ביום ראשון הקרוב תתקיים הפעימה השלישית של היציאה מהסגר שתחזיר את המשק למצב הקרוב ביותר לפעילות מלאה שבו נמצא מאז אמצע יולי. במסגרת הפעימה, ייפתחו מחדש הלימודים בבתי הספר בכיתות ז'-י' בערים ירוקות, צהובות ו"כתומות גבוליות" בקפסולות ולמשך חלק מימי השבוע. הילדים היחידים שיישארו בבית הם תלמידי כיתות ג-י"ב בערים הכתומות-כהות והאדומות.
בנוסף ייפתחו ביום ראשון כל מקומות הבילוי – רובם במתכונת של התו הירוק. בתי הקפה, המסעדות והפאבים ייפתחו במתכונת של תו ירוק חלקי, כאשר החלק הפנימי שלהם, שנמצא בחללים סגורים, יהיה פתוח רק למחלימים ולמתחסנים, והחלק החיצוני, באוויר הפתוח, ייפתח לציבור הרחב . ברגע האחרון הוחלט להגדיל את התפוסה בחלקים החיצוניים ל-100 איש. ייפתחו גם חדרי האוכל של בתי המלון במתכונת התו הירוק, בנוסף למלונות שנפתחו כבר לפני שבועיים.
עוד ייפתחו אולמות האירועים, אולמות הכנסים (כאשר הפיילוט של הפתיחה הזאת היה כנס הבחירות שערכה אתמול הליכוד), בריכות השחייה וכן אטרקציות כמו הלונה פארק ו"איי ג'אמפ".
אתמול בערב פורסם כי סוכם עקרונית בין יו"ר ועדת החוקה ח"כ יעקב ושר הבריאות שהתו הירוק יאפשר כניסה גם לילדים שיעברו בדיקות קורונה שליליות. זאת, לאחר שמפעילי גני האירועים, הבריכות והאטרקציות הודיעו שלא ייפתחו בלא אפשרות כניסה לילדים, שבמציאות הישראלית היא "כמו בריכת שחייה ללא מים", לדבריהם.
בשלב הראשון, לפי הסיכום שפורסם, הילדים ייאלצו לעבור בדיקות קורונה רגילות, אך תוך שבועיים יוצבו בכניסה לאתרים ערכות בדיקות מהירות.
עוד סוכם אתמול, לפי הפרסומים, שגם אולמות התרבות יאפשרו כניסה של מי שעבר בדיקות כולל מבוגרים ולא רק ילדים, ולא רק מתחסנים ומחלימים. זאת, לאחר שהתברר שהגבלת הכניסה ללא אפשרות כניסה לנבדקים גרמה למרבית האולמות שלא להיפתח, מחשש לקהל קטן מדי שלא יחזיר את ההשקעה ולמחאה של מתנגדי החיסונים, כפיית החיסונים ואכזבה של צעירים שטרם הספיקו להתחסן בחיסון שני.
בשלב הראשון ובמטרה שלא להעמיס על מערך המעבדות, תתאפשר הכניסה בהיקף של חמישה אחוזים מסך המשתתפים. בהמשך, עם כניסתן של החברות הפרטיות שיספקו בדיקות קורונה מהירות, יורחב האישור.
על פי המתווה שגובש ואמור להתחיל בעוד כשבועיים יעניקו 5 חברות שונות שירותי בדיקות מהירות ובעלי האולמות או עורכי השמחות יוכלו לבחור את החברה המועדפת עליהם שתציב נציג מטעמה מחוץ לאולם שיערוך את הבדיקות למשתתפי החתונה שאינם מחוסנים או מחלימים.
עם זאת, בניגוד לפרסומים מאמש, שהתייחסו להסכמות הללו כאל סוף פסוק, הבוקר מבהירים במשרד הבריאות בידיעה שפורסמה הבוקר בכאן שמדובר בהסכמות מסתמנות שעדיין כרוכות באישור הממשלה, שיתקבל כנראה היום במשאל טלפוני בין השרים.
לפי הפרסום בכאן, אולמות אירועים יוכלו לפעול במתכונת התו הירוק עד 50% תפוסה, ולא יותר מ-300 איש. לפי כאן, "עדיין אין הסכמה על הכנסת ילדים מתחת לגיל 16 שאינם מחוסנים למקומות שייפתחו, אך נבחנת אפשרות לאפשר לבעלי עסקים להזמין בדיקות מהירות כדי להכניס אליהם ילדים שייבדקו ויצאו שליליים לקורונה".
חדרי אוכל במלונות יפעלו גם הם במתכונת התו הירוק – עד 50% תפוסה ועד 300 איש.
עוד פורסם בכאן כי "על פי המתווה המסתמן, שכפוף לאישור הממשלה, תותר הגשה של אוכל למקומות הישיבה של הקהל על ידי מלצרים. במתחם המכיל יותר מעשרת אלפים מקומות יוכל להכניס קהל של עד 1,000 איש בחלל סגור ו-1,500 בחלל פתוח, ללא תלות באחוזי תפוסה.
באולם בחלל סגור המכיל עד 10,000 מקומות – יוכלו להיכנס עד 75% מתפוסת המקום, עד למספר גג של 500 צופים. באולם שבו יותר מ-10,000 מקומות – יוכלו להיכנס עד 1,000 צופים. באצטדיונים ומתחמי הופעות בחלל פתוח, המכילים עד 10,000 מקומות – יוכלו להיכנס עד 75% מתפוסת המקום, עד למספר גג של 750 צופים. במתחם פתוח המכיל מעל 10,000 מקומות – יוכלו להיכנס עד 1,500 צופים.
בנוסף, הסיכום כולל היתר "הופעות עמידה", בסמוך למקום המסומן אליו הצרכן קנה את הכרטיס. עוד על פי המתווה, באולמות התרבות ובמגרשי הספורט תותר הגשה של אוכל למקומות הישיבה של הקהל ע"י מלצרים. למתחמי התרבות בהם הקהל יושב ליד שולחן אוכל, תינתן האפשרות לבחור בין המתווה הנ"ל לבין הצמדה למתווה התפוסה בגני האירועים.
בנוסף לפתיחת הכיתות ומקומות הבילוי, תורחב מגבלת ההתקהלות, ויותרו התקהלויות של 20 איש בפנים ו-50 בחוץ – מלבד בערים אדומות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו