל זה בהחלט הרע במיעוטו. בנוסף התעקשנו על החלת עקרונות התקציב ההמשכי גם עם תמיכות הממשלה בעמותות חינוך, חברה, רווחה, בריאות ותרבות. הפרטים המקצועיים מורכבים מכדי להסביר אותם כאן בפוסט הזה אבל מדובר בכל מיני נוסחאות שעל פיהן עובד החשב הכללי כשהוא מאשר תקציבים בוועדות החריגים וחשוב היה לנו לוודא שהפגיעה בכל אותם ארגוני מגזר שלישי תהיה מינימאלית ולא תביא לקריסתם.

באופן פרטני התעקשתי על תקציבי הישיבות והחינוך הדתי שסבל מאוד קשה בשנה החולפת, ועוד שנה יבשה תקציבית היתה מנחיתה עליו מכה אחת יותר מידי. אני חושב שהגעתי עם האוצר בעניין הזה לאיזון סביר שיאפשר לצלוח את התקופה עד להעברת תקציב מדינה לאחר הבחירות והשלמת התקציב במלואו.

עכשיו תראו, התיקונים האלה לא היו עוברים בלי התמיכה שלנו. לשברירי הקואליציה המסוכסכת הזו אין היום 61 האצבעות הנדרשות להעברת התיקון לחוק היסוד. כחול לבן, יש עתיד, ישראל ביתנו של ליברמן, כמו גם הערבים, נעדרו מהמליאה. הם כנראה העדיפו שוב את החשבון הפוליטי. משיקולי בחירות עדיף להם שתהיה קטסטרופה כלכלית כדי שהם יוכלו לגלגל את האחריות עליה ליריביהם הפוליטים ולקושש עוד כמה קולות.

אבל לי יש אחריות קודם כל עליכם, אזרחי ישראל, ואני שם כמו תמיד את טובתכם לפני השיקול הפוליטי האישי או מפלגתי שלי. ולכן היה ברור לי שאני עושה את כל מה שצריך כדי לתקן, ולו במעט, את הנזקים שגרם חוסר האחריות של שני ראשי הממשלה, שלא הצליחו לשים את מדינת ישראל ואזרחיה לפני האינטרס הפוליטי שלהם ולהעביר תקציב מדינה לפני ההליכה לבחירות.

אני מודה מאוד לחבריי אופיר סופר ומתן כהנא שגילו אף הם אחריות ונשארו בכנסת עד ההצבעה בלילה כדי שלתיקונים יהיה הרוב הדרוש.

אני מקווה ומאמין שהציבור הישראלי ידע לתת אמון בקלפי למי ששם אותו במרכז ומתנהג באחריות. וגם אם לא – אצלי תמיד השיקולים הערכיים והאמיתיים יעמדו לפני כל שיקול פוליטי. כי פוליטיקה נועדה לשרת ערכים ולשרת אתכם ולא להיפך.

 

 

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.