JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הכותרות המתוכננות להיום: ישיבה לסיום הסגר והגשת רשימות לכנסת | זמן ישראל

הכותרות המתוכננות להיום: ישיבה לסיום הסגר והגשת רשימות לכנסת

בנימין נתניהו ובני גנץ בישיבת קבינט משרד החוץ, יוני 2020 (צילום: Marc Israel Sellem/POOL)
Marc Israel Sellem/POOL
בנימין נתניהו ובני גנץ בישיבת קבינט משרד החוץ, יוני 2020

בוקר טוב! המערכת הפוליטית תעסוק היום בשני נושאים, שאחד מהם מעניין יותר מכל את הפוליטיקאים עצמם ואת הפעילים הפוליטיים, היועצים וצוותי העבודה שמסביבם, והשני את שאר הציבור: הגשת רשימות המועמדים שטרם הוגשו אתמול לבחירות לכנסת ה-24, וישיבת הממשלה שאמורה לדון בסיום הסגר.

אתמול הגישו 18 רשימות את מועמדותן. עליהן נמנו יש עתיד, ישראל ביתנו, ימינה, תקווה חדשה וכחול לבן, אנחנו, הברית המשותפת לממשלת איחוד לאומי, עולם חדש, קמ"ה – קידום מעמד הפרט, מפלגת שמע, הבלתי אפשרי – אפשרי, הישראלים (לא מפלגתו של רון חולדאי, אלא מפלגה אחרת בעלת שם זהה), משפט צדק, דמוקרטית, רפא – רק בריאות, הלב היהודי, דעם ומנהיגות חברתית.

היום, החל מהשעה 13:00 בצהריים, היום השני והאחרון להגשת רשימות מועמדים. ביום זה יגישו את מועמדותן – בין היתר – הליכוד, העבודה, ש"ס, יהדות התורה והמפלגה הכלכלית. הגשת הרשימות תימשך תשע שעות ותסתיים ב-22:00 בלילה.

הסגר אמור להסתיים מחר ב-7 בבוקר, אך הישיבה שבה יוחלט על כך נדחית שוב ושוב, ומתוכננת להתקיים היום ב-13:00 – בדיוק בתחילת הגשת הרשימות. בלשכת ראש הממשלה הסבירו אתמול שהסיבה לדחייה היא החקיקה המתמשכת בכנסת על חוק סגירת נתב"ג.

פקידי משרד הבריאות לוחצים להאריך את הסגר ככל הניתן ולבצע פתיחה מצומצמת ככל האפשר של המשק ומערכת החינוך עם סיומו. ראש הממשלה נתניהו נוטה לקבל את דרישתם, ובעיקר – להרוויח זמן עד לרגע שבו התחלואה בקורונה תתחיל לרדת והוא יוכל לנופף בתוצאות מבצע החיסונים ולצאת מהמלכוד שבו הוא נמצא, בין אותם חלקים מהציבור שחרדים מפני התפשטות המגפה, ואלה שרוצים בסיום הסגר והמגבלות, בין הציבור החרדי שנציגיו הם כרגע בעלי בריתו הפוליטיים היחידים לציבור החילוני שרואה את המשך המגבלות כהטבה נוספת לחרדים ועשוי להצביע למפלגות שינסו להחליף אותו.

יו"ר כחול לבן בני גנץ מנופף במשחק השקוף של נתניהו ואמש האשים את ראש הממשלה כי הוא "משחק בחיים אדם". "בלי בושה, בלי חמלה ובלי טיפת התחשבות – נתניהו דחה היום את ישיבת הממשלה שקבענו", כתב אתמול גנץ בעמוד הפייסבוק שלו, "נמנעו היום החלטות שיכלו להביא לפתיחה אחראית של מערכת החינוך, להגברת קצב החיסונים באוכלוסיות המבוגרות, להתחיל ליישם את התו הירוק ולאפשר אופק לעסקים. אני כבר מכיר את נתניהו, ולכן לא הסכמתי שנאריך את הסגר עד יום שני, גם שהבטיח שנקיים היום דיון באסטרטגיית היציאה ונקדים את הפתיחה של חלק מהענפים בהתאם לכך. אני לא אוותר לנתניהו, ואני אדאג שתהיה ישיבת ממשלה מסודרת למענכם. חשוב מכך, אמשיך להיאבק בהתנהלות התחמנית הזאת מתוך הממשלה, עד שנקים ממשלה חדשה של אנשים ישרים".

מהליכוד נמסר בתגובה על הדברים: "כפי שגנץ יודע, ישיבת הממשלה תתקיים כפי שתואם בין הלשכות. חבל שהפרסומאים של גנץ לא הודיעו לו על כך. זה לא הזמן לפוליטיקה קטנה, אלא לאחדות למען הצלת חייהם ובריאותם של אזרחי ישראל".

מוקדם יותר אתמול הודיע גנץ שיציג בישיבת הממשלה תוכנית יציאה מהסגר החל מיום שישי שבבסיסה: פתיחה מיידית של איסוף עצמי ממסעדות, שירותים במתכונת אחד על אחד כגון מספרות וקוסמטיקה, צימרים למשפחות גרעיניות, פתיחת שמורות הטבע, ספורט מקצועי ושיקומי וביטול מגבלת המרחק מהבית.

כמו כן ידרוש גנץ להתחיל בשבוע הבא במתווה לפתיחת בתי הספר, לפתוח את מקומות העבודה ללא קבלת קהל וכן את המסחר בתו סגול מחמיר. הדרישה המרכזית של גנץ בישיבה היא פתיחה של כל ענפי המשק למתחסנים ומחלימים בתוך 10 ימים.

בינתיים במשרד הבריאות הודיעו שיסכימו לפתיחת גני הילדים, כיתות א'-ד' וי"א-י"ב בערים ירוקות וצהובות. בערים אדומות וכתומות – שמהוות כיום 70% מתושבי המדינה וכן 14 מתוך 15 הערים הגדולות – לא יסכימו לכל פתיחה. משרד הבריאות גם הסכים לפתיחה של טיפולי אחד על אחד, איסוף עצמי ממסעדות ועבודה ללא קבלת קהל. משרד הבריאות הודיע שידרוש המשך הגבלת התקהלות של חמישה אנשים במקומות סגורים ועשרה במקומות פתוחים – כלומר, המשך הסגירה המוחלטת של בתי הכנסת.

במשרד הבריאות הסירו את ההתנגדות לביטול מגבלת היציאה ל-1,000 מטרים מהבית, אך דורשים להתחיל בהקלות רק מיום שני ולא מיום ראשון. נתניהו תומך בעמדת המשרד, ואולם לפי הערכה בסופו של דבר תימצא פשרה שלפיה הסגר יוארך עד לשבת בחצות, וההקלות יחלו יום קודם לכן. משרד הבריאות ממשיך להתנגד לפתיחת המסחר, הקניונים ומרכזי הקניות הפתוחים.

בינתיים שר האוצר ישראל כץ דורש פתיחה של המסחר החל מיום ראשון. שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, הציע לפתוח את כל העסקים שיוכיחו שכל העובדים חוסנו. לפי הצעתו של פרץ, "כל בעל עסק שהוא ועובדיו התחסנו וקיבלו את התו הירוק, יוכלו לפתוח את בתי העסק שלהם בפני צרכנים שיוכיחו שיש בידם דרכון ירוק. החלטה זו תיתן תמריץ לבעלי העסקים ולציבור הרחב להתחסן, וכן, תאפשר פתיחת מגזרים דוגמת מסעדות, בתי קפה, תרבות, בריכות, מכוני כושר וקניונים באופן מיידי. אין הבדל בין מורה למוכר בחנות. שניהם מגעים רבים עם אנשים רבים ולכן על ידי חיסון עובדים אלה, נוכל לפתוח את רוב המשק באופן כמעט מיידי ובטוח".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.