בג"ץ הורה הערב למדינה להגיב בתוך שבועיים לעתירה שטוענת לאפליית העצמאים במימון עבור ימי הבידוד.
לפני שנה הכנסת חוקקה תכנית סיוע שלפיה המדינה נושאת בעלות של ימי בידוד שנכפים על עובדים שכירים, למעט היום הראשון. העצמאים נותרו מחוץ להסדר והיום הגישו להב וארגונים נוספים החברים בו, (שח"ם, נהגי המוניות, מתווכי המקרקעין ועוד), עתירה נגד ההסדר.
העותרות, באמצעות משרד עו"ד אייל בסרגליק, עו"ד ד"ר מתן גוטמן, עו"ד רועי כהן ועו"ד הילה צור, טענו כי ההסדר שקבוע בחוק, יוצר הפליה פסולה ובוטה, כמו גם פוגע פגיעה קשה ובלתי מידתית בזכויות יסוד נוספות של ציבור העובדים העצמאיים בישראל. העותרות ביקשו מבית המשפט כי יורה למשיבות לשנות את ההסדר, או לפעול בדרך אחרת, כך שגם העובדים העצמאיים יקבלו תשלום בגין ימי הבידוד וזאת כפי הפסד השתכרותם.
העותרים לא קיבלו מענה ממקבלי ההחלטות ולכן לאפיק המשפטי. עו"ד רועי כהן, נשיא להב, לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל: "ההחלטה המהירה של בית המשפט העליון והדרישה למתן תגובה של המדינה תוך שבועיים ימים, לעניות דעתי מסמלת שבית המשפט הגבוה לצדק מבקש לדעת כיצד האפליה וחוסר השוויון הזה בתשלום ימי הבידוד בין עובד שכיר לעובד עצמאי חוסה בחסות החוק של כנסת ישראל. אני קורא למדינה להתעשת ולהגיב במהרה כי אפליה זו תופסק לאלתר והמדינה תישא בעלות ימי הבידוד גם לעובד העצמאי בדיוק כמו העובד השכיר. לא נהיה עוד שק החבטות של הממשלה והכנסת. העצמאים מפסיקים להיות הפרייארים של מדינת ישראל".
עו"ד אייל בסרגליק : "משרדנו הרים את הכפפה להילחם בשם ארגון להב על זכויות העובד העצמאי , אסור שבחסות החוק תקום כאן מדינה אחת לשני עמים , שכירים עם רשת בטחון סוציאלי ושיפוי על ימי בידוד ועצמאים שמופקרים לגורלם והמדינה משיבה פנם לריק בעלות ימי הבידוד" .
עו"ד ד"ר מתן גוטמן , מומחה למשפט חוקתי : "אין ספק כי הסדר החוק ימי הבידוד הוא מפלה בצורה בלתי חוקתית , משעה שהמדינה החליטה להשתתף בעלות ימי הבידוד של העובד השכיר, היא חייבת לפי הדין להשתתף גם בעלות ימי הבידוד של העובד העצמאי ,אני בטוח שבג"צ יבטל את העוול שהונצח בחוק זה ".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו