JavaScript is required for our website accessibility to work properly. "אם תרצו" לוועדת הבחירות: חיזרו בכם מפסילת הפעילים | זמן ישראל

"אם תרצו" לוועדת הבחירות: חיזרו בכם מפסילת הפעילים

פעילי תנועת הימין אם תרצו מוחים נגד נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. מאי 2020 (צילום: Miriam Alster/Flash90)
Miriam Alster/Flash90
פעילי תנועת הימין אם תרצו מוחים נגד נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. מאי 2020

תנועת "אם תרצו" פנתה ליועמ"ש ועדת הבחירות בעקבות פרסום כי יפסלו יותר מ-100 אזרחים לעבודה בספירת המעטפות הכפולות: "לכל אזרח עומדת הזכות להגיש מועמדות לתפקיד בוועדת הבחירות המרכזית".

"החלטת ועדת הבחירות המרכזית אינה מבוססת בדין, היא התקבלה ללא שימוע ועולה ממנה ניחוח כבד של משוא פנים. משתמע ממנה אף לשון הרע כלפי תנועת "אם תרצו", שכן אזכור שמה של בהודעה לתקשורת עלול להתפרש כאילו מרשתי חרגה מהוראות הדין."

עו"ד ערן בן ארי, יועמ"ש תנועת "אם תרצו" פנה במכתבו לוועדת הבחירות ודרש כי הוועדה תחזור בה מהחלטתה ותודיע בהודעה לתקשורת כי מי שנרשם דרך המאגר הנדון יהיה רשאי להתמודד לכל תפקיד.

לדבריו: "הקישור הגיע לידי "אם תרצו" בדרכים חוקיות והיא פעלה לפי מיטב המידע שעמד לרשותה ואין היא אחראית לדליפה שאירעה בחברה המספקת שירותים לוועדת הבחירות. תנועת "אם תרצו" שומרת לעצמה הזכות לנקוט כל הליך, לרבות הליך אזרחי בעילת לשון הרע, ככל שוועדת הבחירות לא תחזור בה מהנטען כלפיה בהודעה שפרסמה."

בתוך כך, ועדת הבחירות הוציאה תיקון להצהרתה מהיום בצהריים בנוגע לפרשה. בתיקון מובהר כי לא רק פעילי אם תרצו נחסמו מהשתתפות בבחירות אלא כל מי שמשתתף בקישור שדלף.

מהוועדה נמסר: "בהודעת הדובר, בנוגע לזליגת קישורית הרישום, שהגיעה גם לידי חברת "תיגבור", צוין כי כמאה איש הצליחו להירשם לתפקיד סופרי הקולות של המעטפות החיצוניות. ועדת הבחירות המרכזית לא ביצעה בדיקת שייכות לתנועה כל שהיא, למי מהנרשמים. כל הנרשמים נחסמו לעבודה בכל תפקיד בוועדת הבחירות המרכזית".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.