קבינט הקורונה יתכנס מחר לדון במתווה הפתיחה ההדרגתי והיציאה מהסגר. שר הביטחון ויו"ר כחול לבן בני גנץ, וכן שר המדע וחבר מפלגתו יזהר שי, דורשים להקדים את הפעימה הבאה בתוכנית היציאה לשבוע הקרוב.
ואילו נציגי משרד הבריאות אומרים כי אין לשנות את הלו"ז שנקבע מראש ליציאה מהסגר – כלומר, להחיל את הפעימה השנייה של ההקלות ב-23 בפברואר ולא השבוע, כפי שדורשים בכחול לבן.
לפי לוח הזמנים המקורי שהציג משרד הבריאות, ב-23 לחודש יחזרו ללימודים התלמידים בכיתות ה', ו,' י"א וי"ב בערים הירוקות והצהובות. בנוסף, ייפתחו באותו תאריך מוסדות התרבות והפנאי לפי התו הירוק, כלומר, רק למחלימים או למחוסנים ולמי שיציג בדיקת קורונה שלילית, כולל חדרי כושר, הופעות , קולנוע, תיאטרון משחקי כדורגל ועוד. בכחול לבן תומכים במרכיבי השלב הבא במתווה אך דורשים להקדים אותו.
מוקדם יותר הערב עדכן משרד הבריאות את נתוני התחלואה בנגיף הקורונה בישראל. הנתונים מצביעים על שיפור במצב התחלואה במגפה: מספר החולים שאובחנו אמש עמד על 4,922 חולים חדשים, כאשר רק 7.1% מהבדיקות היו חיוביות. מקדם ההדבקה בישראל ממשיך לרדת ועמד אתמול על 0.88, הנתון הנמוך ביותר מזה כשלושה חודשים. מספר החולים קשה ממשיך לרדת גם כן, ועומד על כעת על פחות מאלף – 992. כיום יש בישראל 60,956 חולי קורונה פעילים, מתוכם, כאמור, 992 במצב קשה ו-296 מונשמים. מספר הנפטרים מהמגפה עומד על 5,340 בני אדם. מספר המתחסנים ממשיך לטפס וכעת, 3,820,505 בני אדם התחסנו בלפחות מנת חיסון אחת. מתוכם, 2,453,631 בני אדם כבר התחסנו במנת החיסון השנייה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו