ראש הממשלה החליפי ויו"ר כחול לבן, בני גנץ, מאמין שמפלגתו, שכרגע עומדת בסקרים בין 4 ל-5 מנדטים ובסקרים מסויימים אף נפלה מתחת לאחוז החסימה, תשיג יותר משבעה מנדטים בבחירות. גנץ, שהתראיין בתוכנית "אופירה וברקו" בערוץ 12, אמר: "אלה מספרים אפשריים. הליגה לא נגמרה, הקרב לא נגמר, ואני לא מאלה שמוותרים. לימדתי את ילדיי שכשנופלים, קמים".
כשנשאל אם הוא לא מתבייש במצב שהגיע אליו כמי שהיה ראש המפלגה הגדולה ביותר, אמר גנץ: "אני לא מתבייש, אני מתבאס".
גנץ, שמתמודד כרגע עם הצלחתו של מבצע החיסונים, הירידה בתחלואה ופתיחת המשק שנתניהו זוקף לעצמו, אחרי שבמשך שנה האשים אותו במצב החמור, אמר: "אני נלחמתי כבר מזמן שיפתחו את התרבות, את הטיסות, את החינוך. אני הייתי בממשלה כדי להילחם על הדברים האלה".
בתשובה לשאלה, על מי ימליץ לראשות הממשלה, אמר גנץ: "מי שיהיה רלוונטי, מי שיוכל לחולל כאן שינוי, בנט, סער, לפיד, לא פוסל אף אחד מהם. החברה הישראלית צריכה להפסיק לריב עם עצמה וזקוקה לממשלה שפויה ואחראית שתחליף את נתניהו ותטפל בצורה עניינית במשבר ותתפקד". כשנשאל, אם ימליץ על יאיר לפיד במקרה הצורך למרות חילופי הדברים הקשים שהחליפו והאם הם מדברים בכלל, אמר: "כן, אני אמליץ עליו, למרות שאנחנו לא מדברים, אני דואג למדינה לא לעצמי".
כשנשאל על דבריה של יו"ר העבודה מרב מיכאלי, לפיהם "לגנץ יש אינטרס בבחירות חמישיות כדי שהרוטציה תגיע", ושהיא אינה סומכת עליו שלא יצטרף שוב לממשלה של נתניהו, אמר גנץ: "אכן, אם יהיו בחירות חמישיות, בחודש נובמבר אני הופך לראש ממשלה, זה החוק. אבל אני לא רוצה את זה. אם אני יכול להיות ראש ממשלה לזמן קצר, או להיות שר בממשלה יציבה שתשקם את המדינה, אז אני אהיה שר, מה קרה?"
גנץ חזר על התחייבותו לא להצטרף לממשלה של נתניהו ואף חתם באולפן, לבקשתם של אופירה אסייג ואייל ברקוביץ', על הצהרה בחתימתו, לפיה "אני בני גנץ לא מצטרף לממשלה של נתניהו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו