"לא יהיה רגע אחד באף יום שבו לא יהיו לנו במקררים מספיק חיסון למנות החיסון השניות". כך הבטיח שר הבריאות יולי אדלשטיין בראיון לאולפן ynet. אלדשטיין הצהיר בראיון כי "מה-10 בינואר, כאשר יתחילו לתת למתחסנים את המנה השנייה, עד ה-1 לפברואר לא יחוסנו אוכלוסיות חדשות".
עם זאת, אדלשטיין אמר כי "אין שום עיכוב במבצע החיסונים. זה ייקח זמן, בתחילת פברואר כנראה תתחיל ההתחסנות בכלל האוכלוסייה. גם אנחנו הופתענו מההיענות הנהדרת של המתחסנים, מיכולות העל של קופות החולים בשטח ושל בתי החולים".
"אנחנו אמורים לקבל בחודשיים הקרובים עוד מיליוני חיסונים של פייזר. אנחנו מדברים גם עם מודרנה, נקבל מהם את המנות הכי מאוחר בחודש מרץ. אנחנו מקווים להקדים זאת. אנחנו עושים חישובים, נשאיר שולי ביטחון. לא יכול להיות מצב שבו קשיש בן 80 שלא רצה להתחסן עד כה, לפתע יופיע ולא תהיה לו זריקה. אנחנו רוצים להיות בטוחים, שאם נניח התחסנו מיליון וחצי איש, אז שיש מיליון ו-600-700 זריקות במקרר. לא הסכמים, לא בדרך, לא אולי מחר, אלא במקרר אצלנו".
אדלשטיין תקף את מדיניות הממשלה בה הוא חבר, כולל הסגר שעליו הכריז לפני שבוע, שאותו כבר אינו מכנה סגר, אלא "הגבלות". לדברי אדלשטיין "אני אבקש להחמיר את ההגבלות. אני יכול להבטיח שהתחלואה תעלה בשבוע הקרוב. ביקשנו להגביל את ההתכנסויות המשפחתיות, זה לא אושר".
"מספיק שנסעתי אליכם הבוקר לאולפן כדי להבין שזה לא סגר גדול. בואו נפסיק לקרוא לזה ככה, סגר, אלה הגבלות. נכון, כמה מהן כואבות כמו בתחום המסחר והחינוך בנקודות אדומות וכתומות. נכון הוא משפיע כי יש פחות מגעים, הציר הוא הרבה יותר ארוך".
כאשר נשאל אם הוא מנסה להגיד שהסגר חסר תועלת, אמר: "לא אמרתי שזה לא מועיל, אלא שאפשר היה לעשות את זה בצורה הרמטית ומהודקת, ולפרק זמן קצר. בוודאי שלא נגיע באמצעות הסגר הנוכחי ל-1,000 מאומתים ביום. אנחנו כבר שלושה ימים עם יותר מ-5,000".
כשנשאל, האם הפוליטיקה חירבה את הסגר, אמר "בוודאי. זה התחיל בממשלה, הגיע לכנסת, שם בכלל נשארו רק שרידים. אנשים לא רואים את התמונה הגדולה, מכיוון שבא איזה לוביסט, אומר שזה נפגע ולא ייתן לפגוע בהוא, אז יוצאת חצי כותרת".
לפי דבריו של אדלשטיין, "פוליטיקה" היא ככל הנראה פעילות הקשורה במפלגת כחול לבן. לדבריו: "הממשלה לא מקבלת את הצעות משרד הבריאות כי היא פריטטית וכחול לבן החליטו 'תמות נפשי עם פלישתים'. בכנסת זה בכלל מצב שבו 'רובין הודים' מטעם עצמם נלחמים בכל ניסיון לעצור את התחלואה. זה המצב שאיתו אנחנו מתמודדים".
"ההתנהלות של כחול לבן תוביל לתחלואה עודפת ואולי לתמותה. ההחלטות הפוליטיות האלה מביאות יותר חולים קשים לבתי החולים, ומתוכם יותר מתים. מה לא ברור פה? אני מפנה אצבע מאשימה כלפי כל אחד שלא נותן לעשות צעדי ריסון משמעותיים, ואני לא מתכוון להתנצל על מה שאני אומר. שייכנסו למחלקת קורונה ויראו איך נראה אדם שמחובר לאקמו או למכונת הנשמה, ואז שידברו על זה שהסגר מיותר".
בהתייחסו למפלגת תקווה חדשה, אמר אדלשטיין: "לא חשבתי אפילו לחצי שנייה על המעבר לגדעון סער, זו דרך לשום מקום. אבל אני צופה שבבחירות האלה יהיו להם כמה מנדטים, אין ספק. כשהיו לי סיבות לפעמים לריב עם רה"מ לא היססתי לרגע, כשהיו לי סיבות לתת לו מחמאות, גם לא היססתי לרגע. אז טוב להיות ענייני. אני לא משתנה עם הרוח ולא עם הנסיבות האישיות".
"הייתי רוצה לשוב לכהן כשר הבריאות גם אחרי הבחירות. אני נהנה מכל רגע. אני מודה שברגע שיהיה לי דרכון ירוק ונעבור 4-5 מיליון חיסונים אצטרך איזה סוף שבוע בלי שכל אחד שעובר ברחוב יביע דעה על הפעילות שלי. מצאתי את מערכת הבריאות לא מרוסקת, אבל רעבה. באתי עם חזה נפוח ואמרתי 'הוספנו 600 תקנים של רופאים ו-2,000 תקנים של אחים ואחיות', ובאמת הוספנו והם באמת נמצאים בבתי החולים – ושם אומרים שיש מחסור בכוח אדם".
בהתייחסו להחלטה שלא להוסיף כמעט תוספת תקציבית לסל התרופות אמר שר הבריאות: "בשנתיים שאין בהן תקציב, והגדלנו את סל התרופות, אנחנו צריכים להיות ריאלים. בשיחות סגורות, אף אחד בעולם הרפואה לא ציפה ולא קיווה שנצליח להגדיל".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו