JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מרב מיכאלי: "גנץ רוצה את המצביעים שלי וחושב שהוא יעבוד עליהם שוב" | זמן ישראל

מרב מיכאלי: "גנץ רוצה את המצביעים שלי וחושב שהוא יעבוד עליהם שוב"

"למרכז-שמאל אין עתיד אחר מלבד לבנות את מפלגת העבודה כמפלגת שלטון. בזה אני מושקעת וכמו שהצלחתי להרים אותה עד כאן היא תמשיך ותעלה", אמרה מרב מיכאלי בפתח הריאיון לאופירה וברקו שהחמיאו לה על ההצלחה היחסית בסקרים. לאחר מכן הגיע האמבוש, והמראיינים יצאו להתקפה שנמשכה דקות ארוכות.

בתשובה לשאלה מדוע לא התנגדה לאמירות השנויות במחלוקת של איבתיסאם מרעאנה, מיכאלי אמרה ש"אני לא מגבה את האמירות האלה אבל היא אמרה בפריים-טיים, אמרתי חד משמעית שהאמירות האלה היו מאוד מאוד קשות, אבל זו אמירה שנכתבה לפני עשר שנים".

אסייג שוב ושוב אמרה שמרעאנה צריכה להתבייש והפצירה במיכאלי להסביר מדוע היא לא מגנה אותם או פועלת להדחת המועמדת מספר 7 ממפלגתה: "מרב שחררי אותה … למה את מחבקת אותה?".

ברקוביץ חיזק את הדברים ואמר "מרב היא לא יכולה להיות במפלגה שלך". מיכאלי המשיכה באפולוגטיקה:

"אמרתי מעל כל במה שהאמירות האלה היו לי קשות ואני לא מגבה אותם אבל היא עצמה אמרה שזה היה פוסט עלוב אני סולחת לה, אני בעד שיקום עבריינים וגברים אלימים אז לא אסלח למי שבאה ואומרת שהיא מבינה שזו אמירה עלובה? היא באה למפלגה ציונית היא שותפה לבניית עתיד משותף ואומרת זו היתה אמירה עלובה … אני מבקשת מכם שנוכל להכיל את כל החלקים בחברה שלנו".

בתשובה לשאלה מדוע לא התחברה לעופר שלח, רון חולדאי או מרצ, אמרה מיכאלי "חס וחלילה מרצ לא זקוקה שאני אקח אותם, הם שמאל ואנחנו מרכז-שמאל. אני מזכירה מה קרה בפעם הקודמת שהתחברנו במקום 11 מנדטים נהיינו 6 מנדטים, היה מו"מ גם עם חולדאי ולא הסתייע".

בתשובה לשאלה אם תסכים לשבת עם בנט וסער אמרה מיכאלי כי "אם יהיה צורך … אז יכול להיות שנשים בצד דברים אחרים ובשביל זה חשוב שהעבודה תהיה גדולה".

על הניסיון (לכאורה) של כחול-לבן לשתות מנדטים מהעבודה אמרה מיכאלי שגנץ "רוצה את המצביעים שלי וחושב שהוא יעבוד עליהם שוב … עמיר פרץ שותף של כחול-לבן ונשאר שר שלהם בממשלה. מעולם לא היה דבר אישי במאבק שלי נגד הכניסה לממשלה הזו".

"ברור שיאיר לפיד הקרוב ביותר לעבודה מכל האופציות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.