בצל עתירת הליכוד (שנדחתה9 וביקשה למנוע את הופעתו בתכנית, ח"כ יועז הנדל הגיע לאופירה וברקו וניסה לשכנע שאת הקמת הממשלה תעבור דרך המרכז-ימין.
"אני רציתי שנתניהו יירד. הוא בחר ללכת לבחירות רביעיות אי אפשר לתת עוד הזדמנות והשאלה איך מביאים את השינוי, בישראל אפשר להחליף שלטון רק עם מרכז-ימין. חייבים שינוי ורוב הציבור רוצה את זה.
"עשינו כמה ניסיונות לבצע את השינוי לא עבד ממרכז-שמאל וזה לא עבד גם בעבר ולכן אני כאן לשכנע שחייבים להצטרף אלינו.
"לפני שגדעון סער עזב את הליכוד כולם חיפשו את המישהו שייצא מהמחנה הלאומי וסוף סוף יש ימין ממלכתי ליברלי שאינו נתניהו. תמיד יש פיק בהתחלה והיו מפלגות עם פיק כזה שהגיעו למקום נמוך … אלה שרוצים שינוי צריכים להבין שזה לא הסתמכות על נסים זו פוליטיקה ולפיד ובנט יכולים להיות שותפים מצויינים.
בתשובה לשאלה מי יהיה ראש ממשלה, הנדל ענה כך: "זה לא 61 סתם ככה, זה 61 המלצות, נפתלי בנט ילך איתנו זו לא הבעיה אבל הוא אמר שלא ימליץ על לפיד. בוא נעשה סדר למה אנחנו מחוייבים: ממשלה יציבה, ממלכתיות ואחדות, נתניהו תוקע את זה עד לכאן מסכימים וביום שאחרי יהיה שיתוף פעולה עם כולם אנחנו מסוגלים לייצר אלף קואיליציות בגבולות של הכהניסטים מצד אחד והמשותפת מצד שני. יש לי לקח, כשאתה ניגש למו"מ ויש רק מסלול אחד אתה תקוע. אני רוצה להשאיר את כל הקלפים פתוחים.
"אני אוהב את בני ורואה שהוא מסתדר בלי העצות שלי, יש לי שם חברים טובים ואני אוהב אותם. התפצלנו כשכחול-לבן התפרקה וכל הדרכים מובילות לאותו יעד.
על נתניהו: "אני מזהה שהוא בהיסטריה, הוא מבין שאין לו 61 הוא רואה את זה במחקרי עומק. הוא אוהב להרים את לפיד כדי לייצר ימין מול שמאל, שנית הוא מכוון לבחירות חמישיות ורוצה לתקוע את זה וטוב לו שיהיה ויכוח במרכז-שמאל כדי שהוא יקח את זה אחורה. אתה רואה שהוא לא נתניהו של לפני חמש שנים בזה שהוא מוכן לבחירות חמישיות, אין תקציב במשבר כלכלי מטורף והוא מתעלם מזה. אני מעריך שבין 20 מנדטים שמתלבטים הרבה מהם יגיעו אלינו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו