"זאת לא הייתה טעות להצטרף לממשלתו של בנימין נתניהו". כך הצהיר הערב שר המשפטים לשעבר, אבי ניסנקורן, בראיון לתוכנית פגוש את העיתונות בערוץ 12. לדברי ניסנקורן: "הצטרפנו בנסיבות של קורונה ושל משבר קשה, ונלחמנו כל יום מחדש על הערכים שלנו. מנענו סיפוח חד צדדי של שטחים. עצרתי את הפוליטיזציה של תפקידים בצמרת מערכת אכיפת החוק. נלחמנו על הדמוקרטיה והצלחנו למנוע פגיעה בשלטון החוק".
ניסנקורן נתבקש להגיב לאמירתו של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, לפיה ניסנקורן "תקע לו סכין בגב" כאשר עזב את הממשלה והמפלגה, אמר: "אחרי 8 חודשים שאני נלחם על הדמוקרטיה, אני בא ורואה את חיים רמון יושב ועושה משא ומתן עם נתניהו בגיבוי של גנץ, ומוותר על כל מה שאנחנו נלחמים עליו, במינוי שופטים, מינוי היועץ המשפטי לממשלה, בהחלשת ועדת השרים לענייני חקיקה. זה לא היה מקובל עליי, ולא הייתי מוכן להמשיך בזה. הדיון הוא לא בני גנץ, ואני לא רוצה לתת לו ציונים. היה לי משבר אמון ועזבתי".
בתשובה לשאלה, האם הוא לא חושב שזאת הייתה טעות להקים את מפלגת הישראלים, אמר ניסנקורן: "אכן, בחודש האחרון עשיתי טעויות פוליטיות, אבל נשארתי נאמן לערכיי".
בתשובה לשאלה, "איזה מין אדם הוא ראש הממשלה נתניהו", אמר ניסנקורן: "הוא אדם אגוצנטרי מאוד, מרוכז בעצמו לגמרי. הוא איש חכם, נבון, אבל מערכת הערכים שלו התבלבלה. הוא האמין פעם בשלטון החוק, אבל הוא מתבלבל בין טובתו וטובת המדינה ולא מבדיל ביניהם, בגלל התיקים שלו. מר כלכלה, ותראי איך הוא מנהל את הכלכלה, באבדן עשתונות והרס. והוא איבד את זה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו