קבוצה של אנשי חינוך התאגדה כדי לשמר את הזכות שלהם לבחור אם להתחסן או לא ולעמוד בפני לחצים של משרד החינוך ומנהלות בתי הספר. עו"ד רותם בראון שמייצגת אותם דיברה על כך בכאן ב'.
"יש עניין של זכויות אדם ומי שלא רוצה להתחסן. הגוף שלי ברשותי. זכות האדם לעשות הליך על גופו, אם עושים הליך רפואי על גופו בניגוד לרצונו זה כמו אונס, ובא מישהו שאומר או שלא תתפרנס או שתזריק את החומר לגוף שלך, כי זו האמת שאין בלתה. רפואה זה לא מדע מדוייק … בהיסטוריה עשו טעויות קולוסאליות שהביאו לתמותה רבה".
"התחלנו לשמוע סיפורים לא נעימים מפה לשם זה הפך ל-150 ועכשיו לא יודעת כמה. פנינו במכתב ליועמ"ש, כדי שבעצם יפסיקו ההצקות והאיומים, בכל מקום זה עלה בצורה אחרת, כל מנהל וראש עיר מפרש את זה בצורה אחרת. היו כאלה שפנו אליהם ואמרו אם לא תתחסן אתה תפוטר.
"התשובה לשאלה למה לא התחסנת חוסה תחת סודיות רפואית. מעולם אף עובד לא נדרש לספק תשובות לשאלות האלה. בקבוצה שלי יש כאלה שכן ולא התחסנו, יש את כל הקשת, יש כאלה שלא יכולים להתחסן בגלל שהם נוטלים תרופות מסויימות … יכולות להיות המון סיבות. אדם שמע רופאים מסויימים ולא מעוניין להתחסן.
"אני יכולה להבין כל עמדה ואתה יודע מה הייתי פעם בעמדה כזו, אבל אולי זה היה ממקום שלא הבנתי את המורכבות של הנושא הזה. יש אנשים שעשו תחקיר או שמעו בטלוויזיה מספר רופאים שחוזרים על אותו סיפור ומטילים אימה על אנשים ומפיצים מידע שלפיו … לגבי החיסונים והיעילות שלהם, יש הרבה דברים שלא יודעים כרגע".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו