ארבעה רופאים, המתנגדים לסגר ולמדיניות משרד הבריאות מול מגפת הקורונה, שלחו מכתב התרעה לפני תביעת לשון הרע לממונה על בריאות הציבור במשרד הבריאות, הד"ר שרון אלרעי-פרייס.
ארבעת הרופאים הם הד"ר אמיר שחר, מנהל חדר המיון בבית החולים לניאדו, הפרופסור אייל שחר – פרופסור אמריטוס של אוניברסיטת תל אביב, הפרופסור אודי קימרון, ראש החוג לאימוניולוגיה באוניברסיטת תל אביב, והפרופסור איתן פרידמן, שפוטר לאחרונה מתפקיד מנהל המחלקה לאונקוגנטיקה שאותה הקים בבית החולים תל השומר, לטענתו – בגלל גישתו למגפת הקורונה, שאינה תואמת את גישת הנהלת בית החולים התומכת בסגר.
הארבעה השתתפו לאחרונה, יחד עם הפרופסור חגי לוין ורופאים ומדענים נוספים, בסרט האינטרנטי השנוי במחלוקת של אורלי וילנאי וגיא מרוז "תרמית הקורונה".
לוין הודיע השבוע כי הוא נכנס לפוליטיקה ומצטרף לרשימת תל"ם בראשות בוגי יעלון, מה שעורר את זעמה של אלרעי-פרייס, וזאת תקפה אותו בחריפות בתכתובת וואטספ בקבוצה של רופאים, שהתפרסמה בתקשורת, ובין השאר הוקיעה אותו על השתתפותו בסרט.
בתכתובת טענה אלרעי-פרייס כי לוין הופיע בסרט לצד רופאים "מכחישי קורונה ומתנגדי חיסונים שכל מטרתם לפגוע באמון הציבור" – טענה שכוונה לארבעת הרופאים הללו, שמכחישים שהם כאלה.
באיום בתביעה, ששלח בשמם עורך הדין אייל רוזובסקי ממשרד עוה"ד מיתר, הם מכחישים מכל וכל את הדברים שאמרה עליהם אלרעי-פרייס. רוזובסקי כתב במכתב: "מדובר בדברי דיבה ולשון הרע… דברי בלע שקריים, מגונים וחמורים ביותר, המכפישים, משפילים ומבזים את מרשיי ופוגעים בהם, בצוותיהם ובמטופליהם. מרשיי הם רופאים בעלי שם בקהילה הרפואית והמדעית בישראל ובעולם, הפועלים למען טיפול רפואי מיטבי במגפה בהתאם לאמת המקצועית להבנתם".
רוזובסקי והרופאים שהוא מייצג דורשים מאלרעי-פרייס לחזור בה מדבריה ולהתנצל תוך שלושה ימים בטרם יגישו תביעה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו