JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו לאביב גפן, נציג האמנים: "התרבות תהיה מהענפים הראשונים לחזור" | זמן ישראל

נתניהו לאביב גפן, נציג האמנים: "התרבות תהיה מהענפים הראשונים לחזור"

הזמר והיוצר אביב גפן בערב מחאה על מצב ענף התרבות בעידן הקורונה בכיכר רבין בת"א, 23.4.2020 (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
תומר נויברג, פלאש 90
הזמר והיוצר אביב גפן בערב מחאה על מצב ענף התרבות בעידן הקורונה בכיכר רבין בת"א, 23.4.2020

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם המוזיקאי אביב גפן, ששימש בפגישה כנציג האמנים, והם סיכמו על מתווה סיוע לתחום התרבות בגובה של 70 מיליון שקל בשנת 2021. לפי הסיכום, יועברו 60 מיליון שקל לרשויות המקומיות על מנת שיזמינו מופעים והצגות, ו-6 מיליון נוספים לטובת אמנים במצוקה.

בפגישה, שהשתתפו בה גם שר האוצר ישראל כ"ץ ושר התרבות חילי טרופר, אמר נתניהו: "עולם התרבות יהיה הראשון שיהנה מהתוכנית הדרכון הירוק. מעכשיו צריך להגיד: 'אנחנו דור מחוסן'. זהו יום בשורה לעולם התרבות והאמנות בישראל. לפני כמה ימים הגיע אליי אביב, רציתי לשמוע על עולם האומנות. יצאנו החוצה, ישבנו בחוץ, והוא אמר לי: 'תשמע, מוכרחים לעזור ולהחזיר לחיים גם את עולם התרבות'. אמנים ותיקים סובלים ואמנים בכלל, באמת, חלקם סובלים סבל גדול מאוד. זה מפיח חיים, וזה יהיה בעוד כמה שבועות".

גפן אמר: "לשמחתי מצאתי כאן אוזניים קשובות מאוד ופתרון מאוד מיידי שהושג תוך כמה ימים, אחרי שישבנו כאן שעות על גבי שעות. עם כל העצב של הקורונה אני חייב לומר שאני מאוד שמח כמו כל ישראלי שיש חיסונים. הרבה אומרים לי, 'מה אתה אומר על המצב', וזה נכון שחלק מהאמנים בעולם תוגמלו הרבה יותר מהר עם יותר כסף מה שיצר הרבה זעם ברחוב. אבל חשוב לומר למען ההגינות, שישראל הולכת להיות המקום הראשון שאמנים יופיעו והקהל יוכל לבוא לראות הופעות, בניגוד לשאר אירופה שיהיו סגורים לפחות עד יולי-אוגוסט. איחדנו כוחות גם אם אנחנו חלוקים, וזו בשורה ענקית בעיניי".

שר האוצר ישראל כ"ץ מסר: "בבשורה היום רואים את האור בקצה המנהרה והאור הגדול זו הפתיחה הצפויה עקב הגעת החיסונים והדרכון הירוק". שר התרבות חילי טרופר הוסיף: "עולם התרבות חוזר לחיים. לאחר הבשורה של סיכום משרד הבריאות וראש הממשלה שהתרבות תהיה הראשונה לחזור. סוף סוף יש תקווה ואופק קרוב, אנחנו מאוד מקווים שכבר בתקופה הקרובה המופעים והתרבות תחזור. חשוב לי להגיד לאמנים וליוצרים הישראלים 'אתם חשובים לנו, יש לנו מחויבות עמוקה כלפיכם ואנחנו מחכים לרגע שתחזרו'".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.