JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: פרץ ושמולי צפויים לסרב לדרישת מיכאלי להתפטר מהממשלה | זמן ישראל

דיווח: פרץ ושמולי צפויים לסרב לדרישת מיכאלי להתפטר מהממשלה

שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ ושר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים וממלא מקום השר לשוויון חברתי איציק שמולי צפויים לסרב להתפטר מהממשלה, כפי שדורשת מהם יושבת ראש מפלגת העבודה מרב מיכאלי – כך דיווח הבוקר יובל קרני ב"ידיעות אחרונות". במקרה כזה עתידה מיכאלי לפעול להדחתם של השניים מחברותם במפלגה.

אם פרץ ושמולי יתפטרו מהממשלה, את מקומם ימלא בני גנץ, המכהן כראש הממשלה החליפי, שר הביטחון, ממלא מקום שר המשפטים וממלא מקום שר התקשורת.

איציק שמולי (משמאל) ומרב מיכאלי בתל אביב, 12 במרץ 2020 (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
שמולי (משמאל) ומיכאלי בתל אביב במרץ האחרון (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)

שמולי עשוי לפרוש מהמפלגה ולהתפטר מהכנסת ולהמשיך לכהן כשר – מטעמה של כחול לבן. אם אכן יתפטר מהכנסת, ישוב אילן גילאון לכהן כחבר כנסת (במערכת הבחירות האחרונה התמודדה העבודה ברשימה אחת יחד עם המפלגות גשר ומרצ. הרשימה קיבלה שבעה מנדטים. גילאון שובץ במקום השמיני, לכן פרישה של אחד מחברי הרשימה תביא לחזרתו לכנסת).

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.