הליכוד נחלשת מעט, יאיר לפיד מתחזק ומבסס בחזרה את מעמדו כמתחרה החזק ביותר של נתניהו – ומפלגת העבודה, אחרי בחירתה של מרב מיכאלי ליו"ר, אמורה לעבור את אחוז החסימה, אחרי תקופה ארוכה שבה הסקרים ניבאו לה שלא תעבור, בעוד שמפלגת הישראלים של רון חולדאי נופלת אל מתחת לקו חסימה. כך עולה מסקר שהכין מכון פאנל פוליטיקס עבור עיתון ואתר מעריב והתפרסם הבוקר.
על פי הסקר, הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה זוכה ב־30 מנדטים, ירידה במנדט לעומת הסקר הקודם, אולי בשל המשך הגל הקשה של התחלואה בקורונה עמוק בתוך מבצע החיסונים. יש עתיד עולה ל-18 מנדטים, 2 מנדטים מעל מצבה בסקר הקודם בשבוע שעבר. לפיד פתח בזאת פער של 4 מנדטים על פני תקווה חדשה-אחדות לישראל בראשות גדעון סער שמקבלת בסקר 14 מנדטים בלבד, ירידה של 2 מנדטים לעומת הסקר הקודם, שבו הוא ולפיד היו בשוויון כוחות.
מפלגת ימינה בראשות נפתלי בנט מתחזקת השבוע במנדט ומטפסת ל־12 מנדטים. הרשימה המשותפת, העומדת על סף פיצול, מקבלת 10 מנדטים בלבד. ש"ס ויהדות התורה נותרות יציבות עם 8 מנדטים כל אחת, ןכך גם ישראל ביתנו של ליברמן עם 7 מנדטים. מרצ בראשות ניצן הורוביץ מקבלת 5 מנדטים בלבד. כחול לבן בראשות בני גנץ עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים בלבד, כמו בסקרים הקודמים.
מפלגת העבודה בראשות מרב מיכאלי, עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים, לעומת הסקר הקודם ורוב הסקרים במערכת הבחירות הנוכחית שבהם נמצאה מתחתיו.
מתחת לאחוז החסימה נמצאות שמונה מפלגות משמעותיות: הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' – 2.8%; הישראלים בראשות רון חולדאי, שבסקר הקודם נמצאה מעל אחוז החסימה, עם 2.6%; הכלכלית החדשה בראשות ירון זליכה – 2.2%; עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר – 1.9%; עם שלם בראשות הרב חיים אמסלם – 0.4%; צומת בראשות משה גרין – 0.4%; תל"ם בראשות משה בוגי יעלון 0.4%; והבית היהודי בראשות חגית משה עם 0.2% בלבד.
למרות התחזקותו של לפיד, בתשובה לשאלה מי הוא המועמד המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה, המובילים הם עדיין נתניהו וסער. בתשובה לשאלה, מי מתאים יותר, נתניהו או סער, נתניהו מקבל 46% סער 41%; לשאלת ההתאמה בין נתניהו לפיד ענו נתניהו – 56%, ולפיד 34%; כאשר נתניהו עומד מול בנט עונים נתניהו – 42%, ובנט 36%.
בסקר שנערך אתמול השתתפו 536 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט. הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית 4.4%.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו